Az egyik megúszta, a másikat lecsukták, a harmadik külföldre sietett

2014.10.15. 19:09

S. ÁBEL SÚLYOS BÍRÓI TÉVEDÉS ÁLDOZATA VOLT

Valószínűleg a magyar büntetőbíráskodás történetének egyik legnagyobb ítéletenyhítésének örvendezhet S. Ábel, aki első fokon még két és fél évet kapott, amiért 2010-ben 22 diák megöléséről fantáziált. A Fővárosi Ítélőtábla szerint szó sem volt emberölés előkészületéről, csak közveszéllyel való fenyegetésről, amiért S. 50 nap közmunkára ítélte. Sőt, az évekig tartó előzetese és házi őrizete miatt az állam komoly kártérítést fizethet neki.

MINDENT ELMONDOTT A KIVÁNDORLÓ MAGYAROKRÓL A KSH 

Kevesebben vannak, mint sokan hitték, de többen, mint amennyi jó lenne. Németországban inkább férfiak, Nagy-Britanniában főleg diplomás fiatalok. Sokan küldenek haza pénzt, de akad, aki már haza sem látogat. Bemutattuk a külföldre települt magyarokat számokban

ELŐZETESBEN A FORTRESS-VEZÉR

Szerda reggel döntött a bíróság Szabó-Forrai Zsolt előzetes letartóztatásáról, a Fortress nevű cég hétfőn őrizetbe vett vezére 30 napig biztosan a hűvösön marad – értesült az Index. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya üzletszerűen különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az 51 éves férfi ellen. Úgy tudjuk, a károsultak eközben folyamatosan próbálkoznak azzal, hogy visszakapják a befizetett pénzüket – sikertelenül

szabo

ELMENEKÜLT A GYERMEKRÁK ALAPÍTVÁNY VEZETŐJE?

Ferihegyen Miamiba szóló poggyászcímkék társaságában látták Balogh Istvánt, a Gyermekrák Alapítvány vezetőjét, akit nemrég hűtlen kezeléssel gyanúsított meg a BRFK. Balogh emailben tagadta, hogy elutazott volna, állítása szerint az irodában dolgozik, de munkatársai nem tudták kapcsolni. A nap kínzó kérdése: hol lehet Balogh István?

400 FORINT ALÁ CSÖKKEN A BENZINÁR PÉNTEKEN 

A gázolaj ára 5 forinttal, a 95-ös benziné megint 9 forinttal csökken pénteken. Ezzel a benzin átlagára 394-395 forint lesz, a gázolajé 404-409. A Mol legutóbb ma változtatott az árakon: a gázolaj nagykereskedelmi árát 6 forinttal, a benzinét  9 forinttal vitte lejjebb. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

AZ MSZP LESZ AZ ÚJ FIDESZ?

Tóbiás József pártelnök egy sajtóbeszélgetésen bejelentette, hogy a Fideszhez hasonló struktúrát kíván bevezetni az MSZP-ben: a megyei vezetők jogköreit és pénzkeretét visszanyesve a könnyen leváltható választókerületi vezetőket hozná helyzetbe, akik közvetlenül az országos elnökség alá tartoznának. De vajon mit szól ehhez Puch László, Boldvai László vagy Veres János?

NEM KÍMÉLTE SZIJJÁRTÓT NÁLA SOKKAL FIATALABB OSZTRÁK KOLLÉGÁJA

A bemutatkozó látogatásra Bécsbe látogató magyar külügyminiszternek régi ismerőse a 27 éves osztrák külügyi tárcavezető, Sebastian Kurz, ám a  tárgyaláson nem csak kellemes kérdések kerültek szóba. Osztrák sajtóbeszámolók szerint Kurz felhozta az osztrák bankok és a Magyarországon földtulajdonnal bíró gazdák jogi hányattatásait is, míg az MTI a találkozóról szóló beszámolóban inkább a gazdasági kapcsolatok erősödésére és a közlekedés fejesztésére helyezte a hangsúlyt.

BÜNTETNI FOGJA A MAGYAROKAT ÉS A ROMÁNOKAT AZ UEFA, DE RASSZIZMUSÉRT CSAK MINKET

A „Ki a magyarokkal az országból"-rigmus nem ért eljárást az UEFA-nál, amely szerdán bejelentette, hogy a szombati Eb-selejtezőn történt szurkolói rendbontás miatt vizsgálja a két szövetséget. A felsorolt vádpontok közül a rasszizmust csak a magyaroknál vizsgálják, akik cigányozták a vendéglátókat.

ÚJABB VESZÉLYES ÁLHÍR TERJED FACEBOOKON

Ezúttal arról, hogy a HPV-oltás kifejlesztője kitálalt arról, hogy az oltás semmit sem ér, sőt, veszélyesebb, mint a betegség, ami ellen adják. Ez persze nem igaz. Viszont az, hogy nem igaz, általában nem zavarja azokat, akik terjesztik. Azért elmagyarázzuk, miért nem igaz - ha csak egy embert győzünk meg arról, hogy az oltásellenesség butaság, már megérte.

AZ ÍREK BEZÁRJÁK A SOKMILLIÁRD DOLLÁROS ADÓKISKAPUT

Évek óta optimalizálja az adóját ír leányvállalatokon, és az ír adórendszer egy kiskapuján keresztül szinte az összes nagy amerikai techcég. Több milliárd dollárnyi adót spórolnak el azon a lyukon az adórendszerben, amit most befoltoz az ír kormány. És most lehet sajnálni őket.