Davigyenko egyszerűen elsöpörte Nadalt

2008.04.06. 21:50
Fantasztikus játékot bemutatva nyerte Nyikolaj Davigyenko első oroszként a 3,77 millió dollár összdíjazású tenisztornát Miamiban. Esélye sem volt az évek óta örök második Nadalnak.

Az első játszmában Davigyenko kétszer vette el Nadal adogatását, és csak egyszer bukta a sajátját, 6-4-re nyerte az első szettet. Az orosz nagyon bátran játszott, gyilkos erejű tenyeresére a spanyol nem talált ellenszert. Az első játszma 48 perc alatt ért véget. Davigyenko három ászt ütött, Nadal egyet sem.

A második játszma rögtön breakkel kezdődött, Davigyenko vette el Nadal adogatását. 3-1 után ismét megtette ezt. A vége teljesen sima lett, a látottak alapján is elmondható: Davigyenko első oroszként teljesen megérdemelten nyerte a tornát. Győzelmével 590 ezer dollárt keresett, Nadal 295 ezerrel gazdagodott. A győztesnek 500, a másodiknak 350 ranglistapont jár.

A két játékosnak ez volt a harmadik egymás elleni meccse, Davigyenko életében először tudta legyőzni Nadalt. Az idén 27 éves játékos pályafutása 12. tornagyőzelmét aratta. Tavaly csak egy sikert aratott, Moszkvában tudott nyerni. A férfi párosok is befejezték. Mike és Bob Bryan két sima játszmában verte a negyedik kiemelt indiai Bhupathit és a bahamai Knowlest. A találkozó 52 percig tartott.

Eredmények:

Férfi egyes (3,77 millió dollár), döntő: Davigyenko (4., orosz)-Nadal (2., spanyol) 6:4, 6:2.
Férfi páros, döntő: Bob Bryan, Mike Bryan (1., mindkettő amerikai)-Mahesh Bhupathi, Mark Knowles (4., indiai, bahamai) 6:2, 6:2.