Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A BBC alábbi, megdöbbentő felvételén látható, hogy Boris Johnson ellenfelét, a Corbynt ajánlgatja a választóknak, cserébe a munkáspárti miniszterelnök-jelölt arra buzdítja híveit, hogy szavazzanak majd a konzervatívokra.

  A brexit hároméves történetében láttunk már mindent, és annak az ellenkezőjét is, de ez még így is meglepő. Végleg elvesztették az eszüket odaát?

  El, de ettől függetlenül a videó hamisítvány.

  A film valójában a BBC vészjelző videója, amivel a választási manipulációkra igyekszik felhívni a figyelmet. A technológia ugyanis mára lehetővé teszi, hogy teljesen élethű hamis videókat gyártsunk. A brit lap azt is bemutatja, hogyan. Nemrég cikkben is bemutattuk, hogyan segítette a pornóipar a politikai manipulációt.

 • Moby nem éppen egyszerű eset, legalábbis azóta biztos nem, hogy a zenéje helyett egészen más ügyeire terelődött a figyelem az utóbbi években. Mutatjuk az elmúlt évek Mobyval kapcsolatos híreit az Indexen:

  Utóbbi azért különösen érdekes, mert a producer saját bevallása szerint 32 éve él vegán életmódot és az állatok jogaiért harcoló aktivistának tartja magát, ezért bazi nagy betűkkel a nyakára varratta, hogy "VEGÁN EGY ÉLETRE". Erre viszont senki sem számított.

  Forrás:Facebook
  Forrás:Facebook

  Bizony ám, Moby konkrétan a két karjára varratta óriási betűkkel, hogy "ÁLLATOK JOGAI". A posztjához azt írja, hogy komolyan hisz abban, hogy mindne állatnak joga van az élethez, és ezt most sikerült így kifejeznie.

 • Az 54 éves Craig Dickmann békésen horgászott a York-félszigetnél, amikor egy 2,5 méteres krokodil bukkant elő a vízből, és elkapta a férfi lábát, illetve karját, majd megpróbálta lehúzni magával a mélybe. Craig Dickmann dulakodás közben megpróbálta kinyomni az állat szemét, és a taktikája bevált, ki tudta magát szabadítani. 

  A vadőrként dolgozó férfi a lábán és a karján is komoly sérüléseket szenvedett, de így is sikerült elautóznia a vadvédelmi központig. Innen helikopterrel szállították el egy közeli kórházba, ahol azonnal meg is műtötték. Állapota stabil.

  Az elmúlt hónapokban több krokodiltámadás is volt az Ausztrália északkeleti részén található Queenslandben. Márciusban két horgász két napot töltött egy fán kuporogva, mert a környező vizek tele voltak krokodilokkal, októberben pedig egy hüllő elkapott egy kutyát, ami bemerészkedett a folyóba. 

  (CNN)

 • 1
  Fotó: obudafotoklub.h

  Különleges útra lépett az Óbuda Fotóklub: autizmussal élő fiatal alkotókból szerveztek fotós csoportot, aminek első közös sétáját a Nikon Magyarország is támogatta október utolsó hétvégéjén. A klub beszámolója szerint a sétán olyanok is részt vettek, akik  először fogtak a kezükben igazi fényképezőgépet, de gyakorlott fotósok is jelentkeztek. A kezdeményezés célja:

  a csoport országossá bővítése és megmutatni a világot, ahogyan Ők látják.

  Az Óbuda Fotóklub 1969 óta létezik, alapítója Kriss Géza fotóművész volt. Harmincöt éven keresztül fotós generációk egész sorát termelték ki, olyan fotósokkal, mint Baricz Katalin, Sehr Miklós vagy ifj. Tóth György.