Lemaradt a hétvégi Star Wars-hírekről? Összeszedtük önnek!

2015.08.17. 15:34
S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

A hétvégén, augusztus 14–16. között negyedszerre rendezte meg a Disney az anaheimi Convention Centerben az éves nagy dzsemboriját, a D23-at, ahol a rajongók természetesen nem Miki egérre voltak kíváncsiak, hanem a Csillagok háborújával kapcsolatos friss hírekre. Abból pedig volt bőven, össze is szedtük a legérdekesebbeket.

Például hogy a show sztárvendégei között ott volt Harrison Ford és Az ébredő Erő új sztárjai, Daisy Ridley, Lupita Nyong'o, John Boyega, Oscar Isaac, valamint a fiatal Spielberge kísértetiesen hasonlító J. J. Abrams is.

Harrison Ford Az ébredő Erő sztárjaival pózol

De mi ez a D23?

A Disney 2009-ben életre hívott, és eddig csak páratlan években megrendezett nagy geekbulija, ahol a cég bejelenti a következő néhány év legnagyobb érdeklődésre számító új címeit. A dzsembori nevében a D természetesen Walt Disneyre utal, a 23 pedig az 1923-as évre, amikor a rajzfilmcézár egy szál dzsekieb és 40 dollárral az egyetlen nadrágja zsebében megérkezett Hollywoodba, hogy ott a dollármilliókat termelő animációival évtiozedek alatt felépítsen egy olyan álomgyárat, ami pár éve 4,2 milliárd dollárt is szó nélkül kifizetett a Star Wars franchise-ért.

Minden, amit a 7. részről tudni kell

A Star Wars-rajongók ingyen megkapták a rendezvényen debütáló, új moziplakátot is, amit természetesen most is a régi, kultikus poszterek alkotója, Drew Struzan készített.

Fotó: Drew Struzan / The Walt Disney Company

Bár a Disney a Star Wars Twitteren jelezte: ez nem a hetedik rész hivatalos plakátja, hanem egy exkluzív ajándék a D23 résztvevőinek, sajnos néhány rajongót már most kiakasztott a poszter. Luke Skywalker Felhővárosban elveszített fénykardjával (ami még Anakiné volt) ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy az új mozifilmben már nem egy újabb Skywalker-családtag, hanem a renegát rohamosztagos, Boyega fog hadonászni.

Pár információmorzsa a 7. részről már a múlt csütörtöki Entertainment Weeklyből is kiderült, íme:

  • Tényleg Luke Skywalker kék fénykardja fog szerepelni a filmben: ez az, ami régen Anakiné volt, és Obi-Wan adta neki oda a Tatunion, hogy aztán elveszítse (a kezével együtt) a Felhővárosban Vader ellen vívott fénykardpárbajban.
  • Az egész 7. rész azért készült csak el, mert Kathleen Kennedy meggyőzte Abramst: be kellene mutatni, kicsoda Luke Skywalker, és mi lett vele 30 évvel azután, hogy visszahozta a sötét oldalról az apját.
  • Az első részben azonban Han Solo lesz a régi szereplők közül a középpontban, Luke-ot és Leiát a későbbi részekre tartogatják. Egyes összeesküvés-elméletek szerint ez azért van így, mert Han meghal a 7. részben.
  • Kylo Ren lesz az új Darth Vader, vagyis a hangsúlyos Star Wars-főgonosz, aki ugyanolyan utat jár be az Erő sötét oldalán, mint Anakin Skywalker.
  • Kylo Rennek nem ez az igazi neve: akkor vette fel, amikor belépett a Knights of Ren nevű, titokzatos lovagrendbe, és összebarkácsolta magának a keresztvaslézeres sugárpallost.
  • Meg fogjuk tudni, Kylo Rennek miért van majdnem ugyanolyan maszkja, mint a most már kánonon kívüli Darth Revannak.
  • A 7. rész forgatókönyvírója, Lawrence Kasdan, aki már A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér dialógusain is dolgozott, állítása szerint sosem élvezte még ennyire egy karakter múltjának kitalálását, mint a régi Jedi és Sith lovagok után érdeklődő Kylo Renét.
  • Kasdan írja az önálló han Solo-mozifilm forgatókönyvét is.
  • A 9. rész már nagy vonalakban megvan Kathleen Kennedy fejében, de az odavezető út, azaz a a 8. rész még elég képlékeny.

Nem J. J. Abrams rendezi a Star Wars 9-et 

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy J.J. Abrams nem vállal több Star Wars-filmet, és a 8. részt már a Looper rendezője, Rian Johnson forgatja le. A 9. rész direktorát viszont csak a hétvégén jelentették be:

az 1,6 milliárdos bevételt generáló Jurassic World atyja, Colin Trevorrow fejezheti zárhatja le az új trilógiát.

Remélem, dinoszauruszokat is rak majd bele!

Élet a Halálcsillag felrobbantása előtt

A D23-on az is kiderült, hogy az eddig antológiafilmeknek nevezett, páros években moziba kerülő Star Wars-filmek mostantól

"Star Wars Story" gyűjtőnéven fognak futni.

Az első ilyen film a 2016. decemberében mozikba kerülő Rogue One lesz, amiben egy csapatnyi elszánt felkelő elindul megszerezni a Halálcsillag tervrajzait (hogy azt utána majd Leia hercegnő a Tantive IV-en betáplálhassa R2D2 memóriájába, és elindulhasson az 1977 óta jól ismert űrkaland). Eddig csak a főhősnő, Felicity Jones volt ismert a szereplők közül, és Forest Whitakerről lehetett tudni, hogy szerepet vállalt a filmben. A D23-on kibővült a színészek listája Mads Mikkelsennel (Hannibal, Casino Royale), Diego Lunával (Milk, Killing Them Softly), Ben Mendelsohnnal (Bloodline), Donnie Yennel (Penge 2), Jiang Wennel, (Ördögök a küszöbön), Alan Tudykkal (Firefly) és Riz Ahmeddel (Éjjeli féreg, Guantanamo).

Sőt, már egy hivatalos csoportkép is van a hős lázadókról!

A filmről a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy beszélt a D23-on: szerinte ugyan ez a film gyökeresen el fog térni az eddigi Csillagok háborúja moziélménytől, néhány elemében azért nagyon is őrizni fogja a Star Wars esszenciáját.

A film új utakat keres, és földközelből mutatja meg a galaktikus háborút, de mégis úgy, hogy az a Star Wars-rajongóknak is tetszeni fog. Gareth Edwards egy nagyon újító szellemiségű rendező, akivel nagyon izgalmas együtt dolgozni, és aki egy rendkívüli szereplőgárdát vonultat fel a filmjében.

A Godzilla és a 2010-es Monster rendezője ráadásul igazi háborús filmes nagyágyúkat kapott maga mellé a londoni forgatáshoz: Greig Fraser operatőr korábban A bin Láden-hajszán dolgozott, a robbanásokért és a többi speciális effektektért pedig a Ryan közlegényen és a Sólyom végveszélyben-en edződött Neil Corbould felel. A film dizájnere ugyanaz a Doug Chiang, aki a Baljós árnyak idején megálmodta az előzménytrilógia összes űrhajóját és idegen lényét, a szörnyeket és az űrlényszereplők maszkját pedig a Prometheus veteránja, Neal Scanlan készíti.

Star Wars-témájú Disneyland? Jöhet!

A Disney főnöke, Bob Iger pont olyan izgatottan jelentette be a Star Wars-vidámparkot, mint ahogy én éreztem magam George Lucas legendás munkahelyén, a Skywalker Ranch-en. Helyesebben két vidámparkot: az egyik Kaliforniában, az anaheimi Disneylandben lesz, a másik pedig Orlandóban, a floridai Walt Disney World Resortban épül meg.

Fotó: The Walt Disney Company / Lucasfilm Ltd.

A bazári látványosságok között lesznek filmdíszletek, harci show, és egy szimuláció is, amiben mi magunk vezethetjük a Millennium Falcont!