Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Warren Buffett rászólt a Kongresszusra

2008.09.28. 19:22
Warren Buffett szerint Amerika történetének legnagyobb pénzügyi összeomlása következhet be, ha a kongresszus nem tesz valamit azonnal.

Ha nem tesznek azonnal valamit, akkor az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb pénzügyi összeomlásának lehetünk tanúi – figyelmeztette a kongresszusi képviselőket Warren Buffet szombat éjjel, amikor azok éppen a pénzügyi adósságrendező csomagról tárgyaltak. Buffett telefonon konzultált több jogalkotóval – írja a CNN Money.

A képviselők pedig a befektetési gurut hívták fel, hogy az ő segítségét kérjék a piac várható reakcióiról. Az adósságrendező csomag legfőbb kérdéseiről egyébként vasárnapra megegyeztek.

Nem ez az első alkalom, hogy Buffett figyelmezteti a kongresszust. A hét elején a befektető azt mondta, hogy a pénzügyi válság nem a Wall Street problémája, hanem mindenkié. A pénzügyi rendszer összeomlásának hatására leállhat az ipar is.

Maga Buffett is sokat tesz a válság legyőzésére, kedden a Berkshire Hathaway ötmilliárd dollárral beszállt a Goldman Sachs befektetési bankba. Ezzel az egyik utolsó befektetési banknak adott még egy esélyt a túlélésre. A piac is ezt gondolhatta, a hírekre a Goldman Sachs részvényei nyolc százalékkal ugrottak meg.

Warren Buffett a Forbes magazin szerint jelenleg a világ leggazdagabb embere, befektetési társaságának, a Berkshire Hathaway részvényeinek 38 százalékát birtokolja, a vagyona 62 milliárd dollár.  • Vennék
  • Hírek