Valter
16 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • landscape-1531671678-doctor-who-series-11-trailer-jodie-whittake
  Fotó: BBC

  A Ki vagy doki? című BBC sorozat 11. évada történelmet ír, mert először fogja a kultikus karaktert egy női színész játszani. A foci-vb döntőjének szünetében a BBC leadta az első teasert az új évadhoz, amiben először látható Jodie Whittaker a szerepben. 

  Az előzetes három másik új karaktert is bemutat: Bradley Walsh, Tosin Cole és Mandip Gill csatlakozik új karakterként a sorozathoz. 

   A 11. évad első része extra hosszú lesz, amit 9 darab 50 perces epizód követ, amit idén ősszel mutat be a BBC.

 • Vagy nem is a sebesség számít? Hanem mondjuk az, hogy olyanok legyenek az útviszonyok (egy nagyobb kátyú vagy éppen pukli az aszfalt tükörsimaságú testén)? Vagy az időjárási viszonyok – mondjuk ütközés közben egy erős szélroham belekapjon a kocsiba?

  Nem, ezek nem költői kérdések. Olvasónk küldte ezt a képet, azzal a megjegyzéssel, hogy érthetelen baleset. És valóban az, amit a katasztrófavédelem közleménye sem tett könnyebben megérthetővé, az ugyanis csak annyit árul el, hogy

  Két gépkocsi karambolozott a VIII. kerületben, a József körút és a József utca sarkánál. Az ütközés következtében az egyik autó felborult. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve dolgoznak a helyszínen.

  Szóval kedves közlekedési szakemberek, vagy olyanok, akiknek már borult fel autójuk. Mi kell ahhoz, hogy így, városi körülmények között autózva valaki csak úgy fejre álljon?

 • A Bild am Sonntag című vasárnapi lap megrendelésére az Emnid közvélemény-kutató kérdezte meg a németeket arról, hogy szerintük melyek a legfontosabb megoldandó kérdések Németországban, írja az MTI. 

  • A legtöbb válaszadó, 79 százalék az időskori szegénység problémáját nevezte meg.
  • 76 százalék szerint a második nagyon fontos kérdés, hogy minden gyerek azonos esélyekkel indulhasson az oktatásban.
  • 74 százalék pedig az egészségbiztosítás javítását emelte ki fontos ügyként.
  • A negyedik helyre a megfizethető lakhatás került 69 százalékkal,
  • ötödikre pedig a bűnözés elleni fellépés.
  • A bevándorlás korlátozása a 13. helyen végzett 38 százalékkal. 
 • A Gaislachkogl hegycsúcson 3040 méter magasságban alakították ki a 007 Elements nevű James Bond-múzeumot, ami csütörtökön nyitott meg. Az ausztriai múzeumban két emeleten, 1300 négyzetméternyi területen a 007 Spectre: A Fantom visszatér 2015-ös ausztriai forgatásának installációi, különleges akciójelenetek, kulisszák, Bond-autók, stúdiódíszletek tekinthetők meg. (MTI)