Piroska
3 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • TOTO-FOREVER1-1024x683

  Egy német művész, Max Siedentopf installációja a Toto Forever, amit egy titkos helyen állított fel Namíbia végeláthatatlan homoksivatagában. Napelem hajtja, így a világ végéig fog szólni belőle az internet kedvenc száma. Vagy amíg egy homokvihar be nem temeti az egészet. De mivel senki nem tudja, pontosan hol is van, nem tudjuk, ez mikor következik be, vagy esetleg már bekövetkezett-e. Vagyis ez maga Schrödinger zenegépe, amiből egyszerre jön is, hogy I bless the rains down in Africa, meg nem is.

  (via)

 • Nagyot futott székfoglaló akció a Corvin mozi kiselejtezett székeiért. Az akciót eredetileg zárt csoportban hirdették meg, állítólag csak kiszivárgott, ezért jelent meg a vártnál sokkal nagyobb tömeg a 980 darab, ezer forintért kínált székekre.

  Az első negyedórában már el is ment 280, így bizonyos, hogy nem jutott székhez minden sorbanálló. Sőt, két sorban: egy a metrótól, egy pedig a plázától kígyózott a fővárosi önkormányzat cége, a Budapestfilm Zrt. tulajdonában lévő Corvin Moziig. A sorok azonban nem rivalizáltak, a bejáratnál szépen összefonódtak, így nem lett közelharc a székekért, amiből egy ember egyébként 15 darabot vihetett el.

  Pontosabban, jegyezhetett elő: ma ugyanis csak kifizették és lefoglalták a székeket, azokat majd egy későbbi időpontban lehet elvinni.

 • A Mental Floss ásott elő egy nemzetközi tudományos kutatást, ami ezt támasztja alá. Általános iskolások, gimnazisták és egyetemisták vettek részt a vizsgálatban, ami azt próbálta felmérni, hogy a Harry Potter-könyvek hogyan befolyásolják az olvasók gondolatvilágát, konkrétan a kisebbségi csoportokkal kapcsolatban. Láss csodát: az jött ki, hogy aki olvasta a könyveket, annak kevésbé vannak negatív előítéletei, és elfogadóbbak például a menekültekkel vagy a melegekkel szemben.

  harrypottter-trio-young-firstphoto-700x356

  Ami, ha jobban belegondolunk, egészen logikus, hiszen a könyvek egyik fő konfliktusa a "tisztavérű" varázslónép meg a lenézett nemvarázslók között húzódik, ami ugye eléggé nyílt rasszizmus.

  Vonjuk le a következtetést: Harry Potter egyenlő liberális agymosás, Soros-terv, keresztényüldözés, tiltsák be.

 • Scott-Wellenbach-plans-to-give-his-PokerStars-winnings-to-charit

  671 ezer dollárt, vagyis kb 187 millió forintot kaszált Scott Wellenbach 67 éves kanadai pókeres a Bahamákon tartott PokerStars Caribbean Adventure versenyen, ahol a harmadik helyre jött be. A civilben tibeti tolmácsként dolgozó férfi nem sokat gondolkodott, mire költse a vagyont, úgy ahogy van felajánlotta jótékony célokra, a szegényeket segítő Oxfamnek, az Orvosok határok nélkülnek és hasonlóknak.

  Wellenbach annyival kommentálta a dolgot, hogy a sok meditációból adódó önfegyelem hozta el neki a nyereményt, és gyakorló buddhistaként nem is tehet mást, mint hogy a nála jobban rászorulókat segíti vele. (via)