Egy pisszenést se!

2014.08.05. 18:56

FALUS FERENC KÉSZEN ÁLL

A 2010-ben menesztett országos tisztifőorvos maga jelentette be a Facebookon, hogy készen áll a megmérettestésre, azaz minden bizonnyal ő lehet az, aki a baloldali pártok közös jelöltjeként Tarlós István főpolgármester kihívója lesz. Az MSZP, a DK és az Együtt-PM várhatóan szerdán jelenti be Falus indulását.

AZ V. KERÜLETBEN NEM LESZ ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁS

Az V. kerületben nem lesz ellenzéki összeborulás. A három párt nem is nagyon erőlteti a megegyezést, mivel a felmérések szerint Rogán Antal nyolc éve után a Belváros nem tartozik a győzelemesélyes körzetek közé. Rogán Antal az összeférhetetlenség miatt októberben már nem indul a polgármesterségért, frissen kinevezett helyettese, Szentgyörgyvölgyi Péter lesz a Fidesz jelöltje.

MISKOLCON ELINDULT A KILAKOLTATÁS

Egy mozgáskorlátozott nénit és kisgyermekes családot tettek utcára a miskolci számozott utcákban. A városvezetés ezt a városrészt akarja felszámolni, hogy helyet csináljon a közeli stadion parkolójának.

315,7 - KÉT ÉS FÉLÉVES MÉLYPONTON A FORINT

Délután kettő körül gyengülni kezdett a forint, az euróval szembeni jegyzések egészen 315,7-ig szaladtak a reggeli 312,5 forintos szintről. Feltételezhető, hogy hazánkkal kapcsolatos fejleményekre reagáltak a befektetők: piaci beszámolók szerint az állt a gyengülés mögött, hogy a jelentősebb pozíciókkal rendelkező magyar államkötvény vásárlók próbáltak kiszállni a magyar piacról. Ráadásul alacsony a forgalom, ez felnagyítja a gyengülést. 

KIVONUL A LUKOIL MAGYARORSZÁGRÓL IS

A Lukoil kivonul a térségből, a cseh mellett eladja magyarországi és szlovákiai hálózatát is. A Mol hétfőn jelentette be, hogy megállapodást írt alá az orosz Lukoillal a vállalat csehországi kiskereskedelmi hálózatának átvételéről. A Lukoil honlapján már az is szerepel, hogy az orosz társaság eladja a 19 benzinkútból álló szlovákiai és a 75 egységet számláló magyarországi hálózatát is. A magyar kutakat a Norm Benzinkút Kft. veszi meg. 

A XIAOMI MÁR A VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB MOBILGYÁRTÓJA

A Xiaomi lett a legnagyobb mobilgyártó Kínában, ahol már a Samsungot és a Lenovót is megelőzte.  A vállalat ezzel a növekedéssel az okostelefonok világpiacán is megszerezte az ötödik helyet. A cég a második negyedévben 15 millió okostelefont adott el Kínában, míg egy évvel ezelőtt még csak 4,4 milliós volt a forgalma. A Samsung csak 13,2 millió okostelefont adott el, noha egy évvel ezelőtt még 15,5 millión állt.

A SPACEX KERESKEDELMI ŰRREPÜLŐTERET ÉPÍT TEXASBAN

Texas állam és a SpaceX amerikai űrkutatási vállalat bejelentették, hogy Texas legdélibb csücskében megépítik a SpaceX első kereskedelmi űrrepülőterét. A rakétaindító állomás, amelyet a tervek szerint 85 millió dolláros költségvetésből hoznak létre a Brownsville-től keletre található Boca Chica Beachnél, kereskedelmi műholdak felbocsátására szolgál majd.

TÍZEZER ZENEŐRÜLT ÜDVÖZÜLT SZILÉZIÁBAN

Az OFF az a fesztivál, ami magyar ésszel felfoghatatlan, teljesen ismeretlen zenekarok szólnak, időre kell inni a sört, nem lehet egy jót bulizni, és mégis tömegek vándorolnak, hogy megvalósíthassák minden zeneőrült álmát: hogy végre megpisszenni sem lehet a koncert alatt