Talmácsi a 9. helyről rajtol Ausztráliában

2008.10.04. 12:27
A világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor jobb eredményre számított az ausztrál GP edzésein, de korábban összeszedett sérülése még jelentősen akadályozza a versenyzésben, így összességében elégedett. Tóth Imre a 250-eseknél a 16. helyről indul, a Moto GP világbajnoka, Valentino Rossi bukott, csak 12.-ként kezd.

Talmácsi Gábor a 9. helyről rajtolhat a 125 kcm-es kategóriában, míg Tóth Imre a negyedliteresek között a 16. helyről indulhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján, Phillip Islanden. Talmácsi eredményének értékelésébe be kell számítani, hogy sérülése akadályozza a versenyzésben.

A legkisebb kategória második tréningjén is a vb-pontversenyben élen álló francia Mike Di Meglio motorozta a legjobb időt, míg a 250 kcm-eseknél a szintén éllovas olasz Marco Simoncelli bizonyult a leggyorsabbnak.

"Jobb eredményre számítottam a 9. helynél, de igyekszem ebből kihozni a legtöbbet" - mondta Talmácsi, akinek három hete, az indianapolisi viadalon eltört a sajkacsontja. A magyar versenyző ennek ellenére vállalta a versenyt, és hősies küzdelme eredményeként felállhatott a dobogó legalsó fokára.

"A féktávokon nagyon fáj a kezem, így holnap mindenképpen szükség lesz arra a kezelésre, amit Japánban kaptam. Kielemeztük a tavalyi eredményeimet, látom a többi versenyző eredményeit is, kiderült, hogy féktávokon vesztek sokat. A szektoridőim jók, de nem sikerült igazán tökéletes kört menni. Van két kanyar a pályán, amire különösen oda kell figyelnem. Bízom benne, hogy a két nap alatt begyűjtött tapasztalatok alapján versenyképes motort sikerül összeraknunk" – fejezte be értékelését a világbajnok.

A Moto GP-ben az ausztrál Casey Stoner vághat neki a vasárnapi versenynek a pole pozícióból, míg az immár nyolcszoros világbajnok olasz Valentino Rossi bukott, így 12. helyről rajtolhat.