Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mike Bloomberg, a világ 12. leggazdagabb embere 150 dollárt (kb. 46 ezer forintot) ajánlott fel minden influencernek, aki olyan kontentet gyárt a 78 éves politikus-üzletember kampányának, amely bemutatja, miért New York korábbi főpolgármestere a legalkalmasabb jelölt Trump legyőzésére. A véleményvezérektől azt kérik a hirdetésben, hogy „legyenek őszinték és adják önmagukat”.

  A milliárdos kampánycsapata ráadásul profi mémgyárosokat is felfogadott. A Meme 2020 elnevezéső csoport egy Bloomberg vagyonán, és a mémek világába való betörésén viccelődő mémet készített, melyeket egy tucat, milliós követőszámmal rendelkező Instagram-oldalnak passzoltak le. Íme:

  És hogy kik állnak a Meme 2020 mögött? A New York Times szerint a mémkampányt  Mick Purzycki vezeti, aki a Jerry Media média- és marketing vállalat vezérigazgatója.  A Jerry Media portfóliójában egy tucatnyi Instagram-oldal található, melyek összesített követőszáma a 27 milliót is meghaladja. A csoport gerincét a fenti @fuckjerry jelenti csaknem 15 millió követővel, de ők felelősek a mostanában igencsak felkapott és mémmé vált @dudewithsign accountért is.

  A vállalat ezen kívül arról ismeretes, hogy nyakig benne voltak a botrányba fulladt Fyre Fesztivál körüli balhéban. Ők voltak ugyanis felelősek a sosemvolt fesztivál körüli hype megteremtéséért. A botrányt bemutató Netflix-doku szerint „ez volt mindenidők legjobban koordinált közösségi médiás kampánya”. A filmben azt sugallják, hogy a Jerry Mediának nem volt felelőssége a fesztivál bukásában, amivel csak annyi a probléma, hogy a vállalat vezetői voltak a film társproducerei. 

  Bloomberg nagy netes nyomulásának amúgy az az oka, hogy egyelőre a 35 év alatti demokrata szavazók mindössze öt százaléka támogatja az üzletembert. Kampányának novemberi elindítása óta a milliárdos több mint 300 millió dollárt (közel 100 milliárd forintot) költött el hirdetésekre. 

  Az amerikai elnökválasztási kampány fejleményeit a Fehér Ház blogon követhetik.

 • capa.png

  Level 0: beidézed a Cápa legendás mondatát, miszerint kéne egy nagyobb hajó

  Level 1: leordítod a cápa fejét

  Level 2: leordítod a cápa fejét, és elégedetten konstatálod, hogy elmenekül

  Level 9000: leordítod a cápa fejét, elégedetten konstatálod, hogy elmenekül, és közben az egészet levideózod és felteszed Instagramra

  Kell-e külön fejtegetnem, hogy Riley Elliot új-zélandi tengerbiológus melyik megoldást választotta?

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  When a Mako's way of saying hello goes viral again. They may start savvy, but then I've had some of the most amazing in water encounters with them

  Riley Elliott (@thelifeofrileynz) által megosztott bejegyzés,

 • A minap Bernie Sanders demokrata párti elnökjelölt-aspiráns vette elő a magyar társadalombiztosítást, mint az általa beígért általános állami TB egyik működő külföldi példáját, majd nem sokra rá Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász és balos publicista példálózott Magyarországgal teljesen más megközelítésből egy, a választási kampányról és Sandersről esélyeiről szóló, a New York Timesban megjelent véleménycikkében

  Krugman azt fejtegette, hogy a magát demokratikus szocialistának nevező Sanders a szó szoros értelmében valójában nem is szocialista, mert például nem akarja államosítani a termelési eszközöket és nem akar tervgazdaságot bevezetni. Ehelyett inkább a nyugat-európai szociáldemokratákéhoz hasonló nézeteket vall, és nagyjából egy Dániához hasonló jóléti államot akar létrehozni Amerikában. Viszont az, hogy szocialistaként hivatkozik magára, PR szempontból hátrányt jelenthet Donald Trump elnökkel szemben, mert a konzervatívok a szocializmus szó hallatán azonnal azzal jönnek, hogy Szovjetunióvá akarja formálni az Egyesült Államokat. Azt is felveti, hogy Sanders egészségügyi reformterve hiába jó ötlet elvi szinten, nem népszerű, és végrehajtása nem is reális az amerikai politikai viszonyok fényében, ami szintén gyengítheti kampányát.

  Végül viszont Krugman arra jut, hogy ha Sanders lesz a demokraták elnökjelöltje, akkor a pártnak ettől függetlenül egy emberként be kell állnia mögé. "Vélhetően (Sanders) nem tudná Dániává faragni Amerikát, de még ha tudná is, Trump közben egy fehér nacionalista autokráciává akar tenni minket, mint amilyen Magyarország. Melyiket választaná?" - írja Krugman.

  Ön melyiket választaná?

  • 947
   Dánia
  • 404
   Magyarország
  • 212
   Egyesült Államok, Sanders hatalomra jutása esetén
  • 109
   Egyesült Államok, a jelenlegi állapotában
 • Mert az interneten tényleg mindenre van. Erre például a faceidmask.com, ahol a vírusok elleni védekezésre használt maszkra rányomtathatja az arcmását. Már ha nem egy előrehozott április 1-jei tréfáról van szó – ezt illetően maga a weboldal is el tudja bizonytalanítani az embert.

  Az általuk összeállított GYIK között lévő Ez egy vicc? kérdésre adott válasz ugyanis meggyőzőnek semmiképp nem mondható: Igen. Nem. Nem vagyunk biztosak benne. A vírus, az nem vicc. Moss kezet, amikor csak tudsz. És oltasd be magad, ha teheted.

  viccvagysem