Jenő
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az 50 éves Chen Haigang a hazájában népszerű tajcsizés helyett egy maga által kifejlesztett, bizarr testedzési formához ragaszkodik immár három évtizede: minden napjának egy részét majomként tölti. A majomkodás Haigangnál abból áll, hogy főemlős rokonainkra jellemző mozgásokat végez, így például fára mászik, ágról ágra himbálózik és négykézláb, majomszerűen közlekedik a földön. 

  A férfi - aki 30 évvel ezelőtt egy állatkerti látogatás során eszmélt rá, hogy milyen remek edzés lenne a majommozgás - kitűnő egészségnek örvend, és azt állítja, ezt a majmulásnak köszönheti. 

 • Ellepték a sáskák Jemen fővárosát, Szanaát az elmúlt hetekben. A sáskainvázió vasárnap is tartott, a sivatagi sáskák befedték a város egét is:

  Ázsiában egyébként amúgy is jelentős mostanában a sáskaprobléma, július elején például Nepál jelentette be, hogy üvöltő metállal tervezik felvenni a harcot a sáskák ellen. A metálos módszert Indiában már alkalmazzák. 

 • Vasárnap alighanem a szabadbattyáni focipályán volt a legmagasabb az egy négyzetméterre eső magyar válogatott futballisták száma, ugyanis itt játszott barátságos meccset Dárdai Pál csapata a Szabadbattyán KSE-vel. A szabadbattyáni fociünnep ötlete még a koronavírus-járvány idején fogalmazódott meg Tóth László, a battyáni öregfiúk vezetőjében, aki régi barátja, a helyi kötődésű Bakalár Lászlón keresztül került kapcsolatba Dárdai Pállal és csapatával, és hívta meg őket a gálamérkőzésre, írja a Feol.hu.

  Dárdai két fia, Palkó és Bence mellett Szélesi Zoltán, Vincze Ottó, Egressy Gábor, Lisztes Krisztián, Cvitkovics Péter és Juhász Roland is magára húzta a Hertha tavalyi edzőmezét.

 • Élő közvetítések sorozatát indítja el a New York-i Metropolitan Opera. A Met 12 élő adásból álló sorozatában olyan nevekkel lehet majd találkozni, mint Anna Netrebko, Diana Damrau vagy Jonas Kaufmann.

  A sorozat érdekessége, hogy nemcsak a zenészeket, hanem különböző európai és amerikai helyszíneket is bemutatnak majd benne. Az első részben, július 18-án például Kaufmann jelentkezik a bajorországi Polling kolostorból, míg Netrebko Bécsből, Damrau Máltáról élőzik majd.

  A sorozat december 19-ig tart, az előadásokra a Met honlapján lehet 20 dollárért (kb. 6300 forint) jegyet venni, a műsorokat az élő után még 12 napig lehet elérni. 

  (MTI)