Jusztina
1 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Tátra magasabb részein már 20 centi friss hó hullott hétfő óta, írja a Síelők.hu. A szlovák tátrában a helyi hegyimentők figyelmeztetik a túrázókat a havas, jeges utakra. Az EPA fotósa ezt a képet a lengyel Tátrában lőtte, a Halas-tó partján. 

  • A fent látható videóhoz lehet kell egy kis magyarázat. A BTS egy dél-koreai fiúbanda, akik a K-Pop királyainak számítanak és szerte a világon mostanában törnek be a mainstreambe.

    Először jutottak el egy amerikai késő esti showműsorba, Jimmy Falonnál előadták két számot, illetve beszélgettek a műsorvezetővel, de az internet igazán attól hasalt el kollektívan, hogy a Fortinte című videójáték karaktereinek a táncát próbálják utánozni. A Fortnite, napjaink egyik legnépszerűbb játéka, itt írtunk róla hosszabban.

  • Egy kedves olvasónk küldött be fotót arról az óriási lódarázsfészekről, amit Babarcon talált a nyári konyhája padlásán. Roland azt írja, lefújta a lakóit darázsirtóval, így a fészek már lakatlan. A további terve, hogy óvatosan leszedi, és megtartja szemléltető eszköznek.

     

  • Most, hogy jönnek a hírek a kilakoltatásokról, a Hintaló Gyermekjogi Alapítvány honlapján egy olyan sztori jött velem szembe, ami talán felkeltheti az érdeklődését azoknak, akik segíteni akarnak.

    A cikk egy szigetszentmiklósi házaspárról és négy gyermekükről szól. Egy nyaralóban laknak. A családfő vagyonőr, 24-48 órában dolgozik, 2-3 órát ingázik a munkahelye és az otthona között. Csakhogy november 4-én ki kell költözniük a nyaralójukból, Ráckevén és környékén pedig nem tudnának albérletet fizetni, mert olyan drágák az albérletárak. A családtól már egyszer elvették a gyerekeiket, csak azért, mert szegények. Egy évig nem nevelhették őket. Akkor egy-egy alkalommal nyolcezer forintba került, hogy elutazhassanak a gyerekeikhez és vihessenek nekik valami kis ajándékot. Nekik ez sok pénz, de ezen nem spóroltak. Most egy adventista lelkész, Gyurkó János próbál segíteni nekik, ha sikerülne kifizetni az adósságukat, esélyük lenne a talpra állásra. A család rövid története itt olvasható