Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • T30 szuletesnap 2019

  1989. október 14-én adta az első koncertjét a Tankcsapda, így az ország mára legnépszerűbb rockegyüttese ma ünnepli a harmincadik születésnapját. Ennek kapcsán közleményt is kiadott a zenekar, olyan mondatokkal, mint hogy

  Nyilván harminc év alkalmat adna arra, hogy nagyon okos dolgokat mondjunk, meg sztorizgassunk, vagy a múltba merengjünk, de mi sokkal inkább a jelenben élünk és a jövőt fürkésszük.

  Azt is hozzáteszik: a koncertek és a megtett kilométerek számát már csak becsülni lehet, az biztos, hogy a Tankcsapda diszkográfiájában eddig közel 200 dal, 14 stúdióalbum (ebből kettő bakelitlemezen is megjelent), 5 könyv, 4 válogatásalbum, 3 koncertlemez, 11 videó anyag és 10-nél több kislemez található. Az évfordulóra jelenik meg az együttes új lemeze, a Liliput Hollywood is, nemrég pedig a legendás Los Angeles-i Whisky a Go Go klubban adtak születésnapi koncertet, október 15-én pedig a zenekar bázisán, Debrecenben lesz meglepetéskoncert, amire jegyet venni nem lehet, csak nyerni.

  Mi legutóbb tavaly beszélgettünk velük:

  Kapcsolódó

  A Tankcsapda nem sima vendéglátós zenekar

  Amíg 24 száma van egy zenekarnak, mindet el tudja játszani a koncerteken. A Tankcsapdának van 200, a Béoldal turnén a ritkán játszottakat vették elő. Megnéztük őket Kiskunfélegyházán.

 • Az egyikük a legtöbb világbajnoki érmet gyűjtötte be tornában, másikuk az utóbbi idők legfiatalabb WTA-tenisztornagyőztese, a harmadik pedig megdöntötte a maratoni világrekordot. Mindezt egy hétvége alatt produkálták.

  Simone Biles annyi vb-érmet nyert, mint még soha senki. A vasárnapi világbajnokságon megnyerte 24. érmét, és ezzel az éremmennyiséggel nemcsak a nők, de a férfiak közt is az első helyre lépett elő. Az eddigi legtöbb érmet gyűjtő tornász a belorusz  Vitalij Scserbo volt.

  Biles nem állt meg itt, a versenyen ugyanis megszerezte 25. (szintén arany) érmét is. 

  Cori Gauff, a mindössze 15 éves teniszjátékos nyerte a  Jelena Ostapenko elleni döntőt a linzi, 250 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás női tenisztornát.

  A tinédzser 2004 óta a legfiatalabb nyertes WTA-körversenyen.

  Brigid Kosgei megdöntötte a női maratonfutás világrekordját 

  A kenyai futó 2 óra, 14 perc és 4 másodperc alatt teljesítette a chicagói maraton 42,195 km-es távját. Ez az előző rekordnál –  amit a brit Paula Radcliffe tartott – 81 másodperccel jobb idő.

  via CNN

 • Valljuk be, a fenti kérdés valószínűleg elég kevés embernek jutott eszébe, de a Saturday Night Live alkotói a kevés kivétel közé tartoznak, ők ugyanis azzal ünnepelték a Joker című film bemutatóját, hogy készítettek egy paródiaelőzetest a Joker stílusában, a Szezám utca lakóival. Ebben a kukalakó Morcos Oszkár lenne a főszereplő, aki úgy érzi, ha folyamatosan szemétnek kezelik ebben az őrült városban, ahol egy gumikacsáért képesek egymást megölni az emberek, akkor akár valóban szemétté is válhatna.

  Na, hát nagyjából ebben a szellemben telik ez a három perc:

 • FB IMG 1570986117483
  Fotó: Nature

  Ez itt a Nature folyóirat szerkesztőjének 1992-es levele Peter Ratcliffe-nek. Benne sajnálatos módon arról tájékoztatják a kutatót, hogy bár a folyóirat szerkesztőbizottsága sokáig ült a hozzájuk benyújtott kéziraton, és a bírálók véleménye nem volt egészen negatív, nagy sajnálattal mégis el kell utasítaniuk a tanulmányt.

  A levél még csak túl kreatívak sem nevezhető, az összes, elutasított kutatók által unalomig ismét lózung felbukkan benne. Talán ez a szerkesztők kedvence:

  Tanulmányuk talán jobban illene egy speciálisabb tematikájú folyóiratba

  Nos, Ratcliffe 27 évvel később talán kissé vigasztalódhatott.

  (Facebook/Trust me, I'm Biologist)