Rafael
19 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kansas Cityben találtak rá a 11 éves Simonra, aki közel három kilós szőr mennyiséggel érkezett KC Pet Project segítőihez. Egy átlagos felnőtt Shih Tzu fajtájú kutya körülbelül 7-8 kiló szokott lenni, ehhez adódott még a három kiló amit Simon látszólag jó régóta magával cipelhetett.

  Dog-is-unrecognizable-after-having-his-fur-shaved-in-the-USA-60c
  Fotó: @kcpetproject / tiktok

  A kóbor kiskutyát több mint két órán át próbálták megszabadítani a már rasztává alakult szőrtől, és egészen más fizimiskája lett miután végeztek vele. Segítői aggódtak is, hogy a hatalmas szőrréteg alatt sérülések lesznek a bőrén, de szerencsére nem találtak komolyabb sérüléseket a kozmetikázást pedig végig jól viselte.

  Simon történetére sokan kíváncsiak voltak, hiszen már közel 40 millióan látták a videót TikTokon. A kiskutya jelenleg is állatkórházban van és remélhetőleg találnak majd neki egy szerető családot.

  (Forrás: Bored Panda)

 • Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete megosztott egy képet, amin az látszik, hogy tűzoltóautó segítségével vizet pumpálnak a tóba. Ha nem lenne a kép alatt megmagyarázva, hogy miért történik ez, akkor az ember jogosan tehetné fel a közmondásos kérdést, hogy mégis

  202188705 2252598474871106 2262861697528829075 n

  tengerbe vizet minek?

  A tűzoltók nem véletlenül „locsolják” a vizet. Épp a halakon segítenek, hogy kicsit jobb legyen a halak számára az oxigénellátás.

 • Az erdőtüzek veszélyeire hívták fel a gyerekek figyelmét a pákozdi arborétumban a tűzoltók – tájékoztatott róla a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán. 

  A lánglovagok interaktív foglalkozással igyekeztek ismereteket átadni az erdők szabályairól és a helyes erdei tűzgyújtási praktikákról. 

  A szakemberek a vadaspark tűzrakó helyein be is mutatták a helyes tűzrakás fortélyait, és felhívták a figyelmet a lángok továbbterjedésének veszélyeire.

  A lurkók olyan fontos dolgokról is tanulhattak, hogy hogyan lehet könnyen és biztonságosan eloltani a visszamaradt parazsat egy kis homokkal, földdel, egy palack vízzel vagy akár egy üveg szénsavas üdítővel. Az erdei ismeretek átadása pillecukorsütéssel és a tűzrakó helyen parázsló fa gondos oltásával zárult.

 • Talán mindenkinek megvan 90-es évek végének és a 2000-es évek elejének egyik nagy őrülete, a Tamagotchi, vagyis a tamagocsi az a tojás alakú kis műanyag cucc, ami egy kis digitális állatka volt, amit etetni kellett, amivel játszani kellett. Ezzel szórakozhattak a gyerekek annak idején, ha épp nem a csattogós lepkét tologatták lent a telepi játszótéren. Vagy épp nem egymást köpőcsövezték le az órák közti szünetekben. Na, hát ez a szuper kis kütyü visszatért, sőt jobb is, mint volt anno.

  A Tamagotchi Smart ugyanazt tudja, csak van pár pluszfunkciója, valamint a karaktereket személyre lehet szabni. Aztán meg a kütyüt is lehet úgy hordani, mint egy okosórát, ami nagyon menő dolog, így ez a Tamagotchi se lesz annyira ciki. De a cikissége miatt tud egyáltalán cool lenni. Igen, ez az, ami megint annyira béna, hogy már jó, tehát mindenkinek ilyenje lesz, és az lesz a leggázabb arc, aki nem áll be a sorba.

  (Mashable)