Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • "Magyarországon nincs semmi baj a sajtószabadsággal" - szokták kormánypárti politikusok szajkózni. Akkor mutatunk egy újabb példát, hogy például mi a baj a Fidesz szerint okés médiaviszonyokkal. A közmédia honlapja, a Hirado.hu péntek este arról számolt be, hogy a full kormánypárti (ezt nem említették) Hír tv szavazást indított arról, hogy a gyöngyöspatai szegregált roma diákok kártalanítása ügyében kinek van igaza: a miniszterelnöknek vagy a "Soros-szervezeteknek". A fontos információ a kormánymédia több felületén is megjelent, ők azt csinálnak, amit akarnak. De rendes közszolgálati médiában ilyen nem jelenhetne meg. Nincs ugyanis relevanciája, hírértéke, ráadásul totál elfogult a szavazás tálalása is. Az Indexen naponta vannak hasonló szavazások, ennyi erővel arról is beszámolhatnának, de nyilván ilyen sose történhetne, nincs is ilyen vágyunk amúgy. De a magyar közmédia kizárólag olyan hírekről, eseményekről számol be, amik a kormányzati üzeneteket erősítik. Ez, mármint a kiegyensúlyozatlanság ráadásul a saját törvényeikkel is szembemegy, mégis háborítatlanul működnek így hosszú-hosszú évek óta. De lehet tovább mantrázni, hogy itt aztán minden rendben van.

 • Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója volt az M1 csatorna vendége péntek este (tényleg csak zárójeles megjegyzés, hogy ki mire tippel, más párt kommunikációs igazgatója vajon hányszor volt a közszolgálati csatorna vendége :D).

  Szóval Hollikot sikerült valahogy beimádkozniuk a stúdióba. A kormánypárti politikus az alábbiakat mondta az Európai Néppártról (aminek jelenleg felfüggesztett tagja a Fidesz is, és ami a párt legfontosabb európai szövetségese volt, amíg el nem kezdték helyeselni a Magyarország ellen zajló, jogállamiságot kifogásoló uniós vizsgálatokat):

  • Hiányzik az őszinteség az Európai Néppártból. 
  • Nem tudjuk a tisztázó vitákat lefolytatni, a szavazásokon pedig működik a "Soros-úthenger"; sok néppárti képviselő a "Soros-hálózat" része.
  • A vita nem a jogállamiságról szól, ez egy politika bosszúhadjárat.
  • Az Európai Néppárt már se nem konzervatív, se nem keresztény, se nem jobbközép, mélyen benne van annak a "Soros-hálózatnak" a tevékenysége, befolyásvásárlása, amely birodalmat épít, holott csak a nemzet boldogulása lehet a cél.
 • Bő egy hónap telt el azóta, hogya nevadai Las Vegasban cowboykalapos galambok tűntek fel, és bár azt azóta se tudja senki, hogy mi a franc történt a városban, az egyértelművé vált, hogy akármilyen vicces is a dolog, az állatoknak nem tesz jót.

  A galambok szenvedtek a kalapok miatt, egy meg is halt közülük, így érthető, hogy nem örülnek a hatóságok a nevadai Renóban, ahol

  pontosan ugyanez történik éppen, csak cowboykalapok helyett sombrerókkal.

  A hatóságok most arra kérik az embereket a sombrerós galambok miatt, hogy azonnal értesítsék őket, ha látnak egyet közülük, vagy esetleg tetten érnek valakit, aki a sombrerókat a fejükre teszi.