Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy spanyol étterem minden országot lekörözött. 

    Bár az általános vélekedés szerint a hamburger igazi hazája az Egyesült Államok, ahol annyi gyorsétteremlánc működik, hogy két kezünk is kevés lenne ahhoz, hogy megszámoljuk őket. Már hosszú évek óta rangsorolják azon éttermeket, ahol a legjobb hamburgereket árulják a világon, és az élén eddig mindig egy amerikai vendéglátóegység végzett. Egészen idáig, mivel idén először fordult elő, hogy egy európai cég tört az élre.

    A nyertes a spanyol Hundred Burgers lett, ami négy valenciai és három madridi étteremmel rendelkezik. A sikerreceptjükhöz hozzátartozik, hogy 120 napon át érlelik a marhahúst, ami belekerül a hamburgerekbe, illetve ügyelnek arra, hogy a bacon is mindig ropogós legyen benne. Ugyanakkor több éves kísérletezéssel és kemény munkával jutottak el idáig. A két alapító, Álex González és Ezequiel Maldjian még 2017-ben érkeztek meg New Yorkba, ahol megkóstolták a város 15 legjobb hamburgerét, majd tapasztalatokkal telve végül 2020-ban nyitották meg saját éttermüket. Rajtuk kívül még az alábbiak szerepelnek a rangsorban: 

    1. Hundred Burgers – Valencia és Madrid
    2. Pizza Loves Emily – New York
    3. Au Cheval – Chicago és New York
    4. Holy Burger – Sao Paulo
    5. Funky Chicken Foodtruck – Stockholm
    6. Burgers & Beyond – London és Manchester
    7. Pastis – New York
    8. Bleecker – London
    9. AMBOY Quality Meats and Delicious Burger – Los Angeles
    10. Soul Coffee Beer – Valencia
  • Egy férfi nem mindennapi módon a volt testnevelő tanárába szeretett bele, és ezt büszkén vállalja. A 33 éves Scott Davies nem csupán szerelmes lett, de már el is jegyezte a 41 éves Helen Booth-ot, érzései pedig nagy szerencséjére nem maradtak viszonzatlanok: egykori tanárnője örömmel igent mondott.

    Először 2009-ben, az angliai Stevenage-ben található középiskolában találkoztak egymással, Booth onnantól fogva tanította Davist, s bár akkor még meg sem fordult a fejükben, de a tanár-diák viszonyból évekkel később szerelem szövődött.

    Úgy mesélik, 13 évvel később, 2022-ben találtak egymásra. A férfi akkor költözött vissza Stevenage-be Briminghamből, hogy régi iskolájában edzőként dolgozhasson. Ott ismerték meg egymást közelebbről.

  • A külföldi sztárok közül legutóbb Reese Witherspoon zavart össze mindenkit azzal, hogy elárulta, valójában nem is Reese Witherspoonak hívják, de Emma Stone-nak is sikerült meglepetést okoznia, amikor kijelentette, szeretne visszatérni valódi keresztnevéhez, az Emilyhez. A sorban Jude Law következik, aki ritka megjegyzést tett eredeti nevével kapcsolatban.

    Az 51 éves brit színész egy interjúban beszélt arról, hogy bár születésekor a szülei a David Jude Law nevet adták neki, de még ők sem nevezik őt Davidnek sosem. A Holiday és a Sherlock Holmes sztárja igazából nem is akarja, hogy bárki is így hívja őt.

    Nem is tudtam, hogy a lesifotósok Celeb Dave-nek neveznek! Ha így is van, valószínűleg azért, mert az útlevelemben David Jude szerepel, nem Jude David. Engem soha senki nem hívott Davidnek. Az anyám és az apám is Jude-nak szólított. Ez csak egy volt a sok furcsa dolog közül, amiket csináltak

    – mondta a Guardiannek Law.

    (via Mirror)

  • A Mokka korábbi műsorvezetőnője ritkán mesél így gyermekéről.

    Éppen ma, azaz szeptember 14-én ünnepli születésnapját Mádai Vivien kisfia, Zénó. A tévés egy szem gyermeke 10 éves lett, melynek alkalmából különleges ajándékot kért. 

    „Ma ünnepli a 10. születésnapját a lelke mélyén valójában 75 éves főnökünk, Zéni, aki a barátainak már csak Csucsu. Meg vannak számlálva a napjaim, mert lassan leesik neki, hogy ciki, ha megfogom a kezét az utcán, és ettől minden percben bőgnöm kell. Jön-megy, egyedül közlekedik, és úgy a legnagyobb életművész, hogy közben kitűnő tanuló, megbízható, és a legőszintébb ember, akit ismerek. Néha talán túlságosan is.

    Karakterét tekintve, pedig csak annyit szeretnék mondani, hogy születésnapjára kábeltévét kért, amin tudja nézni a híradót és a sportot. Isten éltesse az én legnagyobb tanítómat, életem legfontosabb szereplőjét, az én örök kisbabámat! 2014.09.14.

    – olvasható Mádai bejegyzésében, aki magánéletéről csak kevés információt oszt meg.