Eleonóra
-2 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy csomó tanulmány és kutatás – például ez – bizonyítja, hogy a meztelen képek küldözgetése manapság elég bevett dolog, nemcsak a fiatalok, de a felnőttek körében is. A dolognak van egy sor pozitív hozadéka, az imént említett felmérés alapján például az is, hogy akik rendszeresen küldenek ilyeneket, azok elégedettebbek a szexuális életükkel, azonban megvannak az árnyoldalai is, élükön a bosszúpornóval.

  Nem ritkán fordul elő, hogy egy viharosan lezárult kapcsolat végén a sértett fél (jellemzően a férfi) felrámolja az internetre az exe fotóit, vagy esetleg ennek belengetésével zsarolja bele a kapcsolat folytatásába a párját. Ez elég komoly probléma, egy japán cég szerint pedig kell is tenni ellene, méghozzá úgy, hogy

  megakadályozzuk a meztelen képek elkészülését.

  Az alapjáraton marhára nem telefonokkal foglalkozó Tone nevű cég a megoldást egy most piacra dobott olcsó (19 800 yenes, vagyis kb. 55 ezer forintos), ám ahhoz képest meglepően jó Androidos telefonban látja, ami mesterséges intelligenciával szűri ki a meztelen képeket, ha pedig ilyet talál, azt nemes egyszerűséggel nem engedi elmenteni.

  screen-shot-2020-02-19-at-2-21-53-pm.png
  Fotó: Tone

  Az egyelőre csak Japánban elérhető telefonnal a japán fiatalokat szeretnék megvédeni saját maguktól, ennek részeként pedig olyan funkció is van benne, ami egy másik telefonnal összekötve azonnal értesítést küld, ha a gyerek meztelen képet csinált magáról. Ezzel együtt már kicsit orwellinek tűnik a dolog, és abban sem vagyok biztos, hogy bárki akarja majd használni ezt a telefont önszántából, de ki tudja, lehet, hogy valakin így is segíteni fog.

  (via)

 • Ugyan japán legendásan pontos vonatai az ország elöregedő társadalma miatt mostanra már annyira nem is pontosak, azért így sem mindennapos, hogy valamelyik három percet késsen. A fukuokai metró egyik szerelvényének most mégis sikerült a dolog, méghozzá azért, mert

  egy ember azonnal megnyomta a vészjelző gombot, miután a mellette ülő, maszkot nem viselő ember köhögött egyet.

  A kedd este történt incidens azzal folytatódott, hogy a férfi ezt a vonal túloldalán figyelő illetékesekkel is közölte, majd heves vitába bonyolódott az utastársával. A metró aztán megállt a következő állomáson, a két utast pedig szépen leszállították, ezt követően pedig állítólag sikerült rendezniük a nézeteltérésüket.

  Az ügy hátterében természetesen a koronavírus áll, ami Japánban is elég nagy pánikot okozott, a császár születésnapi ünnepségét is törölni kellett miatta. A metrót üzemeltető hivatal ennek ellenére felhívta a figyelmet arra, hogy emiatt lehetőleg senki se nyomkodja a vészjelzőt, az utasokat pedig arra kérték, hogy köhögjenek úgy, hogy az ne botránkoztassa meg az embertársaikat.

  (via)