Konrád, Tivadar
4 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mindenképpen izgalmas kollaboráció, ha a Trónok Harca és a Szezám utca világa találkozik. Főleg, ha a szereplők találkoznak a báb másukkal, amik meglehetősen tökéletesre sikeredtek. Ekkor még Cersei Lannister szíve is meglágyul, és még azt sem veszi észre, hogy Elmo meglehetősen egyértelműen stíröli. 

   Készült a nagy találkozásról egy másik csoportkép is, íme

 • Helena Hird genetikai betegsége miatt csökkentlátó, de hamarosan Digby a póni fogja segíteni minden nap, többek között a közlekedésben. Hird azt mondta, hogy azért választott lovat segítő kutya helyett, mert a lovak akár 45 évig is élhetnek. 

  Ezért Digby-t a Newcastle metrón képezték arra, hogyan is kell közlekedni, jegyet vásárolni vagy éppen liftet hívni. Kapott láthatósági mellényt  és patavédőt is, és a közlekedési eszközöket sem fogja összepiszkítani. A lovat Katy Smith képezte ki, aki azt mondta, néha furcsán néztek rá, mikor felszállt a metróra egy pónival, de összességében jól fogadták az emberek a dolgot. Elmondta, hogy Digby egy különleges ló, már akkor tudta, hogy tökéletes segítség lesz, mikor először találkoztak. Gyorsan tanult, szófogadó, és nagyon okos, és már a huzatot is megszokta a metróban, úgyhogy Newcastle után, most Londonban hasznosíthatja a tanultakat. 

 • Rendőrségi kutyákat, gázt vagy betegségeket kiszimatoló kutyákat tüntettek ki Párizsban. A tucatnyi kutya nyakorv helyet emlékérmet kapott a nyakába, amitől a videó tanulsága szerint teljesen elvesztették az eszüket, és alig bírták ki, hogy pár pillanatra büszkén pózoljanak a fotósoknak. 

  Az egyik hős kutya társa azt nyilatkozta, hogy nagyon fontos, hogy jól együtt tudjanak dolgozni az állattal, amik minden keresési feladatot és bevetést is játékként élveznek, és ahogyan látszik a díjátadón is kifejezetten jól szórakoztak. 

 • Pénteken írtam arról a nem mindennapi gesztusról, hogy egy klasszikus zenei Facebook-oldalon közzétettek egy kottát, amelyen hangjegyekből formálták meg a hét eleji tűzben súlyosan károsodott Notre-Dame székesegyházat. A posztom nyomán keresett meg Bolyki András zenész, zeneszerző azzal, hogy neki is van egy hasonló, pár évvel ezelőtti kottája, „csak ezt tényleg el lehet játszani zongorán” – jegyezte meg.

  A zenemű, amit a kotta leír, egy katedrálisról szól és azt is ábrázolja, a címe is az: Cathedral. „Vannak benne madarak, a kereszt a tetején, a kupola oldalain szobrokkal, és benne harangokkal (ezeket inkább csak hallani lehet, mert nem egy tökéletes grafikát hanem eljátszható zenét komponáltam). Van benne rózsaablak, nagy kapu és sok kis tégla, amiből a falak felépülnek” – sorolta a jellemzőit, illetve el is küldte a kottát.

  A darabot nemrég Bolyki egy szerzői estjén elő is adta egy zongoraművész, „majd kézbekapta a közönség ezt a kis kottát és még egyszer eljátszottuk nekik”.

  Szóval íme, a világ első zongorára írt katedrálisa:

  xx