Kornél, Soma, Napsugár
19 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ismeretlenek megrongálták a Hans Christian Andersen meséjéből ismert kis hableánynak a koppenhágai tengerpartnál álló szobrát, és azt írták a talapzatára, hogy rasszista hal.

  A rendőrségnek egyelőre nem sikerült azonosítania az elkövetőket, akik feltehetően csütörtök éjjel vagy péntek hajnalban firkálták össze a szobrot.

  A 107 éve a koppenhágai tengerpartnál álló, egy sziklán ülő hableányt formáló alkotás már korábban is többször volt rongálók célpontja. Volt, hogy bálnavadászat-ellenes és demokráciapárti aktivisták firkálták össze, és kétszer le is fejezték.

  A május óta tartó rasszizmusellenes megmozdulások alkalmával többször kerültek rendbontók célkeresztjébe olyan szobrok, amelyek olyan alakokat ábrázolnak, akiknek valamilyen közük volt a gyarmatosításhoz vagy a rasszista elnyomáshoz, de a kis hableánnyal kapcsolatban ilyen felvetés korábban még nem fogalmazódott meg.

  "Nehezemre esik felfogni, hogy mi lehet rasszista a Kis hableány című mesében" - adott hangot értetlenségének Ane Grum-Schwensen, a Dél-dániai Egyetem H. C. Andersen Kutatóközpontjának szakértője.

  (via MTI)

 • 23132

  Egy nap alatt két, otthonról adott interjúba is belesétáltak gyerekek: az egyiken a BBC-nek nyilatkozott Clare Wenham kutató az koronavírus-járvány miatti angliai lezárások hatásairól, miközben kislánya a háttérben egy unikornisos képet rendezgetett. A helyzetet elég lazán kezelte a kérdező, megkérdezte, hogy hívják a kislányt, beszélgetésbe is elegyedett vele, majd megjegyezte: ez volt a nap leginformatívabb interjúja számára.

  A másikon a Sky Newsnak beszélt a Hongkongot érintő új nemzetbiztonsági törvényről és annak nagy-britanniai vonatkozásairól a Sky News egyik szerkesztője, amikor besétált a képbe a fia, és kekszet kért, írja a CNN.

 • A Forma–1 korábbi elnöke, Bernie Ecclestone áprilisban jelentette be, hogy aktuális felesége, a 44 éves Fabiana Flosi az első közös gyereküket várja. Most pedig azt közölték, hogy a gyerek megszületett, kisfiú, az Ace neve kapta. Ő egyébként Ecclestone első fia.

  Az üzletembernek korábbi kapcsolataiból három lánya született. A legidősebb lánya, Debora 21 évvel idősebb Ecclestone jelenlegi feleségénél. Ő Ecclestone első házasságából született, a Forma–1-legenda második házasságából született a másik két lánya, a most 35 éves Tamara és a most 31 éves Petra.

  Ecclestone korábban azt mondta, nem érzi a különbséget aközött, hogy most vállal gyereket, vagy 29 évesen.

  (Sky News)

 • Képernyőfotó 2020-07-03 - 9.21.58.png

  A kaliforniai Laguna Beachen, egy kisebb sziklán vette fel a fotópózt teljes díszben az a házaspár, amelynek tagjait röviddel ezután egy nagyobb hullám mosta le a szikláról. Az eseményt megörökítő felvételen nem látszik, mi történik közvetlenül azután, hogy elborítja őket a hullám, de az igen, ahogyan utána vízimentők segítenek nekik kijutni a vízből. Az UPI.com beszámolója szerint nem sérültek meg.