új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az Országos Rendőr-főkapitányság közölte a legfrissebb adatokat. Magyarország területére az ukrán-magyar határszakaszon 7838 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 22394 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

    A beléptetettek közül a rendőrség 66 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

  • Az Odesszai területen egy férfi éles gránátot dobott egy embercsoportra, akik egy garázsban alkoholt fogyasztottak – jelentette az ukrán sajtó helyi Telegram-csatornákra hivatkozva.

    Az incidens Velikodolinszkoje településen történt. Az előzetes adatok szerint a gyanúsított egy négy férfiból és egy nőből álló csoportnak tett megjegyzést, amit azok figyelmen kívül hagytak.

    Ezután a férfi egy F–1-es kézigránátot dobott közéjük.

    A robbanásban mind az öten megsérültek, a nőt intenzív osztályra szállítottak. Szemtanúk szerint az elkövető egy volt katona, akinek mentális problémái vannak.

  • Szombat délután az oroszok légibombával támadtak a harkivi területen lévő Cserkaszkaja Lozovaja falura – közölte a helyi sajtó. Az előzetes információk szerint

    Két nő meghalt. Tíz ember megsebesült, köztük két gyermek.

    Oleh Szinyehubov, a harkivi területi katonai közigazgatás vezetője szerint egy házat ért találat, ahol tűz ütött ki.

  • Ukrajna elit egységeket vont vissza Donbászból, hogy megszállja a Kurszki területet. Ezt követően felgyorsult az orosz offenzíva a Donyecki területen, és az oroszok már szeptemberben elfoglalhatják Pokrovszkot – erről ír a The Telegraph.

    Soha nem láttam még ilyen sebességet. Ez nagyon gyors. És a mi problémánk ugyanaz: nincs gyalogságunk, nincs elég tüzérségünk és lövedékünk. Nincs elég drónunk. Az ellenség erős elektronikai hadviselési egységeket vetett be, így néha 10, 12, 15-öt kell kilőnünk csak azért, hogy egy tankot megsemmisítsünk

    – mondta a kiadványnak a Pokrovszk közelében harcoló ukrán légi felderítő egység parancsnoka. Véleménye szerint az oroszok „szeptember közepére Pokrovszkban lesznek”. Elmondta, az elmúlt három hétben az oroszok legalább nyolc kilométert haladtak előre a város felé, a gyalogságuknak fedezéket nyújtó vasútvonal mentén.

  • Kedves olvasóink!

    Indul az Index szombati élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ma is!