Dezső
15 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hétfő este rendezték Andrea Pirlo búcsúmérkőzését a San Siróban. A teljesség igénye nélkül olyan játékos léptek pályára vagy tették tiszteletüket a meccsen mint: Dida, Bonucci, Chiellini, Costacurta, Maldini, Nesta, Zanetti, Camoranesi, Gattuso, Lampard, Rui Costa, Del Piero, Baggio, Inzaghi, Ronaldo (a brazil), Totti, Ronaldinho, Seedorf, Serginho, Materazzi, Shevchenko, Buffon vagy Tevez.

   A végeredmény egy jó kedélyű 7-7 lett. 

 • Igen, ez tényleg megtörtént, méghozzá New Yorkban, és elsőre elég viccesen is hangzik, de a sztori ismeretében inkább szomorúnak tűnik a helyzet.

  Michael, megbeszéltük a dolgokat anyáddal, és arra jutottunk, hogy azonnal el kell hagynod a házat. 14 napod van kiköltözni és nem is jöhetsz vissza. Minden lehetséges eszközt be fogunk vetni, hogy ez a döntés be is következzen.

  - írták Michael Rotondo szülei február másodikán fiuknak egy levélben, de nem történt semmi, úgyhogy írtak neki még egy levelet, hogy ezennel ki van lakoltatva.

  Ez szintén nem hatotta meg a 30 éves férfit, úgyhogy megpróbáltak más módszerekhez folyamodni és adtak neki 1100 dollárt albérletre, meg pár jó tanáccsal is ellátták.

  Igazán kedves gesztus, de Michaelt ez sem különösebben érdekelte, úgyhogy végül a Legfelsőbb Bíróságon kötött ki az ügy, ahol úgy vélekedett, jár neki még hat hónap a szülői házban. A bírót sajnos nem sikerült meggyőznie, ő felháborítónak tartotta ezt a követelést, és a férfi kilakoltatása mellett döntött.

  Rotondo egyébként látszólag élvezte a felhajtást, interjút is adott a bíróságon, amiben elmondta, hogy saját szobája van és még a ruháit is magának mossa, de valószínűleg rajta kívül senki nem érezte úgy, hogy ez olyan fantasztikus dolog lenne.

  (Guardian )

 • Hadd idézzem szó szerint az MTI-t:

  A bő keretben lévő orosz labdarúgók egyike sem követett el doppingvétséget, így részt vehet a világbajnokságon a nemzetközi szövetség (FIFA) keddi állásfoglalása szerint.

  Persze, a történet nem előzmény nélküli. Miután az orosz sportolókba az elmúlt években számos sportágban úgy tömték a doppingot, mint tökrészeg britekbe a kézműves turistahülyítést, a nemzetközi sportszövetségek számos szankciót hoztak az országgal szemben, aminek a csúcspontja az idei téli olimpián volt. Bár a futball nem egy doppingérzékeny sport (mondjuk a súlyemeléssel, úszással, atlétikával vagy a kerékpárral összevetve), a nemzetközi doppingellenes szervezet, a WADA 154 orosz futballistánál vizsgálódott, 34 esetben azt is vizsgálták, hogy manipulálták-e a  doppingmintákat. De minden és mindenki tiszta, meg lehet nyugodni.

  Meg hát csak játék ez, nem? A részvétel a fontos.

 • Malajziában múlt héten tartottak parlamenti választásokat, amin a 92 éves Mahathir Mohamed vezette ellenzéki tömörülés győzött a választásokon. Rögtön kijelentette, hogy az új kabinet a jogállamiság helyreállítására fog törekedni.

  Az új kormány kommunikációért és médiáért felelős minisztere Gobind Sing Deo lesz, aki az ország népességének nagyjából 7 százalékát kitevő indiai kisebbségen belül is kisebbségben lévő szikh vallásúakhoz tartozik.

  Miniszterként Deo első tervezett intézkedése az előző kormány által áprilisban elfogadott álhírtörvény visszavonása lesz. A törvény fogadtatása nagyon ellentmondásos volt, az ellenzék szerint a kormány a vele kritikus média elhallgattatására akarta felhasználni, hogy a törvény értelmében "álhírek terjesztéséért" akár hat év börtönre is ítélhettek újságírókat, a 123 ezer dolláros bírsággal pedig a kiadókat tudták volna tönkretenni (itt írtunk részletesebben a törvényről).

  Deo azt mondta, elkötelezett a sajtószabadság helyreállítása mellett, ezért arra készül, hogy a jelenleg hatályos szabályozást és törvényeket úgy alakítsák át, hogy az korlátozza be a médiatermékek mozgásterét ilyen téren. (QZ)