Amit az elmúlt tíz évben megtanultam itt: az igazságnál nem kell több

Mit jelent az Index nekünk? Olvasóink, hírességek és az indexesek mesélnek az Indexről

Vége
ssss

A legfontosabbak

2020. július 9., 21:59
Az Index nekem egy álom
2020. július 6., 08:11
Búcsúzzon a tököm
2020. július 3., 14:47
Család
2020. július 2., 17:39
Az Index, amire büszke lehetek
2020. június 25., 18:34
Szerkesztőség, közösség, banda
2020. június 24., 16:06
Grafitember: Nekem az Index
2020. június 24., 08:52
Velünk vagy? Jelezd Facebookon!
Index
2020.06.28. 19:20

Összefoglaló

Az Index szerkesztősége, független működése veszélyben van. Ebben a helyzetben egyebek mellett fontosnak tartjuk elmondani, mit szeretünk mi az Indexben.
Egyben kérjük önöket, kedves olvasók, írják meg: önök mit szeretnek vagy éppen mit gyűlölnek legjobban az Indexben, miért hiányozna leginkább az Index.
Leveleiket a tema+azenindexem@mail.index.hu címre várjuk, és ezen a felületen közzétesszük.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Bár úgy látom, sokszor a politikában kideríthetetlen, hogy mi az igazság, ez az egyetlen magyar hely, ahonnan próbálom leszűrni. Megnyugtat, hogy megkérdőjelez dolgokat bal és jobb oldalon, és szerteágazó témákban van lehetőségem többet megtudni a világról, a világ eseményeiről, és reménykedni, hogy amennyire lehet, az igazság feltárása és nem a manipuláció a célja.

  • Kétségtelenül nagy bajban lennék az Index nélkül. Mert az a reggelem például. Vagy ha utazom. Szeretem én a könyveket, de nem mindig vágyom rájuk. Bölcsész-átok. Az Index zsebkönyv. Viszem, hozom, felcsapom és találok benne érdekeset és vicceset, vitatkozni valót, és néha még a sarokba is bebaszhatom, hogy na ne már. Nem sértődik meg, hanem teszi a dolgát és ír tovább.

    Beck Zaza, a 30Y dobosa

    5K8A7719
  • Sziasztok! Ha az Index is elveszik, akkor már nagyon nagy a baj! Remélem megmaradtok!

  • Amikor Titeket olvaslak, mindig eszembe juttatjátok a hiteles, értékekkel teli és független újságírásról tanultakat. Büszke vagyok rá, hogy ennyi éve bizalommal nyithatom meg az oldalatokat, és általatok a nap bármely szakában "otthon lehetek" szellemileg, az írásaitokban szereplő információkkal gazdagodva sokszor külföldről segíthetem a családomat, barátaimat.

  • A Ma is tanultam című rovatotok nagyon hiányozna. Szerintem ez egy hiánypótló szekció!

  • Amikor megláttam, hogy az Indexszel gondok vannak, akkor az Indexen akartam utánanézni független forrásból, hogy mi is történik pontosan... :D

  • Az Index tudomány rovatán belül, a “Ma is tanultam valamit” a kedvencem. Ha van egy percem rendszeresen elolvasom az adott történelmi érdekességet vagy pletykát, nagyon hasznosnak és érdekesnek tartom, ez egy nagyon értékes plusz.

    BLR (Follow the Flow)

  • Sziasztok indexesek, kértétek, így hát leírom. Ezer köszönet Tenczer Gábornak és Fiantok Daninak a Bakancslistás munkájáért. Már vagy 3x néztem végig az elérhető összes videót, és számomra megunhatatlan. Nem kevés energiát és szabadidőt fektethettek bele ebbe a projektbe, ami számomra külön tiszteletreméltó. Remélem, a Kéktúra-sorozattal nem ért véget a “munka”.

  • Az egész családunknak és ismerőseink többségének az Index a kedvenc online hírportálja, naponta többször olvassuk a cikkeiteket es osztjuk híreiteket rendszeresen. Szeretjük, hogy hitelesen feltárjátok a mindenkori rendszerek csúsztatasait, kis es nagy aljasságait és sok állandó rovatotok lett. Abszolút favorit: Napirajz, Ma is tanultam valamit. Tetszenek a kulturális és tudományos rovatok és a Zöld Index is egyre nagyobb közösséget, tudatosságot épít.

    Hogy ne csak pozitívat mondjak: némelyik cikkben benne maradnak elírások, félrefordítások, nyelvtani hibák, ezek biztos a sietség miatt vannak, de jó lenne, ha kiszűrhetőek lennének. A Népszabi is fájt, ha Ti is eltűnnétek vagy (ami meg rosszabb) lakájmédiává alakulnátok, az velem együtt sok százezrünket, milliónkat fosztaná meg az egyik leghitelesebb és mindenképp a legszínesebb és színvonalasabb tájékozódási forrásunktol.

  • Mert ez az egy, amit még olvasok... az összes többi színtiszta pártpropaganda... ha ez is elveszti a függetlenségét, át kell térnem valami külföldi weboldalra, de abban a magyarországi hírek csak marginálisan lesznek benne.

  • Bar a legkevesbe sem vagyok human beallitottsagu, igy nem tudomanyosan, egyszeruen csak magyarkent zavar borzasztoan, ahogyan ezt a valasztekos es igen kulonleges nyelvet, a magyart "muvelitek". A "hogy" nem egyenlo a "hogyan"-nal (that vs. how), a "se" pedig szerintem nem is letezik irasban, talan csak aposztroffal a vegen.

    Ertem en, hogy az utca emberenek nyelven kivantok kommunikalni, de a teljes konzisztencia szamomra valami tudatos policy-t sugall emogott, ami raadasul nyelvileg tok hamis es szerintem igen kerdeses celu.

    Fura, hogy amugy a nyelvtanert es irodalomert abszolut nem rajongo emberkent mennyire zavar ezeket a szavakat naponta 100x helytelenul elolvasnom. Lenyegeben fajdalmas. Magyartanaroktol nem szoktatok levelet kapni? Szerintem hallgassatok rajuk!

    Tovabba az is baromira zavar, hogy mennyisegi iras folyik, sosem minosegi. Olyannyira, hogy nem tudom ki vallathatja jo erzessel a felelos kiado funciot egy olyan mediumban, ahol nem csak egyeb sulyos helyesirasi hibak, de kb. minden masodik cikkben ertelmetlen mondatok, nem egyeztetett ragok, kimarado/elcsuszo/1 bekezdessel arrebb szereplo mondatreszek szerepelnek (vagy eppen nem). Mint amikor a vindoz(/te magad) veletlen rossz helyre illeszt be valamit, es nem veszed eszre. Meg amikor egy mondat kozepen csorog a telefon es fel oraval kesobb mar nem tudod mit kezdtel el; valamit odairsz azert a vegere. De most tenyleg? Az orszag legolvasottabb mediumaban? Nincs a vegen 6 perce a cikkironak (oke, o mar unja) vagy barki masnak egyszer rendesen vegigolvasnia?

    Ha csak 10%-al csokkenne a cikkek szamossaga annak erdekeben, hogy a rendelkezesre allo human eroforrassal ezaltal kiadhato szintre lehessen novelni a minoseget - ertsd: barki az eppen dolgozo szerkesztosegbol soron kivul elolvas egy mas altal irt cikket mielott azt ki lehetne engedni/uramatyam rendes lektoralas tortenne, megszunnenek az egbekialto hibak/esetenkent targyi tevedesek foleg muszaki temakban - akkor valoban online UJSAGkent tudnek tekinteni az Indexre. Nem lenne jobb erzes nektek is?Az 'irtam valami jot, amire buszke is lehetek; alkottam valami minosegit, ami vegre nincs osszecsapva' erzes? Oszinten szolva nem is ertem, hogyan lehet ilyen betaszagu minosegen kiadni valamit ujra es ujra. Marmint ertem en, hogy kattintas-szam kell, ahhoz pedig sok cikk kell.

    De az orszag legnagyobb kiadojakent ti pont, hogy megengedhetnetek magatoknak, hogy hatassal legyetek arra, ahogyAN egy egesz orszag hireket fogyaszt. Meghozza jo hatassal. Visszaterelni a klikkvadasz semmitmondo kisiskolas essze-szintu, felteteles mod-fetish oruletbol valami minosegi mederbe ahol szamit ami, es ahogyan le van irva. Pont ti tudnatok ezen valtoztatni (ahogyan a altalanos helyesirason, meg ugy a 21. szazadi magyar nyelven is).

    Javaslom megtekintesre Aaron Sorkin The Newsroom c. zsenialis sorozatat amibol azon tul, hogy a minosegi ujsagiras egy hivatas amit magas szinten, komoly szakmahoz meltoan illik muvelni, az is kiderul, hogy Jeff Daniels igazabol jo szinesz, ha a karakteret JOL MEGIRJAK.

    Tovabba remelem el tudtok szamolni lelkiismeret teren pl. azzal a tobb ezer tonna elelmiszerrel ami a hiszterikus panikkeltesetek miatt majd jol megromlik es kidobasra kerul az orszagban. Egy szegyenteljes botrany volt amit korona teren lemuveltetek. Ezt a felelosseget egy valoban felelos ujsagnak sokkal komolyabban kell vennie a media hisztikeltese => nep panik => kozvelemenykutatason alapulo politika => olykor dobbenetes, aranytalan imtezkedesek => jarulekos vesztesegek, karok (akar embereletben merve) lancreakcio miatt. Szerintem itt nem kerdes a kortars media boduletes felelossege aminek ti a zaszloshajoja vagytok. En ezt az indexet annyira nem siratnam; egy minosegit (olyan newsroom-osat) annal inkabb.

  • 2013. április 15. átlagos tavaszi napnak indult, két hete elmúlt már a húsvét. Ekkor gondoltam jó ötletnek 8 óra után pár perccel megnyomni az az iszonyatos hangon visító csengőt az Index Flórián téri szerkesztőségének ajtaján. Szalma Baksi Feri, a newsroom lelke és főnöke valószínűleg egészen másra számított, amikor kinyitotta az ajtót, aligha fordult meg a fejében, hogy egy random fickó áll majd ott, aki közli vele, hogy „Helló, itt szeretnék dolgozni, mit kell ehhez tenni.”

    Senkit nem ismertem, senki nem hívott, csak azt tudtam, hogy ezt akarom csinálni. Úgyhogy megnyomtam a csengőt, hogy van ez a nagy ötletem, hogy indexes akarok lenni. Látszott rajta, hogy igazából nem tudja eldönteni, viccelek-e, vagy még álmodik, vagy hogy esetleg meghibbantam-e. Utóbbi volt a megfejtés persze, de az elmúlt több mint 7 év, lassan már 8000 cikk és több mint 16 ezer percről percre-bejegyzés igazolja, hogy nem csak itt dolgozom, de ide is tartozom.

  • Lassan múlik az Index miatti gyomorgörcsöm, de nyugodt már jó ideje nem vagyok. Komolyan megrémített, hogy újra esélyt láttam arra, hogy napi betevő sajtó nélkül maradok. Ti meg állás, munka nélkül esetleg.

    1998-ban kezdtem internetezni, úgy rémlik, volt valami saláta nevű oldal, de gyorsan belebotlottam az Internettóba, és annak fórumába. Itt 1-2 topic még az életemet is alaposan felforgatta, megváltoztatta :-)

    Nem tetszett, de túléltem az Indexé válást, hónapokig durrogtam a nagy dizájnváltás miatt, de maradtam. Időről időre kerestem mást, jobbat, de nem találtam. Néha átnézek a hvg-re, 24-re, 444-re, de ennyi. Maradtam és maradni akarok.

    Szeretem az oldal tematikus sokszínűségét, viszonylagos lazaságát, vannak kedvenc szerzőim, akik közül párat más platformokon is követek. Az Indexszel kelek és megyek aludni, keretet ad a napomnak.

    Ami nem tetszik, hogy egyenetlen a cikkek tartalmi színvonala, és bár egy-egy írás 3 kézen is átmegy, de úgy tűnik, leggyakrabban olvasatlanul és F7 nélkül. Nincs szükségetek egy korrektorra, aki szerződéssel, titoktartási kötelezettséggel, de akár ingyen is javítgatná az elütéseket, nyelvtani hibákat, nyelvi helytelenségeket? :-D Azt viszont szeretem, hogy gyakran közelít a nyelvezetetek a beszélt nyelvhez :-D

    Sokszor érzem, hogy kevesebb néha több lenne. Kb. 7000 cikk a vírus okán? Észbontó. A fele helyett lehetett volna írni sok-sok nem 'napi aktuális' témáról, ami máskor a terjedelembe, a napi munkátokba nem fér bele, de foglalkoztat titeket. Vagy minket, olvasókat. Szeretem, hogy ha írok egy rövid mail-t valamelyik cikk kapcsán a szerzőjének, mindig nagyon gyorsan kapok reakciót, és sosem negatívat. Szóval lehetnétek sokkal jobbak, de mások ne legyetek!

  • Az Index?

    Most leginkább a levegőhöz hasonlítható.
    Azután is akkor kapkodsz, ha fulladsz.
    Egész addig természetesnek veszed, hogy van.
    Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere
    5K8A7179
    Fotó: Németh Sz. Péter
  • Azóta olvasom az Indexet, hogy elindult, és gondolom, addig fogom olvasni, amíg lesz még. Vajon összesen hány órát és hány percet töltöttem itt? Vajon hány órát és hány percet fogok még? Szomorú vagyok, már megint.

  • Kedveseim, én már kipuffogtam magam azon, mit nem szeretek bennetek, de azért van pár dolog, amit igen, és ami miatt már 20 éve veletek vagyok nap mint nap. Gyorsak vagytok. Bármi történik, azt tőletek tudom meg a leghamarabb. Szeretem, amikor ott vagytok egy eseményen, és percről percre tudósítotok. Engem nem zavar a közvetlen, tegeződő stílusotok. Látom, hogy igyekeztek objektívak lenni, még ha nem is mindig sikerül. Jó dolog, hogy időnként neki mertek menni kényes témáknak, bizonyos embereknek (bár nem kellene magatokat emiatt tömjénezni, mert az visszatetszést szül.) Széles körűek vagytok a sok rovatotokkal. Mostanában kísérleteztek is újabb, komolyabb műfajokkal (ld. pl. tárcák). Nem mindig jönnek be, de legalább próbálkoztok. Nyitottak vagytok a véleményekre, mertek kérdezni. Ezeket szeretem, és sajnálnám, ha eltűnnétek, vagy én lennék kénytelen szakítani veletek azok miatt, amik zavarnak.

    Nem tudom, mennyire segítene a helyzeteteken, ha áttérnétek előfizetés formára (is), de elárulom, mi erről a véleményem. Én egy csóró közalkalmazott vagyok (még, aug. 1-ig, utána már csak simán csóró), de hajlandó lennék előfizetni rátok egy kisebb havi összeggel, ha ... De itt azért jönne egy pár ha, amit leírtam a blogomon. Mindenesetre kitartás, és írjátok meg, hogy mi történik, ne más hírportálokról kelljen összeszedni a részleteket.

  • Az elmúlttízévben a (politikailag független) újságírás intézménye volt az egyetlen, ami mérhetően tett valamit a hazai demokrácia érdekében. Ez idővel majd a történelemkönyvekbe is bekerül (rosszabb esetben a sorok közül kell majd kiolvasni). Számomra az Index képviselte ezt az újságírást. Ha menni kell, akkor menni kell, de írjátok meg majd, hol kell az "új" Indexet keresni.

  • Az Index nekem a mindennapok nélkülözhetetlen része, a betárcsázós internet korszak óta... a hírek, a kultúra, a sport, a tech a fontos és érdekes információkkal, napról-napra, óráról órára.

    Akkor is, ha nem mindig értek egyet a nyelvezettel, akkor is, ha van, hogy mást gondolok.

    Vannak kedvenceim, tudom, hogy az ő írásaikból mindig új és számomra fontos információkhoz jutok. Voltak kedvenceim, akik már nincsenek a szerkesztőség kötelékében.

    Ha jön az átjelzés a telefonomra, tudom, hogy fontos dolog történt a világban, és nem bulvárkacsa szállt le.

    És volt zenésztársam, barátom Brunner Zsolti régi barátnője volt az Index első recepciósa, aki miatt Andrea-napon évekig Hefy-napot is ünnepelt az Index a fejlécben :)

    Náksi Attila DJ/zenei producer

    5K8A0009
    Fotó: Németh Sz. Péter
  • Tisztelt szerkesztőség! Két internetes híroldalt olvasok rendszeresen. Első az INDEX, második helyen a 444! E két újságot tartom hitelesnek, pártatlannak. Az utóbbi minősítés nem lehet így igazán 100%, mert szerintem mind két portál ELLENZÉKI! Ezzel nekem semmi problémám nincs, mert ha lenne, nyugodtan nézhetném a királyi tv-t, vagy csünghetnék a szintén királyi rádión. Nem nézek TV híradót, ide értve az összes "kereskedelmi" szennyládát. Nem tudok már rádiót sem hallgatni, mert nincs olyan műsor struktúra, mely maradéktalanul megfelelne igényemnek. Tehát, marad az online újság.

    Mit szeretek az INDEX-ben? Megtalálok benne minden fontosabb hírt, legyen az bel- vagy külföldi. Mit nem szeretek benne. Nos vannak olyan rovatok, melyek nem érdekelnek, így nem olvasom. Van bulváros, nem érdekel, nem olvasom. Mit gyűlölök? Semmit! Van éppen elég bosszantó körülöttem, Önökre már nem jut. Őszintén reménykedem megmaradásukban. Remélem, lesz elég erejük, kitartásuk, önbecsülésük, hogy ne adják el magukat a megélhetésükért. Könnyen mondja ezt egy nyugger, amíg rendszeresen megérkezik a járandóság.

  • A végtelen sok helyesírási és fordítási hiba egy kicsit sem hiányozna. Nem kerestek egyébként korrektort?  Másrészrűl az Indexet minden nap olvasom és végtelen sok jó ötletet köszönhetek neki, kívánok még 99 év független újságíróskodást!

  • Kedves Index-csinálók, aggodalommal olvastam a veszélyhelyzetet jelző írásotokat a napokban, és aggodalommal követtem az elmúlt évek fejleményeit az újság körül. Mert simán lehet, hogy a szoruló hurok esetéről van szo. Nincsenek vörös vonalak ma Magyarországon, aminek az átlépése elképzelhetetlen lenne. Remélem, hogy van annyi ellenérdek és ellenerő, ami az Index jelenlegi formájában való fenntartását segíti. Különben úgy jarhat, mint az Origo, Népszabi, stb... Én a napot az Index olvasásával kezdem, folytatom és fejezem be. Gyakorlatilag az alapítása óta.

    A mai magyar sajtó koronaékszerévé vált az Index, még ha ez elég eufemisztikusan is hangzik. Ha bedöntik, nem lesz, ami pótolja - se hangnemében, se színvonalában, se olvasottságában. Kívánok kitartást és erőt a küzdelmetekhez, mert fontos missziót teljesítetek: szellemi mozgásteret, intellektuális táplálékot es hitet adtok azoknak, akik követnek benneteket. Akik meg utálják az Indexet, szembesülhetnek azzal, hogy a normalitás és az emberi hangnem, a kritikus gondolkodás és a kíváncsiság legyőzhetetlen erények, amivel nem tudnak mit kezdeni.

  • Miért szeretem az Indexet? Mert az egyetlen becsületes hírportál, ami korrekt módon közli a híreket. Az egyetlen hírportál, amit elolvasok. Ha nem lenne a Sixx nevezetű kolléga, aki gyalázatosan ír, pláne a zenéről, akkor tökéletes lenne az Index. Így csak jó. Köszönöm hogy vagytok!

  • Kezdetek óta az index az első híroldal, amit megnyitok a gépemen reggelente, csak utána olvasom el a többit. Szeretem a tartását, értékelem, hogy tartja a színvonalát, hogy törekszik kerülni az alpári vagy a hízelgő beszédmodort. Nem akarja a számba rágni, hogy mit gondoljak. Az évek során egyre kevesebb hely maradt, ahol otthon érzem magam olvasóként, és az index ilyen.

    78787997 2597138100370786 7459416796450258944 o
    Fotó: Szabó T. Anna / Facebook
  • Nagyon remélem, nem változik semmi, mert '99 óta olvaslak titeket! Még egyszer írom: '99 óta.

  • Hogy miért? Hát mert eltűnne az a mindennapi (átlagban mindennap háromszori) kapaszkodó és megnyugtató bizonyosság, hogy hol komoly, hol vicces, hol szarkasztikus megfogalmazásban megtudnám, hogy VALÓJÁBAN mi történik a világban, az országban.

  • Bár nem mindig örültem a 4-es metróról és munkásságomról írott cikkeiteknek, de tiszteltem véleményeteket. Sajnálnám, ha a legrosszabb bekövetkezne. Ti vagytok az egyik, a nagyon kevés magyar hírportál közül, amit érdemes elolvasni.

    Klados Gusztáv, a 4-es metró projektigazgatója

    SZT 7909
    Fotó: Szémann Tamás / Index
  • Amit bírok az Indexben, az

    • Mariann és Szabolcs (karantén előtti) élője, jó vendégek voltak.
    • Srácok a velencei fordított székekkel, zseniális! Többszörnézős, szétröhögős.
    • Podcastek!
    • Túrázós videók, megye-felfedezősök, és a bevándorlókról szóló videóriport megrázó volt (Afrikából tengeren át).
    • Az olimpiai bajnokokat bemutató sorozat.
    • Hogy kiraktátok egyszer egy írásom, épp ültem a családi ebéden, unokahúgom mondja, naezmiez?:)

    Ezeket mind bírom. Amit nem, h néha gyorsan gépeltek v nem tudom, de elütések, helyesírási hibák vannak. Egyszer vki leírta, h mássabb, na az szívroham, egy újságíró már csak tudja, h ez a szó nincs, mert a más önmagában kifejezi az eltérést. Szóval ott volt egy masszív juj. Egyébként hajrá, nem kéne egy Origo 2, nagyon nem....

  • Azt szeretem, hogy ebben az országban, ahol a kormány ilyen erős propagandát folytat, van egy hírlap, amelyből reális képet kapok a világban történt dolgokról. Nem állítom, hogy politikailag nem elfogultak a szerkesztők, de nem is nagyon befolyásoló tartalmúak a cikkek, inkább valós képet mutatnak. Nagyon fontosnak tartom az indexet a magyar médiában, és nem véletlenül van ott, ahol van. Viszont szerintem nagyon gáz, hogy belengették, hogy lehet: a dolgok megváltoznak és semmilyen normális információt nem adtak mellé. Ha nem is tudnak többet, legalább elmondhatták volna, miért történik, ami történik. Azt gondolom, hogy ez a véleményezős-visszaemlékezős cikk sokat nem fog nyomni a latba, de ha valamennyit tudtam segíteni a véleményemmel, akkor már megérte.

  • Megrezzen a telefonom. Felébredek. Utálom a hangos ébresztőket, azért van rezgőre állítva. Így mégiscsak kellemesebben indul a reggel. Odabújok picit a páromhoz, beleszimatolok a szakállába, ő pedig átkarol és álmos hangon jó reggelt kíván.

    Kezembe veszem a telefonom, megnyitom a böngészőt és beírok a keresősávba egy i betűt, bár amúgy is az Index az első a legördülősávban, de nekem ez a szeánszom. Hát persze, hogy értesítést akarsz küldeni, de hagyjááál mááár. Mit tudsz mindig ezen nyünnyögni? Úgyis megnyitlak magamtól is.

    Elolvasom a híreket. Kicsit felcseszem magam a dolgokon, amiken fel kell magam cseszni. Kicsit meghatódom a dolgokon, amiken kicsit meg kell hatódni. Aztán pörgetem a Mindeközbent egy ideig, de persze már késésben vagyok, úgyhogy meg kell kérnem a párom, hogy vigyen el az irodába. Basszus, meg kéne csinálni a jogsit.

    Mielőtt megérkezik az első ügyfelem, még gyorsan iszom egy kávét és megnyitom az Indexet. Megérkezik. Munka, munka, munka. Aztán jön az ebédszünet. Elmegyek a kedvenc kis éttermembe Lajos bához, útközben persze újra beírom azt a bizonyos i betűt, olvasgatok még picit. Rám csörög a legjobb barátnőm, akkor 2-kor kávé? Persze. Eszem és beülök a kedvenc kávézómba, aztán mikor Klári megjön, már mondom is neki: Tudod mit olvastam az Indexen? És kávézunk.

    Délután dolgozom, aztán este, mikor még adminisztratív feladataim lennének, amikhez az ég egy adta világon semmi kedvem nincsen, azt veszem észre, hogy már megint vagy másfél órája az Indexen lógok. Aztán nem csinálom végül is meg a feladatokat, de hazamegyek mert már rohadtul fáradt vagyok.

    Este megnézünk egy filmet a kedvessel, aztán irány az ágy. Igen, telefon a kézbe, pedig ugye le kéne erről szokni, kék fény, meg rossz alvás és egyebek, de úgyis beállítottuk a kékfényszűrőt, nem lesz itt gond. Látom, ahogy rányom a "Nem volt elég, tanulni akarok!" gombra, mert éppen mutatni akarok neki valamit a Fortepan-os cikkben. Telik az idő, na de most már tényleg leteszem, csak ezt a cikket még befejezem. Végül is úgy esik ki a telefon a kezemből egy hosszabb cikk olvasása közben, úgyhogy tényleg alvás. Nem baj, majd reggel elolvasom. Léccí ne legyetek veszélyben, jó?!

  • Utolsó bástya vagytok...