A Vacsoracsatát is kevesebben nézték

2009.01.28. 12:54
Az RTL Klub továbbra is megtartotta első helyét az év negyedik hetén, bár a múlt heti kilenc százalékos előnye hét százalékra csökkent a Tv2-vel szemben.

Az RTL Klub a múlt héten is megnyerte a nézettségi versenyt: a Tv2 2,2 százalékponttal erősödött az előző héthez képest az AGB Nielsen legújabb adatai szerint. Az m1 a szokásos eredménnyel szerepelt, a Viasat3 közel 1 százalékponttal visszaesett.

A múlt heti nézettségi eredmények néhány gyengébb nyári szereplést is alulmúltak. Az RTL Klub és a Tv2 is látott szebb időket. Első az RTL Klub-os Vacsoracsata lett, de az 1,77 millió néző eddig nem lett volna elég a győzelemre.

4. hét
3. hét

Az RTL Klub a Barátok köztnek is köszönheti a még mindig magasabb nézőszámot, és a Fókusz is jól ment. A Tv2 rivális főzős realityje előző heti eredményéhez képest javított, de továbbra sem ér a Vacsoracsata nyomába. A két nagy csatorna szappanoperái között ugyanez a felállás. A Jóban rosszban 1,3 millió körüli átlagos nézőszámát a Barátok közt rendszeresen több száz ezres nézőszámmal veri.

4. hét
3. hét

A Hal a tortánt az ugyanakkor vetített Berényiék sorozata nyomja le. Délután viszont a Tv2-nek, pontosabban Joshi Bharatnak van nagyobb lendülete Győzikével szemben.

4. hét

Az estéket az RTL Klub nyerte, különösen jó eredménnyel csütürtökön és pénteken. Fábry Sándor (33,7 százalék) leelőzte Meg Ryan Francia csókját (18,6 százalék, Tv2). Másnap a krimisorozatok erősíteték az RTL Klubot. A New York-i helyszínelőket (29,9 százalék), a Gyilkos elméket (29,9 százalék), és A főnököt (23,8 százalék) a megszokott érdeklődéssel követte a kereskedelmi korcsoport.

Ugyanebben a kategóriában a Tv2 a hétfő estét nyerte meg. Az NCIS- Tengerészeti helyszínelőket (31,6 százalék), a Gyilkos számok (28 százalék) és a Különleges ügyosztály (30 százalék) jobbak az esélyei, mint amikor szerdánként a Fábry show-val kellett felvennie a versenyt.

Gagyi: Nomen est omen

A hétvégi felhozatalban a lovagok egyik csatornának sem hoztak elsöprő nézettséget. Az Árvíz így megnyerte a szombat estét a Tv2-nek (25,1 százalék), az Első lovaggal (23,9 százalék, RTL Klub) szemben. Martin Lawrence két héttel ezelőtt a Gagyi mamival is leszerepelt.

Múlt héten a Gagyi lovaggal (23,8 százalék) szintén alul maradt a Tv2, a Jack Hunterrel szemben (34,3 százalék, RTL Klub) a kereskedelmi korcsoportban.

Öt műsorral szerepelt a Magyar Televízió is a tévécsatornák legnézettebb produkcióit bemutató top 30-as listán: az Önök kérték 19,6 százalékos közönségaránnyal került az m1 toplistájának élére: a szombati esti Híradót 884 ezren látták, a tévézők 18,5 százaléka, míg a hétfői Kékfényre 877 ezren kapcsoltak az m1-re, 20,2 százalékos közönségarányt hozva. Az Életképek 99. adását ezúttal 784 ezren látták, z m2-n a legtöbben a péntek esti műkorcsolya Európa-bajnokságra kapcsoltak, 169 ezren nézték végig a kétórás helsinki közvetítést, a nézők 4,5 százaléka. Az Egy éjszaka Erdélyben című 1941-es Páger Antal-filmet 164 ezren látták.