Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Milliók szíve szakadt meg a Stranger Things 4 Vol. 2 utolsó epizódjának végén, amikor Eddie Munson feláldozta magát a többiekért az Upside Downban, ahonnan egyedül ő nem tért vissza.

  A negyedik szezonban bemutatott Eddie hamar a rajongók kedvence lett, ezért is élték meg sokan nagyon nehezen a jelenetet, amikor a demodenevérek megölték őt a fináléban.

  St42
  Fotó: YouTube

  Azonban kering a neten egy teória, ami ha beigazolódik, nem most láttuk utoljára a metálos fiatalt.

  Ugyebár a Stranger Things nagyban merít a Dungeons & Dragons című szerepjátékból, elvégre a szörnyek is onnan kapták a nevüket (Demogorgon, Mind Flayer, Vecna)

  Egy TikTok használó beleásta magát a D&D világába, és olyasmire bukkant, ami lehetőséget adna arra, hogy Eddie Munson visszatérjen a halálból, ráadsul ebben Vecna is kulcsszerepet játszana.

  A megoldást egy Kas a Véreskezű karakternél kell keresni, aki a D&D világában Vecna jobbkeze, miután denevérek áldozatává válik, ő maga pedig vámpírként tér vissza.

  Ugyebár Eddievel az Upside Down denevéréi végeztek, ráadásul több olyan tetoválása is van, amin bőregerek vannak , így könnyen lehet, hogy a Duffer testvérek ezzel üzentek a nézőknek a fű alatt, és időközben megalapozták Kas eredetsztoriját, aki egyébként a D&D-ben hasonlóan fontos szereplő, mint például a főkolompos Vecna.

  Az elméletet az is alátámasztja, hogy az évad legelején konkrétan megemlítik Kas figuráját, amikor a Hellfire Club tagjai a táblajátékkal játszanak.

  A jelenetben Eddie a játékmester, és megemlíti a többieknek, hogy Vecna (a minifigura az asztalon) épp visszatért a halálból, mire Mike felkiált, hogy "de Kas megölte őt!"

  Kas ugyanis hiába egy emberből lett vámpír, aki ezek után Vecna jobbkeze lesz, a D&D története során mestere ellen fordul és megöli őt, ami előre vetítheti azt is, hogy mi fog történni az 5. évad fináléjában, ha az alkotók tényleg meglépik ezt a történetszálat.

  Egyébként Eddie és Kas között az is hasonlóság, hogy utóbbi a játék során pajzsot és kardot forgat, pont úgy, ahogyan azt a fiatal metálos is tette a denevérek ellen.

  Egy másik elmélet arról szól, hogy az Upside Downban nem halhat meg az, aki nem onnan származik, elvégre Will, illetve Henry (a későbbi Vecna) is túlélte a másik dimenziót, arról nem beszélve, hogy Steve is súlyosan megsebesült a denevérek által, mégis megúszta a dolgot. Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy Eddie visszatérésére van esély, de ne felejtsük el azt sem, hogy az első évadban Barbara az Upside Downban halt meg, így ez az elmélet nem áll annyira szilárd lábakon.

  Örülne Eddie visszatérésnek?

 • Nem egy kellemetlen szituáción vannak már túl.

  A 25 éves, márkaigazgatóként tevékenykedő Samantha Stinchcombe és 50 éves séf párja, Billy Hughes már több mint három éve élnek boldog párkapcsolatban, annak ellenére, hogy rengetegen megszólják őket a kettejük között lévő kiemelkedő korkülönbség miatt – Billy ugyanis pontosan kétszer olyan idős, mint kedvese.

  A Baltimore-ban élő szerelmesek megpróbálják figyelmen kívül hagyni a negatív kritikákat és csak a saját boldogságukkal foglalkozni, azt azonban még ők sem tagadják, hogy ez meglehetősen nehéz. Szerencsére családjuk és barátjaik mellettük állnak, így tudnak kikhez fordulni, amikor mind a járókelők és az internetezők is azzal viccelődnek, hogy Billy úgy néz ki, mintha Sam apja lenne.

  Két szenvedélyes, kreatív, kalandvágyó lélek vagyunk, akik egymásra találtak ebben az életben. Mindketten sok mindent megtapasztaltunk már az életünk során

  – nyilatkozott Sam a kapcsolatukról.

 • Karantén alá vontak egy floridai kisvárost, miután ismételten megjelent egy olyan csiga, ami veszélyes lehet az emberre, a környezetre, de még az épületek szerkezetére is.

   A floridai Mezőgazdasági és Fogyasztóvédelmi Minisztérium június 24-én bejelentette: karantén alá kerül New Port Richey városkája, miután az eredetileg Afrikából származó csigafaj megjelent a megyében, a hatóságok pedig egyelőre nem tudják kordában tartani a jelenséget.

  Azonban ellentétben a koronavírus-járvány idején elrendelt karanténnal, a mostani azt jelenti, hogy a helyi lakosok nem vihetnek ki, illetve be a területről sem növényeket, termőföldet, kerti hulladékot, törmeléket, vagy komposztot és építőanyagot.

  Az afrikai közönséges achátcsiga (Giant African land snail) nem csak az emberre jelentenek veszélyt, de a növényekre és az épületek festésére, illetve  szerkezetére is, ugyanis az ezekben található kalcium forrást szimplán elfogyasztják.

  Jól mutatja, hogy milyen veszélyesek, hogy 2011 óta közel 4,5 milliárd forintnak megfelelő kárt okoztak, ráadásul természetes ellenségek hiányában rendkívül nehéz kiirtani őket, pláne, hogy gyorsan is szaporodnak.

  (Via)

 • A színészt akarva–akaratlan is rengetegen összekötik az általa megformált vagány rocker, Eddie Munson karakterével, így elsőre valóban nehéz elképzelni, hogy elmondása szerint őt egy igazi klubhimnusz mentené meg a sorozat antagonistájától.

  GettyImages-1397267357
  Fotó: Getty Images

  Azt már tudjuk a lelkes Twitterezőknek hála, miért volt olyan ismerős a Stranger Things nézőinek az új évadban feltűnő Joseph Quinn, most pedig az is kiderült, melyik az angol színész kedvenc dala, aminek segítségével el tudna menekülni Vecna átka elől. Ez a nóta nem más, mint a '90–es évek egyik legendás bulislágere, a Vengaboys Up & Down című száma. Akinek elsőre nem ismerős, mutatjuk, erről a dalról van szó:

  A rajongók persze teljesen bepörögtek a váratlan vallomástól – többen azzal viccelődnek a neten, milyen zseniális és komikus jelenet lenne, ahogy Quinn a popdal ritmusára fut az életéért, nyomában az Upside Down gonoszával.