2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az orosz csapatok megpróbálták kiterjeszteni az Ukrajna elleni hadműveleteket a Harkivi területen. Ukrajna megérti az Orosz Föderáció erőinek nagyságát és látja annak szándékát – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök péntek esti videóüzenetében.

    „Katonáink, tüzérségünk, drónjaink választ adnak a megszállónak. Hálás vagyok minden egyes katonánknak, minden őrmesternek, minden tisztnek, akik pontosan úgy védik az állásainkat, ahogyan azt kell” – fogalmazott

    Az elnök hozzátette, hogy a vezérkari főnök reggel és este jelentést tesz neki, a védelmi miniszterrel is állandó kapcsolatban áll, és mindent megtesznek, ami Ukrajna pozícióinak védelméhez szükséges.

    Minden a harcosaink állhatatosságán múlik, és mindenki, aki most pozíciókat tart, egész Ukrajnát őrzi.

    – hangsúlyozta Zelenszkij, majd hozzátette: „Fontos, hogy a partnerek időben történő ellátással támogassák harcosainkat és az ukrán ellenálló képességet. Valós időben. A csomag, amely valóban segít, az az Ukrajnába hozott fegyverek, nem csak magának a csomagnak a bejelentése. Köszönöm minden vezetőnek, aki így érzékeli a helyzetet”.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index szombati élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!