Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jake a golden retriever egy nagyon boldog kutya, a gazdái szerint mindig is az volt, kivéve, mikor szintén retriever barátja Molly eltávozott a végtelen kutyafuttatók világába. Jake onnantól kezdve mérhetetlenül szomorú volt, egészen addig, míg a gazdái haza nem állítottak Addie-vel, a kölyök retrieverrel. Ekkortól Jake és Addie elválaszthatatlanok lettek. 

  Aztán Jake-nek látásproblémái lettek, az orvosok azt mondták, hogy nem termel több könnyt a szeme. Két lehetőség volt, az egyik, hogy Jake elveszti mindkét szemét, vagy hogy elaltatják. A kutya gazdái sokat gondolkoztak, mennyire barbárság megvakítani a kutyájukat, de úgy döntöttek vállalják a műtétet. Nem bánták meg, azt mondják Jake már a műtét másnapján ugyanolyan boldog volt, mint a régen, ebből is egyértelművé vált számára, hogy milyen sokáig szenvedett korábban. 

  Arra viszont ők sem számítottak, hogy Addie mennyit segít majd Jake-nek. Gyakorlatilag nem mozdul mellőle, ha pedig új helyre mennek, például kirándulni, akkor vakvezető kutyaként viselkedve segíti Jake-et, hogy merre menjen, hogyan lépjen, és hogy nehogy baja legyen. 

  A nagyon cuki kutyabarátságról a Goog Morning America számolt be, és most mutatjuk a videót is arról, hogy a kutyák nem csak az ember legjobb barátai, de egymással is milyen jófejek. 

  Aki most éppen könnyes szemmel ölelgeti a saját kutyáját, annak ajánljuk a két retriever közösInstagram-oldalát is, többek között ilyen képek miatt:

  68774362 456201921642320 2895305441550257354 n
  Fotó: Instagram / thegoldensrule
 • Nemrég mi is megírtuk, hogy készen áll az újraindulásra a magyar Szabad Európa Rádió, jövő májusban pedig már jöhetnek is a próbaadások is. Ha valaki nem tud ennyit várni, annak most van egy jó hírünk: az Első Pesti Egyetemi Rádió “SZER56” hangemlékezeti projektje keretében szombat óta szól már a Szabad Európa Rádió – csak éppen 1956-ból.

  A felvételeket az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Történeti Interjúk Tára digitalizálta, műsoronként állította helyre, és tette közkinccsé a www.magyaroktober.hu honlapon, majd az Első Pesti Egyetemi Rádió (EPER) restaurálta és állította vissza az eredeti adásmenetet. 

  A magyar adás egyébként azért maradt fenn, mert a német kormány a forradalom után vizsgálatot indított a Szabad Európa forradalomban betöltött szerepéről, amihez bekérették a folyamatosan rögzített adásfelvételeket. Ezek aztán évtizedekig egy pincében maradtak, a '90-es években viszont felfedezték a 60 szalagból álló anyagot, átjátszották kazettára, majd digitalizálták.

  f0b3871d43.png
  Fotó: YouTube / Első Pesti Egyetemi Rádió

  Az ismétlés kiterjed a forradalom előtti négy napra is, ami elsősorban azért érdekes, mert ez az egyetlen fennmaradt felvétel, ami az 1950-es évek hétköznapi műsorait is megőrizte. Az október 19-21-i műsorokat a nagyközönség most először hallhatja, a politikai adásokon túl hangjáték, zenei összeállítás és vetélkedő is szerepel köztük.

   (via)

 • A veszprémi kézilabdaklub úgy döntött, hogy leváltja korábbi kabaláját, de mintha egy kicsit félrement volna ez a próbálkozás, legalábbis a drukkerek nem igazán értik, mit akar kifejezni a vörös hajú kalapácsos ember. A klub Facebook-oldalán egy kis film is van az új kabaláról.

  vp kabala

  Még nem tudni, mi lesz a neve, de az eddigi hozzászólások alapján úgy tűnik, nem ülnek tűkön a drukkerek, hogy rendeljenek belőle.

 • Sok kérdés felmerülhet a világ leggusztustalanabb telefontokját nézve, de a legadekvátabb valószínűleg az, hogy 

  De most ez mégis miért kellett?!

  Marc Teyssier és társai szörnyszülött alkotása ez az emberi bőrre megszólalásig hasonlító tok, amit értünk mi, hogy technológia szempontjából nagyon jó, és valahol tényleg lenyűgöző, hogy mennyire életszerű, és hogy milyen pontosan reagál a különböző érintésekre, de még mindig az itt a kérdés, hogy 

  most ezt mégis miért kellett?! 

  Lehet csipkedni, simogatni, csikizni is, és erre néhány alkalmazás érdemben reagálni is tud, és az érintésekből azt is meg tudja mondani, hogy éppen haragot érez a telefon tulajdonosa, vagy kedves, és ha ez még nem lett volna elég ijesztő, akkor jár hozzá egy virtuális avatar, aki például nevet ha csikizi az ember az undorító tokot. 

   Persze a cél az lenne egy normális világban, hogy ijesztő telefontokot inkább gyógyászati célra használják, de mind tudjuk, hogy nem az egészségügy, hanem a pornóipar lesz az első, aki ráveti magát. 

  Via Gizmodo