Erzsébet
1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Indiában ma tartják a World Toilet Day nevű rendezvényt, ahol 1000 fehér léggömböt is elengedtek "WC-t mindenkinek" üzenettel. 

  És hogy miért fontos ez? Mert Indiában évente több százan halnak meg, miközben takarítják a csatorna csöveit a föld alatt - ezt főként az alacsonyabb kasztba tartozó indiaiak végezik. Egy 2011-es népszámlálás szerint 180.657-en foglalkoztak kézi csatorna takarítással, és 794.000 háztartásban volt ilyen típusú emberi salakanyag eltávolítás.

  Nem véletlen ezért aztán, hogy ez az iskolás lány az arcán azt követeli: Tiszta Indiát! 

 • Még szeptember 17-én születtek szurikátakölykök a Pécsi Állatkertben, azonban csak most osztották meg az örömhírt a Facebook-oldalukon, mondván, most már látogathatóak is. 

  Dinnye, Barack, Mangó és Banán a pécsi hagyományoknak megfelelően gyümölcsökről kapták a nevüket. Ők Buddha és Franciska negyedik alomja tavaly év eleje óta.

  IMG 9296-1080x720
  Fotó: Pécs Zoo

  A kölykök születését követően négy, már az állatkertben született fiatal hím kirepült a szülői házból, ők a Jászberényi Állatkert lakói lettek. Így a Pécsi Állatkert látogatói jelenleg két csapatban összesen 15 szurikátával találkozhatnak. Akik kíváncsiak a kicsikre, siessenek, ugyanis a szurikáták gyorsan nőnek.

 • Bő egy hónapja számoltam be a hulladékgasztronómiai breaking newsról, miszerint Japánban piacra dobják a csipsz ízű zacskós tésztalevest, és a tésztaleves ízű csipszet. Mivel objektív okok miatt (állítólag kontraproduktív lenne az olvasói támogatás céljai között, hogy mondjuk 120 milliónál elmegyek Japánba hülyeségeket megkóstolni) csak feltételezésekre szorítkozhattunk a cucc élvezeti értékével kapcsolatban, olvasói felhívással éltem a poszt végén, hogy ha valaki arra jár, igazán megkóstolhatná helyettünk.

  És most esett be a postafiókomba két olvasónk Juli és Peti emailje, akik Jokohamában jártak és pont elkapták a különleges limitált kiadást a boltokban. Át is adom nekik a szót, hogy ha eddig valaki kétségek közt hánykolódott, most tapasztalati tényeket kapjon erről az izéről.

  japa.png

  A hagymás-tejfölös yakisoba nem okozott túl nagy gasztronómiai meglepetést, inkább egy sima kifőtt tésztát kaptunk egy kis hagymás beütéssel. Adtak hozzá egy tasakban hagymát, a másikban pedig egy olajos szószt, ami a tejfölös ízért felelhetett.

  Gasztroperverzióként a Pringles ízű yakisoba-t megszórtuk egy kis yakisoba ízű csipsszel, de be kell vallanunk, hogy a kettő párosítása nem valami jó választás.

  A yakisoba ízű Pringles nagyon kellemes meglepetés volt. Bár az íze nem hasonlít különösebben az eredeti ételre, de kellemes fűszeres ízvilágával megnyert minket. Ellenben a ramen ízű Pringles nem nyújtott egy felejthetetlen élményt, mivel leginkább egy sima sonkás ízű csipszre hasonlít. A Pringles ízű ramen szintén nagyon kellemes volt, nagyon jól eltalálták a fűszerezését.

 • A BMSZKI (a főváros hajléktalanellátó szervezete) adományokat gyűjt hajléktalan nőknek, elsősorban fehérneműket (bugyi, melltartó, harisnya), tisztálkodószereket, kozmetikumokat, sminkcuccokat várnak.

  "Ha nem tetszik a színe, az illata, ha nem a te bőrödre való, de tudod, más örülne neki, hozd el hozzánk!" - írják. 

  Az adományokat "Csajok csajoknak" jeligére várják hétköznaponként 8.00 és 16.00 óra között vagy előre egyeztetett időpontban a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinél, a 13. kerület, Dózsa György út 152. szám alatt a Módszertani csoportnál.

  További részletek itt