Disney-től kirúgott rendező írja az Öngyilkos osztag folytatását

2018.10.10. 10:27

Miután kirúgták a Disney-től A Galaxis Őrzői rendezőjét, James Gunn átigazolt a konkurenciához: ő fogja írni a DC képregény-univerzum szuperhősfilmje, az Öngyilkos osztag második részét - tudta meg a Hollywood Reporter.

joker suicide
Fotó: outnow.ch

Hiába utálták a kritikusok és a rajongók, mivel majdnem 750 millió dollárt hozott, nyilvánvaló volt, hogy készül majd valamilyen folytatás a Suicide Squad - Öngyilkos osztag című, 2016-os képregényfilmhez. Eddig viszont semmi konkrétumot nem lehetett tudni róla, de a DC most lecsapott a legnagyobb és mindig sikeresebb konkurenstől, a Marveltől elküldött James Gunnra. Hogy ő fogja írni a második részt, az már biztos, de arról még csak pletykák keringenek, hogy a rendező is ő lehetne.

A DC tulajdonosa, a Warner már a 2016-os premier óta tesz lépéseket a folytatás felé, de eddig nem sokra jutottak: felmerült az első filmet rendező David Ayer neve, de még Mel Gibsoné is. 

A Hollywood Reporter forrásai úgy tudják, hogy nem klasszikus értelemben vett folytatásról lesz szó, hanem egy vadonatúj filmről, amelyben történetesen ugyanazok a képregényfigurák szerepelnek, akik az első Öngyilkos osztagban is. Hogy ez azt is jelentené-e, hogy részben vagy egészben újra is castingolnák a szereplőket, azt nem tudni.

David Ayer a Twitteren reagált a hírre: "Szerintem ez hihetetlenül bátor és okos lépés volt a stúdiótól. James a megfelelő ember a feladatra!"

James Gunnt azután rúgták ki A Galaxis Őrzői rendezői posztjáról, hogy újra előkerültek azok a tíz évvel korábbi tweetjei, amelyeken szándékosan és nyilvánvalóan polgárpukkasztó módon elég meredek poénokat engedett meg magánok, mások mellett a pedofíliáról vagy a nemi erőszakról is.

A kirúgása után a színészek nyílt levélben álltak ki mellette, és olyan is volt, aki azt mondta, csak azért nem száll ki a filmekből, mert a szerződése kötelezi, hogy maradjon. A Disney ennek ellenére nem változtatta meg a döntését, és nemrég a cég vezérigazgatója is azt mondta, nem bizonytalanodott el a döntés helyességét illetően.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?