Vilhelmina
11 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A diogenes1001 tumblr egy friss posztjában jelent meg a fotó, amin egy Orbán Viktor nevére szóló parkolóhely van, keresetlen kifejezések hosszabb sorával és háttérben az ikonikus felcsúti arénával kísérve.

    Szerkesztőségünk tagjai sajnos a sokak által talán optimálisnak gondoltnál ritkábban járnak hazánk egyik (ha nem a) legdinamikusabban fejlődő kistérségében, szóval saját szemünkkel egyelőre nem tudtunk meggyőződni a kép valódiságáról. Képszerkesztő kollégánk, a messze földön híres Szarvas első ránézésre azt mondta, a kép nem fotosoppolt, de pontosabban még nem elemeztük ki.

    Erős gyanúnk amúgy, hogy ha valódi is a fotó, nem állandó parkolóhelyről lehet szó, hanem valami alkalmi eseményen készülhetett, legalábbis a háttérben, néhány pixelnyi méretben látható emberek úgy tűnnek, mintha ünnepségre jöttek volna. 

    Frissítés: Már meg is van a megfejtés, a képet a Reuters fotósa készítette, 2015-ben ebben a cikkben már szerepelt. Ez azt a gyanút erősíti, hogy a 2014-es felcsúti stadionavatón készülhetett a kép.

  • Állítsanak bármit a cápás filmek, ha egy cápának lehetősége van választani egy hal és aközött, hogy beugorjon a csónakba kettéharapni a horgászt (hacsak nem Jason Stathamről van szó), akkor az előbbit választja. 

  • Már áprilisban áradoztam erről a képről, amikor a rendőrök elfogták a debreceni férfit, aki kétszer adta el a lakását. Most ismét a szemem elé került, mert lezárták az ellene indult nyomozást. Naponta több tucat rendőrségi fotót látok, de az idén még mindig ez a kedvencem.

    N4042402 1
    Fotó: Police.hu

    Az egész úgy tökéletes ahogy van, a rózsás viaszosvászon terítővel, a szocialista textilipar archetipikus falvédőjével, és azzal a sejtelmes fekete folttal az asztalon, amiről nagyon remélem, hogy egy micisapka lehet.

  • Mark J Bird egy 69 éves Las Vegas-i egyetemi tanár, aki minden bizonnyal ki nem állhatja az amerikai elnököt. De Bird nemcsak szájhős, hanem a tettek embere is: hogy nyomatékosítsa véleményét, augusztusban az iskolai gondnoknak címezve egy csekket ragasztott az egyetem egyik mosdójának tükrére, benne száz dollárral, majd

    a férfi ott helyben karon lőtte magát.

    A vérző tanárra egy diákja talált rá, később többen is köré gyűltek. Egyik kollégájának, aki megpróbálta elállítani a vérzést, bevallotta, hogy ezen a rendhagyó módon akart protestálni Trump ellen.

    Az 1993 óta ott tanító, de már nyugalmazott férfit rögtön kórházba vitték, rendbe fog jönni. Vádat is emeltek ellene, amiért kézifegyverrel lövöldözött az egyetem területén, és amiért engedély nélkül tartotta magánál a fegyvert.

    (Independent)