Darth Vader két új Star Wars-filmben is visszatérhet

2015.09.22. 15:51

Hayden Christensent behívták a Star Wars 8 nemrég elstartolt forgatására, és az önálló Csillagok háborúja-mozifilm, a Rogue One díszletében is felbukkant a kultikus fekete páncél - írja a Movieweb.

Fotó: 20th Century Fox / Lucasfilm Ltd.

Az infó  Makingstarwars.netről származik , ahol azt írták: a jövőre mozikba kerülő Rogue One: A Star Wars Story forgatásán máris felbukkat a díszletben Darth Vader sisakja, és a mellpáncéljának kapcsológombja. Utóbbin ráadásul a produkcióközeli források szerint

még a gombok is villogtak!

Ami teljesen hihető, hiszen ez a film az 1977-es Csillagok háborúja előtt játszódik, és azokról a hősies lázadókról szól, akik egy bátor kommandósnő (Felicity Jones) vezetésével elrabolták a Halálcsillag tervrajzait, hogy azt utána odaadhassák Leiának.

A Making Star Wars eddig elég megbízható volt, ha a legfrissebb Star Wars-hírekről volt szó, és a kamugyanús pletykák ellenőrzéseihez is mindig kerítettek egy Star Wars-közeli forrást (például amikor olyan pletykák röppentek fel, hogy ewokok is lesznek a Star Wars 7-ben). Itt egyelőre annyit derítettek ki, hogy a Rogue One forgatásán csak egyetlen Vader-páncél bukkant fel a kellékraktárban. Márpedig ha a császár jobbkezének fontos szerepe van a filmben, akkor több kell a jelmezéből, hogy legyen külön a színésznek, a kaszkadőrének, és a különböző beállításokhoz.

Évek óta rebesgetik Vader visszatérését

Nem most került szóba először Darth Vader, mint kultikus karakter újbóli felhasználása. Én magam írtam meg még 2012-ben, hogy a Disney mindenképpen visszahozná valamilyen formában a filmtörténelem egyik legismertebb gonosztevőjét, tavaly nyáron pedig a sok új Star Wars 7-es pletyka és hír között szerepelt az is, hogy egy flashback jelenet erejéig már Az ébredő Erőben is látható lesz Vader, amint a Császár leghűségesebb tanítványaiból álló, titkos Sith csoportosulással konspirál.

Hayden Christensen újra szuszoghat?

A Making Star Wars információi szerint az angliai Pinewoodban stúdióban forgató Star Wars 8 stábja hamarosan áthurcolkodik az Egyesült Államokba, ahol Hayden Christensent edzéssel kell felkészíteni a feladatára. A spekulációk szerint biztosan nem csak annyi lesz a feladata, hogy hologramként mosolyogjon az idős Luke-ra, hanem valószínűleg megzümmögteti majd a piros fénykardot egy flashback jelenetben. Máskülönben minek kellene gyakorolnia?

Ami viszont teljesen biztos: Az ébredő Erő december 18-án fog mozikba kerülni, a két régi trilógiát összekötő Rogue One 2016. december 16-án, a Star Wars 8 pedig 2017. május 26-án.