Jolán
2 °C
4 °C

Davigyenko egyszerűen elsöpörte Nadalt

2008.04.06. 21:50
Fantasztikus játékot bemutatva nyerte Nyikolaj Davigyenko első oroszként a 3,77 millió dollár összdíjazású tenisztornát Miamiban. Esélye sem volt az évek óta örök második Nadalnak.

Az első játszmában Davigyenko kétszer vette el Nadal adogatását, és csak egyszer bukta a sajátját, 6-4-re nyerte az első szettet. Az orosz nagyon bátran játszott, gyilkos erejű tenyeresére a spanyol nem talált ellenszert. Az első játszma 48 perc alatt ért véget. Davigyenko három ászt ütött, Nadal egyet sem.

A második játszma rögtön breakkel kezdődött, Davigyenko vette el Nadal adogatását. 3-1 után ismét megtette ezt. A vége teljesen sima lett, a látottak alapján is elmondható: Davigyenko első oroszként teljesen megérdemelten nyerte a tornát. Győzelmével 590 ezer dollárt keresett, Nadal 295 ezerrel gazdagodott. A győztesnek 500, a másodiknak 350 ranglistapont jár.

A két játékosnak ez volt a harmadik egymás elleni meccse, Davigyenko életében először tudta legyőzni Nadalt. Az idén 27 éves játékos pályafutása 12. tornagyőzelmét aratta. Tavaly csak egy sikert aratott, Moszkvában tudott nyerni. A férfi párosok is befejezték. Mike és Bob Bryan két sima játszmában verte a negyedik kiemelt indiai Bhupathit és a bahamai Knowlest. A találkozó 52 percig tartott.

Eredmények:

Férfi egyes (3,77 millió dollár), döntő: Davigyenko (4., orosz)-Nadal (2., spanyol) 6:4, 6:2.
Férfi páros, döntő: Bob Bryan, Mike Bryan (1., mindkettő amerikai)-Mahesh Bhupathi, Mark Knowles (4., indiai, bahamai) 6:2, 6:2.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?