új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Magyarország területére július 22-én az ukrán–magyar határszakaszon 7522 fő lépett be. A román–magyar határszakaszon belépők közül 7830 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

    A beléptetettek közül a rendőrség 84 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. 

  • Az orosz erők nehéztüzérséggel támadták a dnyipropetrovszki területet – írja az ukrinform.net.  

    A támadás következtében megrongálódtak az elektromos távvezetékek.

    Szerhij Liszak, a térség katonai adminisztrációjának vezetője szerint az orosz erők kétszer is támadást indítottak a nikopoli járásban, és Marhanetsz községet és Nikopol városát is nehéztüzérséggel lőtték.

  • Eltűnt Jevgenyij Boriszov volt odesszai katonai tiszt, akit illegális meggazdagodással és a katonai szolgálat rendjének megsértésével gyanúsítanak. A nyomozás jelenleg is folyik – írja az Unian ukrán hírügynökség.

    A bűnüldöző szervek tisztjei ma jelentették nekem a volt odesszai katonai komisszárral kapcsolatos helyzetet. Tájékoztatták őt a törvénytelen meggazdagodás és a katonai szolgálat rendjének megsértése tényállásával kapcsolatos gyanúról. Logikus, hogy ez a történet nem fejeződött volna be egyszerű felmentéssel

    – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

    Megjegyezte, hogy az Állami Nyomozó Iroda és a Főügyészség folytatja a szükséges nyomozást. Az elnök hozzátette, hogy minden olyan részletet, amely nyilvánosságra hozható, ismertetnek a nyilvánossággal.

    Az Ukrajinszka Pravda szerint Boriszov egy villával, valamint több autóval is rendelkezik Spanyolországban, ezek összértékét 4 millió euróra becslik (kb. 1,5 milliárd forint). A lap korábban egy videóban mutatta be a villát.

  • Indul az Index vasárnapi élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!