Rafael
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy francia nanotechnológiai kutatócsoport megépített a világ legkisebb házát. Az épület puszta szemmel nem látható, egy mikrorobot segítségével építették fel, és csak számítógépen lehet megnézni. A besanconi Femto-ST Intézet szakemberei kisebb házat alkottak, mint egy karszőrzet átmérője: tíz mikrométer széles, 20 mikrométer hosszú és 15 mikrométer magas. (Egy mikrométer a méter egymilliomod része.)

  Az épület megépítésével kitoltuk a pontosság és az épületek méretének határait. Eredményeinknek köszönhetőn hajszálvékony üvegszálakat lehet eddig hozzáférhetetlen helyekre beilleszteni. (MTI)

 • Az indiai lótusz vízi-mocsári növény, ami főként Ázsiában és Észak-Ausztráliában él. Vannak fehér, rózsaszín és piros változataik is. Magvaik nagyon hosszú ideig megőrzik csírázó képességüket, egy 1288 éves példány magvát - aminek korát radiokarbonos módszerrel állapították meg - még sikerült kicsíráztatni. Nem véletlenül szimbolizálja a keleti vallásokban a megtisztulást és az újjászületést.

  Ez a képsorozat Vietnamban készült, Hanoi egyik vízinövény-kertészetében. Ámuljanak kedvükre!

 • Ilyen és ehhez hasonló dalszöveggel, még ennél is sokkal rosszabb zenével jelent meg egy videóklip, amelyet viszont nem kell komolyan venni. Az Antilope Kid feat. Walters Lili "Miért Ilyen Bonyolult" című szerzeménye ugyanis az Egynyári kaland című sorozatban hangzott el, amikor Walters Lili és Fehér Balázs Benő karaktere egy tehetségkutatóra készültek - szóval a dal szándékosan és ironikusan rossz, és mint ilyen, a maga nemében valójában egészen kiváló. (Legalábbis én így értelmezem a dolgot, ha tévedek, akkor viszont mindent visszavonok.)

  A zenét Antilope Kid, azaz a Kolin frontembere, Linczényi Márk írta, a dalszöveget pedig Bárány Márton, az Aranyélet és a Barátok közt egyik írója.

 • Egy harcos republikánus az I 40-es országút mentén, valahol Albuquerque és Amarillo között állította fel ezt az óriásplakátot az Oklahoma felé tartó oldalon:

  Liberálisok! Kérünk, haladjatok tovább az I-40-esen egészen addig, amíg el nem hagyjátok nagyszerű államunkat, Texast!

  Az óriásplakátról készített kép nagyot ment a Facebookon, felkapta a legfontosabb országos republikánus média, a Fox News is (én is ott láttam). Egyébként a magánkezdeményezésből fakadó politikai üzengetésnek szép hagyománya van a Tengerentúlon, nagy karriert futott be például a Tea Party egyik vezéralakja, Michelle Bachmann ájtatosságát megtrollkodó "Isten" üzenete.

  35646198 2049980871918239 5255835957826945024 n
  Fotó: Kyle Mccalie / Facebook