2024. június 16. 15:00 ÉLŐ
Lengyelország 1
Hollandia 1
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A harkivi régió folyamatos orosz támadásai miatt, melyekben civilek és gyermekek vesztik életüket, számos településen a gyermekes családok kötelező evakuálását rendelték el – írja az Unian.

    Az emberek életének és egészségének megőrzése érdekében arra kérjük a polgárokat, hogy hagyják el a veszélyes területeket. Készül a határozat a gyermekes családok kényszerű evakuálásáról 10 településen

    – mondta Oleg Szinegubov, a harkivi területi katonai közigazgatás vezetője.

    Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a gyermekeket csak legalább az egyik szülőjükkel vagy más gondviselővel együtt lehet evakuálni.

  • Az orosz védelmi minisztérium bemutatott egy videót a Jarsz interkontinentális ballisztikus rakéta indításáról, amely a stratégiai nukleáris erők gyakorlatának részeként történt.

    Szergej Sojgu védelmi miniszter Putyinnak, aki a Kreml szituációs terméből figyelte az eseményeket, arról tett jelentést, hogy „a stratégiai nukleáris erők hatalmas megtorló csapást hajtottak végre”.

  • Magyarország területére szerdán az ukrán–magyar határszakaszon 4961 fő lépett be. A román–magyar határszakaszon belépők közül 4333 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – adta hírül az MTI az Országos Rendőr-főkapitányság közleményét.

    A beléptetettek közül a rendőrség 60 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében – tették hozzá.

  • Ukrajnát kedd éjjel dróntámadás érte, mely egy kritikus infrastrukturális létesítményt rongált meg a nyugati Hmelnyickij régióban – közölte Szehij Tiurin, a régió egyik magas rangú tisztviselője.

    Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke szerda esti videóbeszédében megerősítette, az orosz drónok célpontja a Hmelnyickij Atomerőmű volt.

    „Hmelnyickij régió, Szlavuta városa. Ott jegyzik fel az orosz drónok tegnap esti robbanása által okozott károkat. A drónokat lelőtték, de sok a megrongált épület - betört üveg az ablakokon, ajtókon, épületek tetején” – idézi Zelenszkijt az Ukrajinszka Pravda.

    Valószínű, hogy a Hmelnyickij atomerőmű volt a drónok célpontja, mivel a robbanáshullám betörte az ablakokat, többek között az atomerőmű területén lévő ablakokat is. Egyelőre úgy tudni, hogy két tucat helyi lakos sérült meg. Mindenki megkapta a szükséges segítséget

    – tette hozzá az ukrán elnök.

    Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója szerint „ez az incidens ismét rávilágít Ukrajna rendkívül törékeny nukleáris biztonsági helyzetére, amely mindaddig így lesz, amíg ez a tragikus háború tart. Lehet, hogy legközelebb nem leszünk szerencsések.” Az Unian idézte a NAÜ főigazgatójának szavait.

  • Két férfit vettek őrizetbe az odesszai Csernomorszk városában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan megvertek egy katonát, aki súlyosan megsérült – írja az Unian.

    Október 23-án éjjel a rendőrségre az orvosoktól érkezett üzenet, hogy egy helyi lakost fejsérülésekkel kórházba szállítottak.

    A rendőrökkel való kommunikáció során a férfi megtagadta a vallomástételt.

    Ugyanakkor megállapították, hogy a férfi október 22-ről 23-ra virradó éjszaka sérült meg az egyik helyi üzlet közelében, állítólag több férfival verekedett össze. A nyomozók Ukrajna Büntetőtörvénykönyve 296. cikkelyének 2. része alapján büntetőeljárást indítottak csoportos garázdaság miatt.

    A bűnüldöző szervek közölték, hogy a bűncselekményben érintett személyeket a rendőrségre vitték az eset körülményeinek tisztázása és a szükséges nyomozati cselekmények lefolytatása érdekében. Ezt követően a két vádlottat őrizetbe vették.

  • Kedves olvasóink!

    Indul az Index csütörtöki élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

      Tartsanak velünk ma is, és értesüljenek elsőként a legfontosabb eseményekről.