Auguszta
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A MedFetUK online fétisbolt 25 darab műtősruhát adományozott egy dél-angliai kórháznak. Azért csak ennyit, mert alapvetően nem egy óriási cégről van szó, és csak ennyi volt náluk raktáron. 

  Az adományról szóló posztjukban némi kritikát is megfogalmaztak, szerintük nincs rendben, hogy a nemzeti egészségügyi szolgálat (NHS) rá van szorulva az ilyen felajánlásokra. Matt Hancock egészségügyi miniszter pár nappal ezelőtt elismerte, hogy valóban kihívásokkal küzdöttek, ami az egészségügyi dolgoznak szánt védőfelszereléseket illeti, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezekben ne szenvedjenek hiányt.

  A MedFetUK a Twitter-oldalán cáfolta, hogy ez egy kamu akció, állításuk szerint azért nem akarják megnevezni, hogy milyen egészségügyi intézménynek adták oda a műtősruhákat, mert szerintük jobb, ha a kórház nevét homály fedi, ha őket nem rángatják bele ebbe a történetbe. És persze nagyon hálásak a sok pozitív üzenetért, amit kaptak, de nem, nem tartják magukat hősnek, azok valójában az egészségügyi dolgozok, és mindenki, aki a frontvonalon küzd a járvány megfékezéséért.

  Nagy-Britanniában a mai nappal 1200 fő fölé emelkedett az új koronavírus járvány halálos áldozatainak száma, és a járvány a mostani becslések szerint hetek múlva tetőzik majd.

  (Forrás: Dazed)

 • Ausztráliában több mint egy hete lezárták Sydney strandját, azóta pedig bezárt minden nem létfontosságú hely is. A fertőzöttek száma jelenleg 3166, 13 ember pedig már belehalt a vírusba, így a kormány újabb szigorításokat rendelt el: hétfőtől a 10 fős összejövetelek helyett csak 2 főig engedélyezett bármilyen találkozás, így nyilvános helyeken maximum randizni vagy sakkozni lehetne érdemes. Pontosabban persze azt sem érdemes, hiszen tudják, ausztráloknak és nekünk is egyaránt az a legfontosabb most, hogy 

  Maradjon mindenki otthon.

  Ausztráliában egyébként emellett bezár minden kültéri helyszín is, gördeszkaparkok, játszóterek. A kormányfő azt is kérte a 70 év fölöttiektől, hogy lehetőleg ne mozduljanak ki, helyezzék magukat önkéntes karanténba.

 • A koronavírus-járvány miatt március 15-én minden budapesti fürdő határozatlan időre bezárta a kapuit, így a Lukács Gyógyfürdő és Uszoda is. A medencékből azonban nem engedték le a vizet, így lehet az, hogy egy kacsacsalád nemrég úgy döntött, ha már nincsenek vendégek, akkor majd ők úsznak egyet ezen a fájóan kellemes tavaszi napon. 

  Kattintson a képre a többi fotóért!
  Kattintson a képre a többi fotóért!
  Fotó: Lukács Gyógyfürdő és Uszoda/Facebook
 • Egy budai utcában a kerítésre tűzött kedves, színes gyerekrajzok köszönik meg azoknak a munkáját, akik a koronavírus-járvány idején is az utcán dolgoznak:

  • kukások,
  • postások,
  • utcaseprők,
  • mentősök, egészségügyi dolgozók,
  • rendőrök,
  • busz-, villamos- és trolisofőrök,
  • mindenféle futárok,

  és bár ők nem az utcán dolgoznak, de a munkájuk nagyon fontos:

  • gyógyszerészek,
  • pénztárosok.

  Ritkán tapasztalható ilyen mértékű kollektív együttérzés, és most nagyon szükség van rá. Szinte minden felsorolt munkakörben dolgozó igen alulfizetett, és most extra teher hárul rájuk, miközben fertőzésveszélynek teszik ki magukat sokszor megfelelő védőfelszerelés nélkül.

  Az a minimum, hogy ahogy tudjuk,

  biztatjuk, támogatjuk őket,

  integetünk nekik, tapsolunk nekik, vagy épp kedves üzeneteket hagyunk nekik a kapun.