Valami nem stimmelt ezen a napon

2015.06.19. 19:54

TARLÓS FÖLMEGY A MINISZTERELNÖKHÖZ

A főpolgármester a miniszterelnökhöz fordul a BKV finanszírozása és a vizes világbajnokság kormány által kért területei miatt. Erről Tarlós István pénteki, budapesti rendkívüli sajtótájékoztatóján beszélt. Arról volt szó eddig - fejtette ki -, hogy lesz egy megállapodás az állam és a főváros között a BKV ügyeiben, ideértve az adósságátvállalást - mondta. Tarlós István szerint ha hinni lehet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki bejelentésének, akkor az eddigi féléves megbeszélésekkel szöges ellentétben nem születik ilyen megállapodás.

TUDJUNK ÉRTELMESEN BESZÉLNI A MENEKÜLTEKRŐL

A menekültek, menedékkérők problémája tényleg komoly feladat a fejlett világnak, de egyébként elsősorban nem is nekik. Nagyon hasznos, ha tisztában vagyunk a fogalmakkal, a számokkal, folyamatokkal, ezért írtunk erről egy alapos összefoglaló cikket.  A kiszolgáltatott külföldi állampolgárok jó alanyai lesznek mindenhol a bűnbakkeresőbb politikai erőknek, hiszen nem szavazhatnak, igazából hangjukat sem tudják hallatni, de attól még jó lenne, ha az igazán erős hülyeségeket el tudnánk kerülni, például azzal, hogy alapfokon képben vagyunk a helyzettel.  

A MARKETÉ AZ USZODAARÉNA

A Market Építő Zrt. nyerte a FINA 2017. évi Úszó-, Vízilabda-, Műugró- Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megrendezésében szükséges uszodakomplexum építésére kiírt pályázatot. A Market Zrt. 38,6 milliárd forintért tervezi, építi, és szereli a budapesti Dagály strand mellé tervezett uszodaarénát, valamint ellátja az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat a közbeszerzés.hu szerint. A Market Zrt. Garancsi István üzletember érdekeltségében van. Garancsi nemrég egy Figyelő-beli interjújában azt mondta arra a kérdésre, hogy ő-e Orbán új Simicskája, hogy semmilyen üzleti kapcsolatuk sincs.

VALAMI NEM STIMMEL A POSTAI CSOMAGOKKAL

A postai küldeményeknek csak 0,0014%-a tűnik el, vagyis átlag minden hetvenezerből egy. Olvasónkkal, Lacival azonban nehéz lenne ezt elhitetni: idén január óta 18 csomagját veszítették el. A postavállalat 16 esetben elismerte a hibáját. Az ügyet kivizsgálják, nem tartják kizártnak, hogy nem hanyagság, hanem lopássorozat van a háttérben, és abban beépített postai dolgozó is részt vesz.

AZ M4 ABBAN A FORMÁBAN ÉPÜL MEG, AMIT TÁMOGAT AZ EU

Nem autópálya, hanem 2x2-sávos gyorsforgalmi út épül az M4 nyomvonalán Abony és Fegyvernek között, amit majd az M0-ásig meghosszabbítanak. Az erről szóló kormányhatározat pénteken jelent meg.

MÓDOSÍTANI KELL A MÉDIATÖRVÉNYT

Az Európa Tanács alkotmányjogi tanácsadó testülete, a Velencei Bizottság pénteken komoly kiigazításokra tett javaslatot. Kritizálják, hogy a magyar médiahatóság a miniszterelnökhöz lojális vezetőjének túl nagy a hatalma, az állami hirdetésekre fordított keret elköltése átláthatatlan, önkényes is lehet a média szankcionálásának rendszere, és túl szigorú a médiában megjelenő, esetleg sértő tartalmak törvényi szabályozása.

KIZÁRTÁK DZSUDZSÁK CSAPATÁT AZ EURÓPA-LIGÁBÓL

A magyar válogatott futballista, Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva az orosz bajnokságban a 4., EL-induló helyen végzett, de nem indulhat, mert megsértették az UEFA-fair play-t.