Etelka, Aletta
3 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az amerikai séf, Mario Batali neve valószínűleg maximum azok számára lehet ismerős, akik nagyon otthon vannak a konyha világában, így a legtöbben azt sem tudják, hogy nemrég őt is szexuális zaklatási vádak érték.

  A férfi annak rendje és módja szerint bocsánatot is kért hírlevelében, ami tulajdonképpen végig a jól megszokott "sajnálom, hogy csalódást okoztam, de majd most dolgozni fogok azon, hogy visszanyerjem a bizalmatokat" sémára épült fel.

  Aztán a végén jött a csavar, Batali ugyanis az utóiratba még odaszúrta, hogy

  ha éppen egy ünnepi receptet kerestek, ezt a fahéjas tekercset mindenki szereti!

    Hát, minimum érdekes.

  (Mashable)

 • rhregh

  Úgy indul, hogy, hajtsuk ketté a pulykát, aztán csak dobjuk be a konyhába. Pont olyan sikeres lesz, mint amilyennek gondolják. 

  A Botnik studios egy lenyűgözően 21. századi kezdeményezés, amiben prediktív szövegbevitelt, mesterséges intelligenciát és a valódi, írástudó embereket kombinálnak, hátha egyszer valami használható végeredménye lesz a próbálkozásoknak. 

  Ehhez a videóhoz például ráeresztették a rendszert hálaadás napi receptekre, aztán hagyták, hogy a gép írjon egy saját receptet a tanultak alapján. Aztán megpróbálták megfőzni, követve a gép utasításait:

  Ha szakács szeretne lenni, ha nagy lesz, szerintem jól választ. Pár évre biztonságban van a robotoktól, itt a garancia!

 • Csütörtökön együtt lépett fel Szaúd-Arábiában az algériai énekes Cheb Khaled és az amerikai rapper Nelly, de a keleti és a nyugati kultúra összehozása helyett a hangsúly inkább arra tevődött át, hogy az előzetes híreknek megfelelően a koncertre tényleg csak férfiak mehettek el.

  Ennek fényében elég viccesen hangzott, mikor Nelly a fellépéssel kapcsolatban olyanokat nyilatkozott, hogy 

  azért lettem előadóművész, hogy mindenféle embereket elérjek.

  Úgy tűnik tehát, hogy Szaúd-Arábiában azért még mindig nem jött el a liberális armageddon, hiába vezethetnek például autót a nők, Nelly koncertre még mindig nem mehettek.

  Ez persze nem biztos, hogy olyan rossz nekik, ugyanis az amerikai rappert októberben szexuális erőszak miatt tartóztatták le.

  (AFP)