Szávay a válogatottért harcol január végén

2008.01.09. 15:59
A világranglista huszadik helyén álló Szávay Ágnessel a soraiban veszi fel a küzdelmet a magyar válogatott a Federation Kupában. A továbbjutás igen nehéznek ígérkezik - erős ellenfelek érkeznek Budapestre -, de ha Szávay jól játszik, akkor nem lehetetlen.

Január 30. és február 2. között tizenöt ország részvételével Budapesten rendezik meg a női tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjának küzdelmeit, amelyen a magyarok a jelenlegi legerősebb csapattal vesznek részt.

A tizenöt válogatottat három négyes és egy hármas csoportba sorsolják és a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek majd a feljutásért. A két továbbjutó gárda áprilisban a Világcsoport rájátszásában folytatja a küzdelmeket.

Machán Róbert magyar Fed Kupa-kapitány elmondta, hogy együttesében Szávay Ágnes (20. a világranglistán), Czink Melinda (123.), Nagy Kyra (130.) és Arn Gréta (118.) kapott helyet. A korábban német színekben versenyző - magyarul jól beszélő - Arnra elsősorban a párosban számít.

"A jelenlegi legerősebb magyar csapattal indulunk harcba a továbbjutásért" - mondta Machán.

A viadalon rendkívül erős lesz a mezőny, hiszen többek között a szerb, a svájci, a fehérorosz és a lengyel együttes is pályára lép a gyors Gerflor Taraflex borítással ellátott pályán. A szerb válogatottban Ana Ivanovic és Jelena Jankovic, a svájciaknál Patty Schnyder, a fehéroroszoknál pedig Viktorija Azarenka játékára számítanak.

A Fed Kupa budapesti versenyén a rendező magyar válogatott mellett Szerbia, Svájc, Lengyelország, Fehéroroszország, Bulgária, Dánia, Grúzia, Nagy-Britannia, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Románia, Szlovénia és Svédország indul.

Az év első Grand Slam-tornájára készülő Szávay Ausztráliából azt mondta: "egyre jobban megy a játék, bízom a jó szereplésben." Hozzátette, reméli több mérkőzést is játszhat Melbourne-ben és bízik abban, megállják a helyüket.

A január 30-án kezdődő budapesti versenyen szerdától péntekig a csoportmérkőzéseket délelőtt 10 órától és délután 16 órától rendezik meg, ez alól a center pálya a kivétel, ahol a magyar csapat minden nap 14:30-tól játssza a mérkőzéseit. Szombaton a rájátszás összes találkozója 16 órakor kezdődik. Valamennyi találkozó két egyesből és egy párosmérkőzésből áll. A párost akkor is kötelező lejátszani, ha valamelyik csapat már behozhatatlan, 2-0-ás előnyre tett szert.