2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az oroszok október 18-ra virradó éjjel rakétatámadást intéztek Zaporizzsja városa ellen, két ember meghalt a támadásban – írja az Unian.

    Anatolij Kurtev, a Zaporizzsjai Városi Tanács titkára a Telegramon számolt be a történtekről. Leírta, hogy többen megsérültek, három ukrán embert eltűntként tartanak nyilván.

    Sajnos a halálos áldozatok száma 2 főre, a sérülteké 3 főre emelkedett, és további 3 embert eltűntként tartanak nyilván. A lakosokat biztonságos helyre evakuálták, felmelegítették, pszichológiai és egyéb segítséget nyújtottak nekik

    – írta Telegramon a zaporizzsjai területi katonai közigazgatás vezetője, Jurij Malasko. A katasztrófavédelmi szervek továbbra is dolgoznak a helyszínen.

  • Magyarország területére kedden az ukrán–magyar határszakaszon 4915 fő lépett be. A román–magyar határszakaszon belépők közül 4223 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – adta hírül az MTI az Országos Rendőr-főkapitányság közleményét.

    A beléptetettek közül a rendőrség 69 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében – tették hozzá.

  • Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott beszélgetése alatt „katonai hadműveletnek” nevezte Oroszország Ukrajna elleni háborúját – írja az Ukrajinszka Pravda.

    Mint írják, kedden a RIA Novosztyi szinkrontolmácsolással adta le a beszélgetés egy részletét, amelyben Orbán Viktor állítólag „katonai műveletről” beszél – ahogy Oroszország is jellemzi a konfliktust –, nem pedig háborúról. A háttérben halkan magyarul is hallható a katonai művelet kifejezés (bár az, hogy konkrétan milyen kontextusban, nem egyértelmű a videó alapján sem). 

    A találkozóval az Index is részletesen foglalkozott, és az is kiderült, hogy a magyar kormányfő a békéről is tárgyalt az orosz elnökkel, de nem kapott biztató választ.

  • Az amerikai politikai elitnek meg kell tanulnia tisztelni másokat, akkor nem lesz szükség senki elnyomására – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök Pavel Zarubin orosz újságíró kérdéseire válaszolva.

    Van egy jól ismert mondásunk Oroszországban: Élj és tanulj örökké. És ez nemcsak Biden amerikai elnökre, hanem általában az amerikai politikai elitre is vonatkozik. Meg kell tanulnunk tisztelni másokat, és akkor nem lesz szükség arra, hogy bárkit is elnyomjunk. Márpedig az a vágy, hogy valakit valamilyen okból vagy ok nélkül elnyomjunk, problémákhoz vezet

    – mondta, kommentálva Biden szavait arról, hogy egyesíteni kell egész Európa erőit „Putyin elnyomása” érdekében.

    Putyin szerint az amerikai protokoll abban merül ki, hogy „mosolyogni és megveregetni mindenki vállát”. Szerinte azonban a más emberek, országok, népek iránti tisztelet másban rejlik, mégpedig az érdekeik figyelembevételében. „És akkor nem lesz szükség arra, hogy bárkit is elnyomjanak” – hangsúlyozta az orosz elnök, aki szerint lehetetlen elnyomni Oroszország érdekeit.

    Ez nem rólam személyesen szól. Hanem az ország érdekeiről. És lehetetlen elnyomni Oroszország érdekeit. Figyelembe kell venni őket

    – hangsúlyozta az orosz államfő.

  • Indul az Index szerdai élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb hírei a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!