Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Segítünk tartani a tempót a tévés bemutatókkal

A Kultrovat podcast legújabb adása

kultrovat podcast
2016.09.28. 10:12 Módosítva: 2016.09.28. 17:10

A Kultrovat podcast legutóbbi adásában kísérleti jelleggel foglalkoztunk sorozatokkal az Emmy-díjátadó kapcsán. A visszajelzések pozitívak voltak, úgyhogy kicsit más formában, de készítettünk egy újabb adást a témában, ezúttal igyekszünk segítséget nyújtani a legújabb bemutatkozókhoz, de szigorúan csak 30 percben, mert tudjuk, hogy idő kevés, sorozatból meg rengeteg van.

Az amerikai tévék sorra mutatják be az új sorozatokat és egyre nehezebb követni az újdonságokat. Napi 8 órában kellene tévét nézni, hogy valaki mindent megnézzen, úgyhogy gondoltuk jól jön a segítség, ahhoz, hogy képbe kerüljenek az emberek. A Kultrovat Podcast újabb sorozatokról szóló adásában ezúttal fél órában beszéltük meg, hogy szeptember közepén milyen sorozatok indultak el, és ezek közül mit érdemes bepróbálni, illetve mik lehetnek azok, amik hamarosan feltűnhetnek a magyar kereskedelmi tévék képernyőjén is.

img-hero-lethal weapon-3

Először a Halálos Fegyver és a MacGyver sorozatok első részeit tárgyaltuk ki. Mindkettő a várakozásoknál jobban sikerült és jó eséllyel a magyar bemutatókra sem kell túl sokat várni. A teljesség kedvéért megemlítettük az Ördögűző filmből készült új sorozatot is, amit ugyan nem láttunk, de volt néhány ötletünk azzal kapcsolatban, hogy hogyan is nézhet ki a végeredmény. 

Szóba került az NBC This Is Us című családi sorozata, amiről kritikát is írtunk. Ez szintén a jól sikerültebb darabok közül való és a történetéből kiindulva még azt is el tudjuk képzelni, hogy esetleg magyarországi remake-et forgatnak belőle, amihez gyorsan egy szereposztást is megpróbáltunk összehozni.

Szóba kerül még Kiefer Sutherland új sorozata a Designated Survivor, a NCIS-ből ismert Michael Weatherly új ügyvédes-tárgyalásos sorozata a Bull, az első női baseball játékos történetét bemutató sorozat a Pitch, Piper Perabo és Daniel Sunjata nem túl jól sikerült új drámája, a Notorious is. Vég pedig bónusznak szót ejtünk az HBO Kenderfutár című félórás komédiájáról is, ami mindenben eltér a korábban tárgyalt sorozatoktól, viszont nagyon ajánljuk, mert nagyon merész és újító ötletek vannak benne.

Segítünk tartani a tempót a tévés premierekkel

Kultrovat podcast 8. epizód
00:00:00 / 00:00:00

Ez miért is jó?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő. 

Az eddigi Kultrovat podcastok:

#1 Pilot: Az Oscar-gáláról

#2 Zányi Tamás, az Oscar-díjas Saul fia Golden Reel-díjas hangmérnöke

#3 Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx Bocuse d'orra készülő séfje

#4 Madarász Isti, Ridley Scott és Tom Hanks jó barátja, a Hurok rendezője

#5 Mautner Zsófi, Magyarország főzőnője

#6 Tövisházi Ambrus, zenei producer (Amorf Ördögök, Erik Sumo Band, Liza, a rókatündér-filmzene)

#7 Kultrovat podcast az Emmy díjátadóról és a nyár legjobb sorozatairól

Ne maradjon le semmiről!