Konstantin
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Körbemegy:

  És a legjobb, hogy már 6 millióan látták.

 • Kérem, tekintsék meg, ahogy egy 2019 januári videóban kellemes gitármuzsika után Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre fideszes polgármestere méltatja a Szentendre és Budapest között a 11-es úttal párhuzamosan futó kerékpárút felújítását: 

  És kérem, most tekintsék meg a képeket, amiket a Bringás turista nevű nyilvános Facebook-csoportba posztolt 2019 májusában egy kerékpáros a Szentendre és Budapest között a 11-es úttal párhuzamosan futó kerékpárút állapotáról: 

  Látható, hogy a - idézem a polgármester úr szavait - "komplett új aszfaltréteget kapott" út nehezen dacol a természet kérlelhetetlen erőivel, például a fűszálakkal, apró gyökerekkel. A remek munkát az út kezelője, a Magyar Közút Zrt. végezte és tavaly decemberben fejezte be, az utat januárban nyitották meg a biciklisek előtt. A Magyar Kerékpárosklub most jelezte a problémát a fenntartónak.

  Frissítés 16:27: A poszt megjelenése után a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztálya levelet írt, amiben jelezték, hogy a kerékpárút felújítását nem közvetlenül a Zrt. végezte (mi amúgy Szentendre város hivatalos honlapjáról vettük az infót), hanem külső kivitelező egy 3671 méteres szakaszon. "A körülbelül 30 méteres részt érintő hibáról természetesen tudunk, a kivitelező felé már jeleztük is a valószínűleg beépítési hibából származhatő problémát, melynek kijavításáról gondoskodni fognak. A munkákra a kvitelező egyébként 5 év garanciát vállalt" - írja a Zrt.

  61022102 441833876615253 462150189130448896 n
  Fotó: Bringás turista/Stremnitzer Zoltán
 • Egy Enxgma nevű júzernek köszönhetően nagyon mennek mostanában a YouTube-on azok a videók, amikben a főhős egy nyílt világú videojátékban gyorsítva sétál, és... és ennyi. Ezek az open world játékok már elég jól néznek ki, szóval akár abban is lehet gyönyörködni, hogy valaki sétál bennük, viszont a játéktér óriási, és kinek van ideje órákig nézni egy csámborgó karaktert - okoskodhatott Enxgma. Korábban a Witcher III és a Red Dead Redemption 2 hatalmas játékvilágát járta be gyalog (ugye, ezekben a játékokban azért vannak a közlekedést gyorsító megoldások, lovak, teleportok), ezúttal pedig a Skyrimhoz készített hasonló videót. Két óra alatt járta be a Riftertől Solitude-ig vezető utat, és ezt három percre gyorsította fel, mutatom: 

  Enxgma a Skyrim híres főcímdalának egy feldolgozását keverte a videó alá, pedig a Benny Hill-téma valahogy jobban passzolna.

  (Kotaku)

 • Grazban riasztották szokatlan esethez a tűzoltókat még a múlt héten: egy derekánál a kerítésbe szorult sünt kellett kimenteniük. A tűzoltók előbb az általában emberek autókból kiszabadítására használt feszítővel próbálkoztak, majd végül egy flexszel szabadították ki az állatot.

  Az ijedt sünt végül épségben adták át állatvédőknek.

  via Sky News