Mindenki jobban él mint 400 éve

2014.12.15. 21:04

TÚLÉLTÜK AZ ORSZÁGOS FORGALOMLASSÍTÁST

A LIGA, a dohányipari dolgozók szakszervezete és más csatlakozó szervezetek országos forgalomlassítást tartottak hétfőn, hatalmas dugók mégsem lettek. A szakszervezetek a bérfejlesztésért, a munka törvénykönyvének felülvizsgálatáért, az alkotmányos sztrájkjogot elvonó sztrájktörvény módosításáért, a korkedvezményes nyugdíjrendszer megtartásáért és a béren kívüli juttatások adózásának változatlanul hagyásáért tüntettek. Budapest körül furgonokkal zártak le fél útpályákat, majd a parlamenthez vonultak. Tüntetők egy másik csoportja közben reggel blokád alá vette a parlamenti mélygarázs bejáratait. Ők a szociális megszorítások és az iskolai szegregáció ellen demonstráltak.

Ennyi furgont még nem látott a rakpart

KISEBB BANKADÓT ÍGÉRT ORBÁN 

Orbán Viktor egy interjúban elmondta, hogy a kormány vissza akarja szerezni Magyarország befektetői besorolását, és azt tervezi, hogy legkésőbb 2017-ben csökkenti a bankadó mértékét és már jövőre felülvizsgálhat más adókat is.  "Tárgyalásban állunk a bankszektorral a bankadó mértékének normalizálásáról, mert az rendkívül magas Magyarországon."

HABONY ÁRPÁD GUCCI TÁSKÁT VILLANTOTT, MIKÖZBEN GULYÁS A FIDESZES URIZÁLÁST KRITIZÁLTA

A miniszterelnöki főtanácsadó ötről háromszáz valahányezerre leértékelt Gucci-luxustáskával futott bele remek időzítéssel a szociális megszorítások ellen tiltakozókba, miközben a fideszes Gulyás Gergely szintén a legjobb pillanatban beszélt arról, hogy tudni kell a határt a jólét és a luxus között. 

TÚSZDRÁMA SYDNEY-BEN

Több tíz embert ejthetett túszul feltehetően egy iszlamista terrorista Sydney-ben, akivel a rendőrségi túsztárgyalók már felvették a kapcsolatot. Öt túsz már kiszabadult a zsúfolt üzleti negyedben lévő kávézóból. Egyelőre nem tudni, milyen követelései vannak a túszejtőnek. A rendőrség több mint fél nappal a túszdráma kezdete után jelentette be, hogy a túszejtő Man Haron Monis, egy iráni származású muszlim pap lehet, aki menedékjogot kapott Ausztráliában.

NYOMOZ AZ ÜGYÉSZSÉG GOODFRIEND ELLEN

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn VidaI ldikó NAV-elnök feljelentése alapján, aki nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazásért jelentette fel André Goodfriend nagykövetségi ügyvivőt. Hogy az egész feljelentősdi miért hülyeség, azt egyébként már pénteken megírtuk.

PSG-CHELSEA, MANCITY-BARCA A BL-BEN

Kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőit, idén is City-Barca és Schalke-Real volt a 16 között, a két spanyol könnyedén továbbment. A PSG-Chelsea is ismétlődik, ez negyeddöntő volt legutóbb. Lesz még Juventus-Borussia Dortmund, Arsenal-Monaco, Leverkusen-Atletico, Sahtar-Bayern, Basel-Porto. A meccseket február végétől március közepéig játsszák, mindenhol a volt csoportelsők kezdenek idegenben.

KISZIVÁRGOTT A WINDOWS 10 ÚJ VERZIÓJA

Bár a Microsoft januárban tervezi bemutatni a következő operációs rendszere legújabb funkcióit, vasárnap nyilvánosságra került egy változat, amelyben már látni a friss változtatásokat. A rendszerben többek közt megjelent egy új Xbox app, amelyen keresztül az egész Xbox-ökoszisztéma elérhető lesz. Frissítettek a Beállítások appján is, amely így jobban hasonlít a hagyományos Vezérlőpultra.

A FACEBOOK SZAKÍT A MICROSOFTTAL

Eddig a Bing is a Facebook Graph Search nevű keresőjének a része volt, de Zucerbergék úgy döntöttek, hogy ezentúl saját keresőmotorral fognak dolgozni. A Facebook eredetileg azért választotta a Microsoft keresőjét, hogy a nagy rivális Google ne férjen hozzá a közösségi oldal értékes adataihoz.