Rafael
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Izlandra költöztették át egy sanghaji akvárium két belugáját, és egy olyan védett tengeri övezetben fogják tölteni nyugdíjas éveiket, amelyet korábban fogságban tartott tengeri emlősök számára alakítottak ki. Ők lesznek az első lakói az Izland déli partjainak közelében kialakított menedéknek. A Klettsvik öbölben elterülő, 32 ezer négyzetméteres tengerterületet bálnaleső hajókkal lehet megközelíteni - írja az MTI.

  A Vestmannaeyjar szigetcsoportra szállított állatok a következő negyven napot egy speciális beltéri medencében töltik, ahol gondozóik fokozatosan növelik a táplálékbevitelüket, hogy a most nagyjából 900 kilogrammos tengeri emlősök elegendő zsírt szedjenek magukra az Atlanti-óceán hideg vízének elviseléséhez.

  A két belugát az orosz vizekben fogták be és csaknem tíz évvel ezelőtt adták el őket a sanghaji Csangfeng akváriumnak. A belugák a Jeges-tengerben honosak, nem pedig az Izlandot körülölelő Észak-Atlanti-óceánban. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) becslései szerint jelenleg 135 ezer ivarérett beluga él az arktiszi vizekben.

  Little Gray és Little White annak köszönhetően töltheti nyugdíjas éveit Izlandon, hogy a sanghaji akvárium a bálnák és delfinek fogságban tartását ellenző brit vállalat, a Merlin Entertainment tulajdonába került, amely a Sea Life Trust vadvédelmi szervezettel együtt szervezte meg az állatok átköltöztetését.

  1998-ban ugyanebben az izlandi öbölben engedték szabadon a Szabadítsátok ki Willyt! című filmben szereplő kardszárnyú delfint, Keikót. Az állatot "óceáni sétákkal" próbálták felkészíteni a vadonra, ám egy évvel a szabadon engedését követően elpusztult tüdőgyulladásban. Keiko soha nem csatlakozott egyetlen vadon élő kardszárnyú delfin csoporthoz sem, mindig az emberek társaságát kereste. Little Gray és Little White ezzel szemben nem kap "kiképzést" a vadonban való boldogulásra, ugyanis életterük Klettsvikre fog korlátozódni, ahol gondoskodnak az etetésükről.

  A Whale and Dolphin Conservation nevű vadvédelmi szervezet szerint nagyjából 3 ezer bálna, delfin és disznódelfin él fogságban, tartályokban tartva világszerte.

 • Úgy sejtjük sikerült a férfinak a terve, és biztosan meglepődött a sógora, amikor a negyedik emeleti garzonba belépve, a konyhában megpillantott egy lovat. 

  167688 foto forrasa a szatmari rendorseg
  Fotó: Szatmári rendőrség

  A Főtér beszámolója szerint ugyanis ez történt Szatmáron. Ráadásul a rendőrök nem is ezért jöttek ki, hanem egy eldurvult (!) házibuli miatt. A negyedikre felcipelt ló csak úgy becsúszott emellé, ugyanis a szomszédok szóltak, hogy ha már itt vannak, nézzék már meg, mert mintha felcipeltek volna egyet a negyedikre. Szegény ló egyébként a meglepetést kitervelő férfihoz tartozott, és miután a rendőrség megbüntette rendzavarásért 500 lejre (nagyjából 35 ezer forintra), elvitték az állatot egy rokonához, ahol megfelelő körülmények között fogják tartani. 

 • FFVIIR E3 CharacterRender Tifa 16x9

  A Final Fantasy 7 remake-je az egyik legsúlyosabb hype-pal körülvett és várva várt videojáték az elmúlt években, nem csoda, hogy a rajongók képkockáról képkockára elemezték ki a nemrég megjelent új trailert is. És hát szörnyű blaszfémiára leltek benne, kiderült ugyanis, hogy az egyik szereplő, Tifa (lásd képünkön) mellbősége (lásd képünkön) jelentősen csökkent az eredeti, 1997-es játék óta.

  NegativeGiftedGenet-poster

  Az első magyarázat az volt, hogy a játék grafikusai úgy érezték, a karakter kisebb mellekkel realisztikusabb lesz a harcjelenetekben, de aztán a Polygon vette a fáradságot, és megoknyomozta, mi a fene történhetett valójában. Kiderült, hogy a kiadó Square Enix etikai osztálya áll a háttérben. Ez a cégben az a csoport, ami arra ügyel, hogy a játékok beleférjenek a különféle piacokon érvényes korhatár-besorolásokba, és biztos ami biztos alapon visszavetettek kicsit a mellbőségből.

  A játékot egyébként a T (13 év felettieknek) kategóriába szánják, amiben az eredeti is piacra került, olyan figyelmeztetésekkel, hogy van benne vér, néha csúnya szavak hangzanak el, egy pezsgőfürdős jelenetben illetlen célzások, illetve egy szereplő ruhája "mérsékelt mennyiségű dekoltázst" enged láttatni.

  El sem tudom képzelni, micsoda földrengésszerű változásokat fog mindez hozni a Tifa-cosplayerek világába.

 • Helyi lakosok kimentek hétfőn megnézni, ahogy a Jenyiszej folyó feltöri a jégpáncélját Dudinka kikötőnél. Az orosz minisztérium szerint ez az első fázisa az olvadásnak, egy héten belül teljesen eltűnik majd a jégtorlasz a folyóról. 

  A Jenyiszej folyó vízhozamát tekintve a legnagyobb, vízgyűjtő terület szerint pedig a második az Ob után. A hatalmas jégtorlaszoknak köszönhetően gyakran okoznak jelentős vízszintemelkedést és áradást. A folyó teljes hossza 5940 kilométer a Szelenga folyótól számítva.

  siberiantimes-youtube
  Fotó: The Siberian Times / youtube

  Forrás: The Siberian Times