Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha valaki töltött már legalább egy kis időt macskák társaságában, nyilván tisztában van azzal, hogy egy olyan állatról van szó, ami imád bemászni szűk helyekre – és tökéletesen ki is tölti azokat. Ennek a szokásnak vált áldozatává szerdán egy brit házaspár, akik éppen egy New York-i utazásra indultak, mikor a reptéren a becsekkolás során félrehívták őket, miután

  a kézipoggyászukban találtak egy macskát.

  72219199 10162533997235327 5053484835738222592 n? nc cat=1& nc e
  Fotó: Facebook / Nick Coole

  Mint kiderült, a házaspár nem nagyon pakolta tele a bőröndöt, mert elég sok dolgot terveztek hazahozni, a Candy nevű cica pedig ezt szépen ki is használta, és olyan jól elbújt benne, hogy észre se vették.

  A sztori végül happy enddel végződött: a házaspár a biztonságiakkal közösen jót nevetett az egészen, és még a járatukat sem késték le, mert sikerült elintézniük, hogy a barátaik hazadobják az állatot.

  (via)

 • Olvasónk, László küldte nekünk az alábbi videót, ami csütörtök reggel készült Budán: egy vaddisznócsalád a Farkasréti temetőtől indulva menekült végig a Törökbálinti úton, hol a járdán, hol az úttesten, majd az úton keresztbe is átszaladtak az autók előtt. 

  Az utóbbi években egyre gyakoribbak a budai vaddisznó-észlelések, de a legextrémebb eset talán az volt, amikor 2017 májusában a Belvárosban üldöztek végig egy vaddisznót a rendőrök. 

  Vaddisznók Budán
  disznok
  Fotó: screenshot / indavideo
 • A chilei Atacama-sivatag peremén található La Silla csillagászati obszervatóriumnak van egy úgynevezett all sky kamerája, amin az ott zajló munka mellett az űrt is lehet kémlelni, ha olyanok a körülmények, de a napokban valami egészen más történt, a közvetített képen ugyanis az alábbi látvány jelent meg.

  Fotó: ESO

  Bele lehet látni valamilyen csápos földönkívüli életformát, de a megoldás ennél sokkal egyszerűbb: ez egy madár alulnézetben, ami úgy döntött, hogy a kamerán pihen meg. A legvalószínűbb, hogy egy fülesbagoly látható szokatlan perspektívából. A környéknek amúgy meglehetősen gazdag az élővilága, élnek errefelé vadlovak, rókák, keselyűk és a lámákhoz hasonló vikunyák is. 

  Az Európai Déli Obszervatórium 1960 óta kémleli az űrt Chilében, messze fényszennyező forrásoktól, így a Föld egyik legsötétebb éjszakai égboltja borul fölé. 

 • Nyilvános bocsánatkérésre köteleztek Kínában egy férfit, miután a Pokémonból ismert Rakéta Csapatról írt elismeri szavakat, írja az Animenews A férfi egy állami sportrendezvényeket szervező cégnél dolgozott, a munkáltatóján keresztül kapott értesítést arról, hogy bocsánatot kell kérnie.

  team-rocket-jessie-james

  Szeretem a Rakáta Csapatot! Nem számít, hány ember mondja, hogy gonoszak, én kicsi gyerekkorom óta szeretem őket. Nem számít, hányszor buknak el, mndig talpra állnak, és követik az álmaikat, és ez felbátorít engem is. Köszönöm, Jessie, James és Meowth!

  Ehhez a szöveghez azonban két képet is kitett a férfi, az egyiken a Pokémonból ismert Rakéta Csapat szerepelt, a másikon viszont már a NBA-ben játszó Houston Rockets. Így már nem volt olyan nehéz kitalálni, hogy a bejegyzés valójában a hongkongi tüntetők mellett kiálló Daryl Morey, a Houston Rockert igazgatójának, és a hongkongi tüntetőknek szól.

  Miután kicsit elbeszélgettek a lázadó férfival, rájött, hogy a hazaáruló volt, és arra is, hogy nem akar az lenni, ezért újabb üzenetet írt, ebben azt írja, sajnálja, hogy megbotránkozást keltett és megbántott mindenkit. "Szeretem a hazámat. (...) Amikor az ország alapításának évfordulójára szervezett parádét néztem, könnyekig hatódtam" - írta, hozzátéve, hogy az eredeti posztja nem is utalt az amerikai kosárlabdacsapatra, tényleg a Pokémon főgonoszairól szólt.