Klaudia
-4 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Áprilisban lesz 10 éve, hogy a magyar jégkorongválogatott Japánban megnyerte a B-csoportos világbajnokságot Ukrajna előtt. (Csak a történeti hűség kedvéért: a másik hatosban Ausztria lett a legjobb.)

  A hősökről dokumentumfilm készült - a Sport1-en mutatják majd be áprilkis 17-én -, ebből itt van egy 15 másodperces jelenet, amelyikből kiderült, hogy a magyar kapus, Szuper Levente megtartotta azt a korongot, amelyikkel az ukránok ellen játszottunk a legfontosabb, 4-2-re megnyert meccsen.

 • Jeff Bezos Amazon-vezér, aki egy ideje a világ leggazdagabb emberének számít a cége részvényeinek szárnyalása folytán, szóval ez a jóravaló fickó a MARS robotikai konferenciáról jelentkezett be Palm Springsből ezzel a fotóval:

  Igen, jól látja, a négylábú robot mellette a Boston Dynamics robotkutyája, ami pár hete azzal lett az internet kedvence, hogy tök ügyesen tud ajtót nyitni, és a frászt hozni mindenkire, aki a Black Mirror legutóbbi évadából látta azt a részt.

  Hogy Bezos csak vicceskedik azzal, hogy ez az új házikedvence, vagy tényleg vett/kapott egyet, egyelőre nem tudni.

  (via)

 • 13,8 milliárd évet ölel fel egy 10 perces, YouTube-ra feltöltött timelapse videó. Egy másodperc 22 millió évnek felel meg, végigkövethetjük az univerzum evolúcióját: az ősrobbanástól az emberiség megszületéséig.

 • Elég kemény felhívással bünteti a világot a legnagyobb brit bulvárlap, a Daily Mail:

  "Látott egy balesetet? Ismeri az érintett családot? Írjon az anthony.joseph@mailonline.co.uk -ra vagy a tippek@mailonline...-ra".

  image.png

  Szemtanúkat találni egy újságírónak hasznos lehet, de ez a felhívás azért különösen szemét, mert keresik azokat az embereket, akik egy bajban lévő, friss balesetes családot még odatolnának a bulvárújságírók elé is. Alapjáraton egy balesetes hírnél semmi köze az egész országnak ahhoz, hogy mondjuk Nagy Béla leszakadt lábától öklendezve hányt halála előtt a helyszínen szétégett menyasszonya, Kis Angéla. Nem véletlenül nem adja ki a rendőrség sem ezeket a személyes információkat.

  Nyilván az más, ha ők maguk akarják elmesélni, de akkor is nehezen hiszem, hogy úgy jönnének rá, ha frissen bejelentené őket valami jóakarójuk a Daily Mailnek. Ha lát egy balesetet, ismeri az elszenvedőit, és nem tartja magát velejéig romlott embernek, akkor inkább ne adja meg a szerencsétlenek adatait Anthony Josephnek, se más újságnak vagy tévének. Bízza ezt rájuk.