Ilona
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Gólyák egy csoportja sétál a kiszáradt La Janda lagúnában a dél-spanyolországi Cádizban 2018. augusztus 18-án. A La Janda Spanyolország egyik legnagyobb lagúnájaként egykor a vándorló madarak paradicsoma volt.

 • Az IMF szerint akár egymillió százalék is lehet az infláció az év végéig Venezuelában, a bolivár (venezuelai pénznem) már most sem ér szinte semmit. Hétfőn lép életbe az az intézkedés, amit Nicolás Maduro elnök jelentett be: öt nullát levágnak a bolivár végből és új bankjegyek adnak ki. Hogy az ország pénzügyi gondjaira mennyiben fog megoldást jelenteni ez a lépés, az még kérdéses, mindenesetre a Reuters fotósorozata egészen jól megmutatja, mi a helyzet jelenleg. Egy bontott csirke megvásárlásához minimum egy nagyobb sporttáskányi bankó szükséges, de néhány sárgarépa vagy egy darab sajt is egy rakás pénzbe kerül, szó szerint.

 • 38726104 2049887765035272 7213172294007390208 n
  Fotó: Facebook / Zimányi András: Balaton-átúszás hosszában

   

  A férfi a Blikknek azt mondta, a táv teljesítésekor leginkább a Balaton iránt érzett szeretete motiválta, de az első löketet orvosa adta meg neki, hiszen az ő tanácsára kezdett el sportolni.

  András úszását egy négyfős csapat segítette. A feladat mentálisan is megterhelő volt, a  80 kilométeres úszás közben a 3. napon, Fonyód és Badacsony között a férfi átélt egy mélypontot, amikor megfordult a fejében, hogy nem tudja megcsinálni, de végül túllendült ezen, folytatta, és a negyedik napon Keszthelyen partra szállt. 

 • Némedi Lajos, veszprémi alpolgármester parádésan elrontott akadálymentesítéssel dicsekedett el a helyi újságban: az idősek otthonának új mozgássérültrámpája, ami előtt büszkén pózol, 

  egy korlátba vezet,

  amit látszatra nem is lehet kinyitni. A rámpát a - Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó - Veszprémi 7 nap cikke szerint a fideszes politikus saját képviselői keretéből finanszírozta. Reméljük, ebből arra is jut majd pénz, hogy utólag a akadálymentesítsék az akadálymentesítést. 

  Untitled-2

  (via 444)