János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lázár a Telekomot fenyegette Ákos miatt

2015.12.16. 16:06

Lázár János fenyegetéssel felérő kérdést tett fel a mai Kormányinfón azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Telekom felbontotta a szerződését Ákossal az Echo TV-ben adott interjúja miatt.

Megdöbbentőnek tartom, amit a Telekom megengedett magának

- mondta Lázár János az üggyel kapcsolatban.

A fideszes politikus szerint még lehet más a meggyőződése a cégnek Ákoséval szemben, de véleménykülönbség miatt nem szabadna büntetnie.

Arra is kitért, hogy egy német cégnek különösen tudnia kéne, hogy mi az a diktatúra.

- mert ez szerint véleménydiktatúra, majd feltette a kérdést, miszerint

ha a kormánynak nem tetszene a Telekom véleménye valamilyen témában, akkor most azonnal felmondhatná a szerződéseket velük?

Később az egyik kormányközeli portál újságírója fel is tette a költői kérdést, hogy pont az a Telekom büntet, ahol mindössze két nő ül az igazgatótanácsban.

Lázár vs. Telekom: A második menet

Nem ez az első eset, hogy Lázár János összeakaszkodik a Magyar Telekommal. Az Origo hozta le Lázár milliós külföldi szállásaival kapcsolatos ellentmondásokat több cikkben is, ami állítólag kiverte a biztosítékot a képviselőnél. Nem véletlenül kellett bírósági úton kikérni a hivatalos papírokat és azt sem jött jól a Fidesznek, hogy pont a választások előtt került elő a téma.

Azt az Origón belül is többen tudni vélték, hogy kifejezett kérés érkezett a kormány részéről Sáling Gergő főszerkesztő leváltására. Végül az Origo menesztette Sálingot az állásából, vele együtt pedig a hírportál szerkesztőségének nagy része is felmondott, köztük Pethő András, a Lázár-cikkek szerzője is.

Több forrás is arról szól, hogy a döntés mögött politikai nyomás áll, mivel a Telekom épp ekkoriban kötött a kormánnyal partnerségi megállapodást.

Közben a Heti Válasz azt írja, hogy már meg is érkeztek a Budapest Arénába, a mai és holnapi Ákos-koncert helyszínére, és elkezdtek leszedni, eltüntetni minden olyan molinót, díszletet, matricát és feliratot, ami a Telekomra utalhat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!