Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 1858 négyzetméteres festményt készít New Yorkban Jorge Rodriguez-Gerada, kubai-amerikai művész. Az alkotás az új típusú koronavírus áldozatainak és az egészségügyi dolgozóknak állít emléket. A művész az ArtNetnek azt nyilatkozta, hogy egy olyan helyet szeretett volna létrehozni, ahol gyászolni lehet. A festmény arra is felhívja a figyelmet, hogy az Egyesült Államokban a fekete és a latino közösségeket érintette leginkább a koronavírus-járvány, ráadásul ennek a közösségnek a tagjai közül rengetegen dolgoznak az egészségügyben. 

  A portrét Dr. Ydelfonso Decoo, egy bevándorló orvos ihlette, aki koronavírusos betegeket ápolt, majd belehalt a vírus álat okozott betegségbe. Rodriguez-Gerada szerint Decoo egy igazi hős volt, mert már közel járt a nyugdíjazáshoz, ennek ellenére folytatta a munkáját és igyekezett minél több betegen segíteni.

 • Canterbury esperese, Robert Willis pár nappal ezelőtt a kertben tartott szentbeszédet, amikor feltűnt Leo, a macska, és bebújt a reverendája alá. Az esperesnek a szeme sem rebbent, folytatta tovább az online is közvetített prédikációt, a jelenet pedig felkerült canterburyi katedrális Twitter-oldalára. Leo egyébként már korábban is feltűnt a közösségi oldalakon, igaz, azt, hogy békésen üldögél Robert Willis esperes mellett, jóval kevesebben osztották meg.

  Leo, egyébként nem véletlenül mozog ilyen otthonosan ebben a környezetben, hiszen itt született és itt is nevelekedett. Rajta kívül három macska lakik még itt, és ugyan nem Leo a legélesebb kés a fiókban, a csapatból ő legszórakoztatóbb, és nagyon szívesen barátkozik azokkal, akik ellátogatnak a katedrálisba, állítja a szóvivő. Látogatók persze most nem igazán vannak, a járványhelyzet miatt március óta online követhetik a hívek istentiszteleteket, illetve reggeli imádságot.

  canterbury cat.gif
 • A 10 éves Max Woosey március végén, pár nappal azután, hogy Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt bevezették a kijárási korlátozást, kiköltözött a kertbe, és csak akkor megy be a házba, ha enni, tisztálkodni szeretne, vagy éppen tanulnia kell.

  Közben egy adománygyűjtő oldalt is indított, és ugyan 1000 font (kb. 390 ezer forint ) volt a cél, már több mint 4000 fontnyi (kb. 1,5 millió forintnyi) felajánlás érkezett, a gyűjtésből befolyt összeg pedig a North Devon Hospice-t illeti majd meg. A fiúnak azért esett erre az intézményre a választása, mert itt ápolták az egyik szomszédjukat, mielőtt februárban elhunyt, illetve korábban a férfi feleségéről is ők gondoskodtak.

  Ugyan a család azzal számolt, hogy a korlátozások csak három hétig lesznek érvényben, Max most már majdem kilenc hete alszik abban a sátorban, amit korábben a nemrég elhunyt ismerőse ajándékozott neki. Édesanyja szerint a fiú fejében egyszer sem fordult meg, hogy feladja, pedig az időjárás sem volt mindig kegyes hozzá.

  (Sky News)

 • A járvány elleni küzdelem jelképévé vált maszkokból rendezett kiállítást a prágai Nemzeti Múzeum, ahol hétfőtől lehet megnézni a cseh maszkgyártás néhány legizgalmasabbnak választott mintapéldányait.

  A kiállítás története egy felhívással kezdődött, arra kérték az embereket, hogy küldjék be saját készítésű maszkjaikat, majd a beérkező darabok közül a közönség szavazta meg, hogy mely példányok kerüljenek a vitrinekbe.