Jácint
16 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A BBC Leading Lady Parts című rövidfilmje a szexista filmipart jellemző nemi egyenlőtlenségekre hívja fel a figyelmet. A tízperces videó parodizálva mutatja be, hogy egy castingon milyen emberfeletti elvárásokkal kell szembenézniük a színésznőknek ahhoz, hogy egy női főszerephez jussanak. 

  via GIPHY

  A sárkányok anyja (Emilia Clarke) mellett más brit hírességek is szerepelnek a Jessica Swale által rendezett rövidfilmben, többek között feltűnik egy másik GoT-sztár, a Cersei  Lannistert alakító Lena Headey, illetve a Zsivány Egyes-egy Star Wars-történet női főszereplője, Felicity Jones is. 

  A hölgyek nem igazán vágják, hogy mennek a dolgok a filmiparban, ahol egy női főszereplős meghallgatásra nem lehet smink nélkül eljönni, de túlöltözni sem tanácsos, mert egy pulóverben nehéz meglátni az “igazi tehetséget”, meg hát azért nem ártana vékonyabbnak se lenni. Említettük, hogy a sárkányok anyjának ajánlatos lenne többet mosolyognia, Lena Headey pedig - úgy tűnik -, már túl öreg...

  Itt megnézheti a teljes videót:

  Ez az egész egyébként a Time’s Up (Itt az idő) elnevezésű  óriáskampány része, amit Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya hívott életre. A hollywoodi központú projekt idén januárban alakult, azzal a céllal, hogy változást hozzon a szórakoztatóiparban dolgozó nők helyzetében.

 • 76 éves korában, 2018. augusztus 16-án meghalt a soul királynője, Aretha Franklin. Ez a nap, mármint augusztus 16-a a híres halálesetek napja.

  1948-ban a baseball-legenda Babe Ruth is ezen a napon halt meg, a Bambino becenév mellett gyakran hívták The Sultan of Swatnak, vagyis az Ütés Szultánjának, de 1977-ben Elvis Presley, a Király is augusztus 16-án vesztette életét.

  Így lett augusztus 16. a Szultán, a Király és a Királynő gyásznapja.

 • A független India első olimpiai aranyérmét az ország gyeplabda-válogatottja nyerte 1948-ban. Ráadásul mindezt Londonban, korábbi gyarmattartója, Nagy-Britannia ellen sikerült elérni. A Gold című bollywoodi filmet szerdán, az indiai függetlenség napján mutatták be.

  A gyeplabda a legsikeresebb olimpiai sportág Indiában. Az ország az eddigi kilenc aranyérméből nyolcat ebben szerzett, van egy ezüst- és két bronzérmük is. 1928 és 1956 között az összes olimpián nyert a férfi gyeplabda-válogatott, majd 1964-ben és legutóbb 1980-ban (a kilencedik aranyérmüket férfi légpuskában szerezték 2008-ban Pekingben).

  (MTI)