Lőrinc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Michael Jackson fehér flitteres kesztyűje, amelyet Victory című 1984-es turnéja alatt viselt, 112 ezer dollárért (33 millió forint) kelt el egy szombati poptörténeti árverésen - közölte a Heritage Auctions aukciósházra hivatkozva az MTI.

  Egy licitáló 119 ezer dollárt (35 millió forint) fizetett egy ritka 1958-as koncertplakátért, amelyen Buddy Holly, Chuck Berry és Jerry Lee Lewis szerepelt. Egy 1966-os fekete-fehér poszter, amely a Jefferson Airplane együttes egy San Franciscó-i koncertjéhez készült a pszichedelikus pop-art stílusában, több mint 11 ezer dollárért (3,2 millió forint) talált gazdára.

  Több mint két tucat licitáló harca tornászta a magasba a Bob Dylan egyik első nagy New York-i fellépésére hívó, kézzel írt 1963-as szórólap árát, amely így 4000 dollárra (1,17 millió forint) szökött fel. Linda Ronstadt (Heart Like A Wheel) rockénekesnő emléktárgyainak egy csoportját 65 ezer dollárért (19 millió forint) adták el, a legdrágábban - 35 ezer dollárért (10 millió forint) - Yamaha márkájú fekete zongoráját, amelyet San Franciscó-i házába vásárolt.

 • Óriási humorbombát robbantottak az NHL-ben a Dallas Stars és a St. Louis Blues meccsén, ahol a fan szó kettős értelméből csináltak viccet, hiszen ez a szó angolul egyszerre jelent ventilátort és szurkolót is.

  Nos, nem nehéz elképzelni, hogy a zárt kapus NHL-meccsekre melyiknek van nagyobb esélye bejutni:

  a lelátón négy igazi fant köszöntöttek, akik/amik még a járvány idején is kitartanak kedvenc csapatuk mellett.

  vlcsnap-2020-08-10-08h41m29s916.png
 • Látványos felvétel készült a németországi Gelsenkirchenben, egy sportpályán kialakult porördögről, írja az Időkép. A csütörtök délután készült felvételen jól látható, ahogy a forgószél nagy mennyiségű port emel a magasba, és tornádóként örvénylik a pálya felett.

  A hasonlóság ellenére azonban a porördög nagyon távol áll egy igazi tornádótól, teljesen másként jön létre. A porördög kialakulásának a meleg, száraz, napos idő kedvez. Az erős besugárzás hatására felforrósodó felszínen (különösen ha sötét színű vagy homokos) a környezetéhez képest alacsonyabb légnyomású terület alakul ki, ami körül örvénylő mozgás jön létre.