Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Warren Buffett rászólt a Kongresszusra

2008.09.28. 19:22
Warren Buffett szerint Amerika történetének legnagyobb pénzügyi összeomlása következhet be, ha a kongresszus nem tesz valamit azonnal.

Ha nem tesznek azonnal valamit, akkor az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb pénzügyi összeomlásának lehetünk tanúi – figyelmeztette a kongresszusi képviselőket Warren Buffet szombat éjjel, amikor azok éppen a pénzügyi adósságrendező csomagról tárgyaltak. Buffett telefonon konzultált több jogalkotóval – írja a CNN Money.

A képviselők pedig a befektetési gurut hívták fel, hogy az ő segítségét kérjék a piac várható reakcióiról. Az adósságrendező csomag legfőbb kérdéseiről egyébként vasárnapra megegyeztek.

Nem ez az első alkalom, hogy Buffett figyelmezteti a kongresszust. A hét elején a befektető azt mondta, hogy a pénzügyi válság nem a Wall Street problémája, hanem mindenkié. A pénzügyi rendszer összeomlásának hatására leállhat az ipar is.

Maga Buffett is sokat tesz a válság legyőzésére, kedden a Berkshire Hathaway ötmilliárd dollárral beszállt a Goldman Sachs befektetési bankba. Ezzel az egyik utolsó befektetési banknak adott még egy esélyt a túlélésre. A piac is ezt gondolhatta, a hírekre a Goldman Sachs részvényei nyolc százalékkal ugrottak meg.

Warren Buffett a Forbes magazin szerint jelenleg a világ leggazdagabb embere, befektetési társaságának, a Berkshire Hathaway részvényeinek 38 százalékát birtokolja, a vagyona 62 milliárd dollár.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?