Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az NCAA idei amerikai egyetemi kosárbajnokságán történtek már érdekes dolgok eddig is, de a legnagyobb mentést kétségtelenül a Gonzaga videós koordinátora, Ricardo Fois mutatta be, aki hősiesen megpróbálta elkapni csapata egyik hátvédjét, Josh Perkinst, aki egy elszabadult labdát próbált meg kicsit túl nagy vehemenciával a pályán tartani.

  Ez többé-kevésbé sikerült is, Perkins ugyanis ahelyett, hogy a fémkorlátba csapódott volna, csak felborult a koordinátorral együtt, így valószínűleg egy potenciális sérülést megúszva tudta folytatni a meccset, és nagy szerepet is játszott a Gonzaga győzelmében.

  a4rp0vr0m3cexs4lxu2i.gif

  Fois az eset után elmondta, hogy szükségük volt a játékosukra, így önmagát is hajlandó volt beáldozni érte, Perkins pedig hozzátette, hogy a férfi rögtön az esés után már azt kérdezte tőle, hogy jól van-e, pedig saját maga miatt is aggódhatott volna, a szemüvege ugyanis nem úszta meg az esetet.

  (via)

 • Nőtt Magyarországon a disznóhúsfogyasztás a KSH adatai szerint - ismertette nagy örömmel Fazekas Sándor a XII. abádszalóki böllérfesztiválon az MTI beszámolója szerint. 

  Az agrárminiszter elmondta, 2,2 kilóval több sértéssel többet eszünk átlagosan egy év alatt, mint tettük ezt 2016-ban. Most 23-25 kiló disznót fogyaszt az átlagmagyar egy év alatt, mindezt a 2016-ban életbe lépett áfacsökkentésnek tudja be a tárcavezető. 

  Magyarország 2010-ben mintegy 50 milliárd forintot költött saját forrásból a termelők támogatására, az elmúlt hét évben ez az összeg megduplázódott, most mintegy 103 milliárd forintot fordítanak erre - mondta Fazekas Sándor.

  Az áfacsökkentési körbe legutóbb a hal- és a vadhúst vonta be a kormány, azt várják ezek fogyasztása is növekedni fog a lépés hatására, bár egyelőre úgy tűnik, a hal kiskereskedelmi árán nem fog meglátszódni az intézkedés.

  A csótányok és tücskök áfájának csökkentése nem várható a közeljövőben. 

 • Megbüntettek egy ausztrál tudóst és biohekkert, aki az elektronikus bérlete chipjét a bőre alá ültette, és emiatt az utazási kártyáját nem tudta bemutatni a kalauznak, írja az MTI.

  A 34 éves férfi, Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow (tényleg, ez a neve, úgy néz ki a hülyenév is ilyen biohekker dolog) egyébként fizetett az utazásért, mivel leolvastatta a kézbőre alá ültetett chipet, amit a bérletéről szedett le.

  Amikor azonban a kalauz odalépett hozzá, hogy mutassa meg a bérletét, ezt nem tudta megtenni, ezért megbüntették. A bíróság pénteki ítéletében 220 ausztrál dollárra (43 ezer forint) bírságolta, ezen kívül 1000 dollár költség megfizetésére kötelezte. A közlekedési hatóság figyelmeztette az utasokat, hogy ne rongálják és hamisítsák az utazási kártyájukat, melyeket az elektromos kapuk leolvasóihoz érintve fizetnek az útért.

  A bíróság épülete előtt Meow-Meow elmondta, csalódott, de folytatja "az új módszerek felderítését", melyekkel az utazásért fizethet. "Az új technológiák ijesztőek lehetnek annak, aki nem érti őket, sokszor történt már ilyen az újdonságokkal. A bérletek, menetjegyek evolúciójának első lépése a papírtól az elektromos leolvasásig tartott, a következő lépés olyasmi lesz, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen a kártyát magunknál tartanunk" - mondta a tudós.

 • Az Independent írja, hogy tea és levendula illóolajak miatt egyre több fiatal fiúnak nőnek mellei. Amerikai kutatók figyelték meg, hogy a szappanokban, samponban, parfümben használt olajok bezavarnak a fejlődésben lévő, kamaszodás előtti fiúk hormonjaiba.

  Az úgy nevezett endokrin romboló vegyületek, mint amilyen a levendula- és a teaolaj, a hormonháztartást szabályozó mirigyek működését változtatják meg. Ezek vagy a férfi hormont, a tesztoszteron termelését blokkolják, vagy a női ösztrogén hormonhoz hasonló tüneteket okoznak.