Emília
18 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Így nézne ki a japán Szagan Toszuba igazoló Fernando Torres, ha szerepelt volna a Tsubasa kapitányban. A képet maga Yōichi Takahashi, Tsubasa megalkotója készítette:

  • Egy kirgiz etnofesztiválon minden van, amitől az ember úgy érzi, hogy hirtelen visszament az időben ezer évet. Korabeli jelmezben lovasok, íjászok, sasászok és persze nézelődők.

    Az Iszik-köl tó partján rendezett fesztivál legizgalmasabb és legsokkolóbb része azonban egy programon kívüli esemény volt, szirti sas támadt rá egy nyolcéves gyerekre, és ha nem ér oda időben a segítség, akár tragédiába is fordulhatott volna az esemény. De aztán a lány épségben kikerült a sas alól, bár feltehetően nem könnyen felejti el ezt a napot.

  • Az erős szél felkapott több napernyőt is New Jersey-ben, és az egyik pont úgy zuhant vissza, hogy a szára átfúrta egy brit turista bokáját. Még a helyszínen harapófogóval levágták a rúd végét, hogy a nőt kórházba tudják szállítani. A nőt azóta már ki is engedték a kórházból.

    A CNN hozzáteszi, hogy nem annyira ritka az ehhez hasonló baleset, mint azt elsőre gondolnánk. 2016-ban egy 55. születésnapját ünneplő asszony halt meg, amikor eltalálta egy szélben elszabadult napernyő Virginiában. Egy 2010-es esetnél pedig a rúd vége ugyan pont elkerülte egy nő artériáját, de beleállt a comjába.

  • Négy sas készített elképesztően látványos 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

    A 360 fokos, illetve 16:9-es képarányú kamerákat Fritzi, Bruno, Darshan és Victor a hátukon repítették a magasba tavaly októberben és idén tavasszal. A forgatáshoz minden állatorvosi engedélyt beszereztek és a kamerák súlyát úgy optimalizálták, hogy ne zavarják a madarakat a repülésben.