A finn jobboldal örül, hogy a Fideszt nem vették fel az ECR frakciójába

2024.06.23. 15:53
„Helyesen cselekedtünk az ECR-ben, kint tartottuk a putyinistákat. Remélhetőleg a többi frakció is így fog tenni” – fogalmazott Sebastian Tynkkynen, a Finnek Pártjának frissen megválasztott EP-képviselője arról, hogy a Fidesz végül nem csatlakozik az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjához.

Örömének adott hangot a jobboldali, euroszkeptikus Finnek Pártja újonnan megválasztott EP-képviselője, miután kiderült, hogy a Fidesz nem csatlakozik az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládjához – írja a 444.hu az Arbetarbladet alapján.

A Finnek Pártja képviselője, Sebastian Tynkkynen azt mondta, az EP-választások alatt sokszor kérdezték a Fidesz csatlakozásáról, és ő mindig jelezte, hogy mindent megtesznek, hogy megakadályozzák azt.

Helyesen cselekedtünk az ECR-ben, kint tartottuk a putyinistákat. Remélhetőleg a többi frakció is így fog tenni

– fogalmazott Tynkkynen.

A Fidesz egyébként nyitottnak mutatkozott az ECR felé, de később Kocsis Máté arról beszélt, hogy sohasem csatlakoznának egy olyan pártcsaládhoz az EP-ben, amelynek tagja a „radikális magyarellenes álláspontjáról” elhíresült Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), az olasz sajtó másként tálalta az eseményeket

A másik kormánypárt, a KDNP pedig bejelentette, hogy távoznak az Európai Néppártból (EPP), amely nemrég befogadta Magyar Péter Tisza Pártját. Arról még nincs hír, hogy a kereszténydemokrata formáció melyik pártcsaládban folytatja az Európai Parlamentben.